Han har anlänt

Igår gick vi till Acusticum och Blackboxen för att först titta på mediedesigns vernissage. Massa fina tavlor och självporträtt. Klockan 19 var det insläpp i den nu magnifika Blackboxen, alla ville se rockmusiker-ettornas examinationskonsert. Shit vilken konsert! Upplevelse med Lisa i spetsen hade byggt scen och byggt upp en grym dramaturgi. Häftig konsert och sjukt bra låtar! Me like.

När jag sen var hemma började jag rulla tummarna för att klockan skulle gå. Stefans plan var försenat så jag mötte honom på taxistationen först vid 22. Vi åt godis, chips och kollade på film. Mys! Så himla härligt att ha lillebror här. Och och och, jag sov gott i natt! Jag har haft jättesvårt att somna sen David åkte hem till Helsingborg, men med en lillebror på golvet sov jag gott. Jag är tydligen inte bra på att sova själv längre. Som vanligt nu för tiden vaknade jag av ett vibrerande vitrinskåp och en förbannad grävmaskin som lever om på gatan.

Ikväll är det Halloweenfest på Kåren. Lisa hade en bra idé om vad vi kan klä ut oss till. Hoppas vi kan fixa det och att Patrik och Stefan kan hänga på samma tema. Vore ball med en grupputkklädning på fem pers! Stefan var sugen i alla fall.

Idag blir det en tripp på stan. Gröna skylten ska givetvis besökas och så ska jag visa Stefan vart jag och David ska bo om en månad och så ska vi handla mat så jag kan laga god middag ikväll.

-Minna

Jag flyttar

Första december flyttar vi in i smeten. Mitt i stan ska vi bo!

Yiiihooo

Vitrinskåpet lever

Det är roligt att de fixar till Bäckgatan så det blir fint utanför vårt hus. Men det är mindre roligt att vakna av något som låter som en jordbävning och ett vitrinskåp som dansar Boogie Woogie. Lastbilarna och grävmaskinerna lever om något fruktansvärt och det vibrerar i hela lägenheten.

Igår fick jag ett glatt besked av den privata lägenhetsförmedlingen Rawi. De har en ledig tvåa MITT I STAN som jag och David får om vi vill ha den. David är i Helsingborg så efter skolan tog jag med mig Alex för att titta på den. Vi kan säga såhär, läget var fantastiskt, men själva lägenheten var lite mindre fantastisk. Jag lever efter tron att man kan få det mysigt vart man än bor trots att lägenheten nu var äckligt ostädad och köket var ett enda kaos. Jag ska ringa Rawi idag och höra om eventuell omtapetsering (det var inte gjort igår) och om det är något mer de tänkt fixa. Om allt verkar i sin ordning så har vi bannemej blivit med tvåa!

Nu ska jag skriva slutuppgift i Medieteori 2.

-Minna

Trött på mycket

Jag är trött på lägenhetshus byggt i trä
Jag är trött på att grannarna hörs in till mig
Jag är trött på att jag förmodligen hörs in till grannarna

Jag är trött på att telefonen inte ringer
Jag är trött på lack of communication
Jag är trött på att jag inte hinner med min bästa vän

Jag är trött på att dygnet bara har 24 timmar
Jag är trött på att jag måste sova en tredjedel av dygnets 24 timmar
Jag är trött på att veckan bara har sju dagar

Jag är trött på att inte hinna med
Jag är trött på stressen
Jag är mest av allt bara sjukt trött
Jag är trött på att jag inte kan somna

Mitt liv är fortfarande underbart
Jag har bara en sjukt pissig kväll

God natt - förhoppningsvis

-Minna

Pluggögon

Pluggögon är detsamma som TV-ögon. Ni vet det där som mamma och pappa skrämde oss med när vi var små.

-Tittar man för mycket på Tv får man fyrkantiga TV-ögon.

Jag ska varna mina barn för pluggögon. Visst sjutton kan man få fyrkantiga ögon av att läsa om man kan få det av att se på Tv.

Jag ska lära mina barn att inte plugga för mycket.

-Nej ungar, ni får inte läsa mer idag. Ni får fyrkantiga pluggögon. Det är fult och gör säkert ont!!

-Minna

Nominerad.

Jag har blivit nominerad i nån bloggtävling som mix megapol anordnar...

http://www.mixmegapol.se/taevlingar/sveriges-nya-kvinnliga-bloggare

Coolt. Nu jävlar ska det bli aktivitet på bloggen.

-Minna

Boogie Woogie

Lisa har fixat så deras bugglärare kommer till Kåren varje söndag och håller boogie woogie-kurs. I går var första tillfället och vi var strax över trettio personer. I början var det lite stelt och småsvårt men ju längre kvällen skred desto säkrare blev alla. Det var helt galet roligt att dansa igen! För en herrans massa år sen dansade jag, Sanna och två tjejkompisar till os discodans på Helens dansskola i Lidköping. Det var det roligaste då coh det här är det roligaste nu. Shit vad jag vickade på höfterna och "rullade" på fötterna (äkta Boogie-style).

Eftersom jag redan har så fullspäckat schema gör det ingenting att klämma in en endorfin-/dansstund varke söndag. I´m loving it already!

Idag har vi haft min ångestkurs igen. Scenisk beredskap. Men, ingen ångest idag. Jag kände mig rent av ganska duktig. Vi fick prova på att två och två göra en liten teater med endast fyra repliker. Senare skulle vi tre och tre göra en pjäs om ensamhet. Jag och en tjej spelade lesbiska och satt i en soffa och smekte på varandra och pratade och mös medan vi hade en kille i soffan bredvid oss. Killen representerade då ensamheten eftersom han var fullkomligt osynlig för oss nykära. Haha till och med Alex och Lisa som känner mig bäst väntade bara på att vi skulle pussas. De tyckte vi lyckades bra med stämningen. Det var roligt :D

Nu behöver jag läsa en hel massa istället för att blogga.

SÅ, smell you later.

-Minna

Magi

Ett sms
Ett ord med fyra svarta bokstäver
Ett stort leende och glittrande ögon
Ett hjärta som gör en liten volt

En vän som säger tönt
En vän som skrattar

Två vänner som tittar på varandra och byter en blick

Ett ord, en tanke från den som betyder mest
Det är det finaste

Han är det finaste

Jag är varm i hjärtat och glad i hela själen
David, vänner, familj
De är mitt liv

Mitt underbara liv

-Minna

Stek aldrig ärtor

Jag fick middagstips av Alex där jag skulle smörsteka morotstavar och gröna bönor. Jag hade inga gröna bönor så jag tog nästa grej som också var grön, ärtor. För det första, när man steker ärtor börjar de skjuta. Jag pratade med David i telefon när jag lagade mat och han bara skrattade åt att jag sa "Aj" varannan sekund då varma ärtflisor brände mig på armen. För det andra, stekta ärtor är äckligt! Så, till min supergoda lax åt jag steka morötter och god creme fraiche. Det blev en god middag men stekta ärtor är från och med nu ett "BIG NO NO".

Jag har shoppat idag. Igen. Jag coh Lisa mötte upp Sanna och Emme på Gallerian för att titta på Sibel, från Idol 2006 (?), som uppträdde på världens minsta scen. Det var trevligt att dricka kaffe, äta kladdkaka och socialisera en stund. Efter "konserten" tog vi en svängom på stan och jag köpte: foundation, ögonbrynspenna, varmvax, byxor och en långärmad, tunn poloklänning. Klänningen vinröd och byxorna röda. Crazy me! Det blev dock inte dyrt, 250 riksdaler för hela paketet.

Om en timma kommer min sköna böna Säni hit. Vi ska äta äppelpaj och titta på Stjärnor på is.

-Minna

Vad hände?

Jag har varit jätteduktig och så helt plötsligt kom det som en översvämning över mig.

Ush. Nä.

Nu fattar jag inget.
Jag lagar mat istället...

-Minna

Klockorna stannar...

...när Tv4 inte visar något annat än travhästar och Nobelpristagare i litteratur. Nämnde jag att de även hade heta diskussioner om hur man bakade surdegsbröd? Spänningen är inte olidlig så jag stängde av ljudet och poppar nu istället det här.



-Minna

I´m dying one piece at the time

Min rygg tar livet av mig. Det gör ont hela vägen längs ryggraden från skuldrorna ner mot höften, magens "sidmuskler" smärtar vansinnigt och jag vet varken hur jag ska sitta eller stå för att inte känna av det. Kanske jag ska spendera helgen liggandes? Men hur ska jag då lyckas redigera åt mamma?

När jag och David sover tillsammans i min lillsäng får jag också ont, men inte ens nästan i närheten av det här. Och i natt har jag sovit själv! Vad är problemet?

Jag måste börja träna igen, för min ryggs skull om inte annat.

-Minna

Separationsångest

Efter skola och jobb träffades vi i går kväll på Ankars för en riktig myskväll. Vi tittade på Tv och kramades och skrattade. Vi bestämde oss för att laga Flygande Jakob till middag och etfter att jag gett David en massage fick vi springa till Konsum för att hinna handla innan de stängde.
Medan jag fixade salladen satt David och underhöll från soffan. Vi lyssnade på musik och när det kom en mysig låt kom David och höll om mig medan jag skar tomat. Vi började gunga och stod sen och dansade och skrattade och njöt. Det var precis som på film och magen pirrade. Han är så bra!

Hela kvällen var lugn, vi tittade på våra serier (Heroes och Prison break) innan det var dags för sängen. Medan David tog sin vanliga kvällsdusch satt jag med iTunes och lets sing it och sjöng och dansade i soffan.
Vi låg och pratade i sängen och sa god natt vid halv ett. Men. Jag har en separationsångest som inte är rolig (David lämnade Piteå för tio dagar i förmiddags) så jag ville inte somna. David vände sitt huvud mot mig och sa något i stil med: "Du är så söt. Ska vi se lite Scrubs?". "Jaaa...", svarade jag, och kröp upp i hans famn i ytterligare någon timma. Jag tror vi somnade strax efter tre och klockan ringde vid halv tio.



Morgonen flöt alldeles för snabbt. Vi åt frukost och gav varandra massa kramar och pussar innan vi sa hej då vid elva.

Jag lunchade med Sanna på Kåren innan det var dags för lektion. Hon tyckte jag var lite töntig och log ett litet leende åt att jag tyckte det var jobbigt att säga hej då. Hennes långdistansförhållande är ingenting mot att jag ska vara ifrån David i cirka tio dagar... Jag vet! Jag var lite nere ett par timmar men sen ordnade det upp sig igen och nu är jag glad.

Lisa har lärt mig att det är okej att längta, men sakna är förbjudet. Hon säger att sakna är detsamma som självömkan och det är aldrig bra. Jag förstår hennes point och har tagit det till mig. Det var produktionsmöte på Kåren ikväll och innan satt jag, Sanna, Lisa och Tove och snackade och drack kaffe. Lisa drog sina tankar och vi andra fick lite mental träning. Haha, vänner är det bästa!

Ikväll har jag varit alldeles för speedad så nu tvingade jag mig att sätta mig ner i sängen och vila lite.
Nu tittade jag på klockan och inser att jag måste springa ut till tvättstugan. Jag får vila sen. Jag kommer somna som en klubbad säl när jag lägger huvudet på kudden. Ska bara hinna med ett samtal med David först. Han äter middag och socialiserar med sina vänner i huvudstaden ikväll. Imorgon filmar han och på kvällen drar han hem till sköna Helsingborg.

Nu tvätt. Ingen rast ingen ro.

-Minna

Update

I fredags var det rockfest. Förfest hos Sanna. Grym kväll, jag fick en ny tatuering på höger överarm. Nice!


Sanna, Jocke, Emme, jag och Skrutt

bad ass!

I lördags hade vi Bäckisreunion hemma hos Jocke. Han hade lagat potatis, köttbullar, brunsås och sallad åt mig, Alex, Lisa och Erik. Trevlig kväll med mat, skratt och Galenpanna.



I söndags hade jag och Sanna en tervlig stund. Jag kan dock inte skriva var vi gjorde eftersom risken finns att hennes Patrik läser min blogg...

Anyway. Nu ska jag alldeles strax till skolan för gruppmöte innan tråkig föreläsning. Imorgon åker David till Stockholm och vidare till Helsingborg på fredag. Jag vill VERKLIGEN följa med, men ekonomin tillåter inte. Fan. Alexs syster kommer på besök idag och nästa helg kommer tallefjanten (aka Stefan, min lillebror).

Nu har jag lite brådis.

-Minna

Rockfest. Hell yeah \,,/

Nu är det pepp. Tidigare idag var jag inte alls sugen på fest. Men nu är hänget på plats, tuppkammen fixad och svärtade ögon sitter där de ska.

Nu blir det fest. Banne mej!

Rock on!

-Minna

Let´s...

...be extraordinary together instead of ordinary apart.



Du och jag. MM och DD.

Lite lek med photoshop

 före  efter

 före  efter

-Minna

Helg och drömmar

Fredag:
After-work på Nodo med David, Christer och Joel. Vi åt trerätters grekis mat. Sjukt gott. Men det var lite pinsamt när jag slant med kniven så att mitt kött for över bordet och nästan hamnade på Joels tallrik. Vi skrattade och hade trevligt och fick även sällskap av Stina och Madde en sväng. När tjejerna gått och vi druckit upp öl och kaffe gick vi vidare till Bryggargatan och världens kanske minsta bar. Vi drack Pitebryggt öl som smakade...öl. Det var en fin flaska i alla fall. Vi hade snart sett tillräckligt och begav oss mot Nygatan och Stinas fest. Så fort vi satt oss till rätta i köket knep Christer gitarren och allsång/trubadur var ett faktum. Underbara Stina bjöd på sin underbara stämma. Jag blir helt kär i henne när hon sjunger!

Kvällen avslutades på Kalles där det dansades, minglades, pratades, dracks och bröts mot några regler. Alex hade hämtat Lisa på Kallax på kvällen men de slöt upp på Kalles senare. Skönt att Bäckisligan är samlad igen. Det var en riktigt lyckad kväll och det var massa skoj att festa med Stina. Det händer alldeles för sällan.

Lördag:
Lugnt. Middag hos Alex med Bäckisgänget plus David. Vi såg Stjärnor på is och mös. David hade gått till Ankars på fest så jag gick dit vid elva och drack ett glas vin och nån zip öl innan vi gick hem och tittade på Seinfeld. Mys.

Söndag:
David och Totte åkte i väg och spelade discgolf på eftermiddagen. De kom hem till mig efteråt och vi tre åt smarrig middag. Ytterligare en lugn kväll. Vi gjorde ingenting i en hel massa timmar.

I natt vaknade David och var stekhet men frös så han skakade. Han bäddade in sig i dubbla täcken och jag hämtade ipren åt honom. Stackarn fick någon konstig feberattack. Jag vaknade vid fem av en hemsk mardröm. Fy fan. Jag drömde att David varit otrogen med en av mina kompisar. Fast han var tydligen inte otrogen eftersom han inte tyckte att vi var tillsammans på riktigt, så han hade ytterligare en tjej också. Jag var tvungen att krama om honom och pussa på honom när jag insåg att det bara var en hemsk dröm. Han vaknade och berättade om sin dröm. Han hade drömt att jag och han tältade och att allt blev helt invaderat av grodor och sköldpaddor och att vi filmade hela spektaklet.

Idag:
Plugg!


Underbara, fina. Du har stulit mitt hjärta.

- Minna


Kaos!

Klockan elva skulle jag vara hos optikern och göra lins- och synundersökning. Både jag och David var sega imorse så han blev sen till ett möte och jag fick stressa när jag insåg att det var tjugo minuter tills jag skulle gå och jag fortfarande var osminkad och håret fortfarande var ofixat. Tio i elva var jag utanför grannhuset och skulle kolla så jag hade med plånboken. Det hade jag inte. Jag sprang hem och letade överallt, den fanns inte. Kikade in i bilen och tänkte att där måste den vara. Alex hade bilnyckeln och hon var på jobbet. Tio minuter till avtalad tid. Jag ringde Synoptik, förklarade läget och sa att jag skulle komma så fort jag kunde. I panik ringde och sms:ade jag Emme om att jag behövde låna pengar så länge. Inget svar. Jag gick sjukt fort till stan och rusade in hos Angelica på Nex och fick låna pengar. Elva noll fyra var jag hos optikern. Kontrollen gick bra, synen har blivit bättre (!). När jag sedan var färdig och skulle betala sa hon att jag kunde betala när jag hämtar linserna om en vecka om jag vill. OCH DET SA HON FÖRST NU?!

Jag betalade iallafall, gick till Alex på Coop och hämtade hennes lägenhetsnycklar, tillbaka hem, in i hennes lägenhet, hämtade bilnycklarna, ner i bilen och letade efter plånboken - som inte fanns där. Fan, jag måste ha glömt den på Nodo på lunchen igår. Snabbt tillbaka till stan och snabbt in på Nodo. Där fanns den. Pieuu! Men varför har de inte ringt och sagt att den fanns där? Det vet ingen. Jag vet i alla fall att när jag jobbade på Max och någon glömde sin plånbok kollade jag leg, kollade hitta.se och ringde och talade om att plånboken fanns hos oss. Alla är inte lika smarta som jag. Uppenbarligen...

När jag väl hade plånboken i säkert förvar i väskan fikades det med Emme, Camilla, Jossan, Elli och Klara på Krokodil. Halv ett hade Angelica lunch så vi gick till Röda Lyktan. Angelica blev alldeles orolig när jag berättade att jag glömt min plånbok på Nodo och frågade vad som hänt med mig. Stina gick förbi när vi fikade så hon satte sig ner och pratade en stund. När Ankans lunch var slut mötte jag upp tjejerna igen och gjorde ett sista tappert försök att övertala dem att hänga med på after-work på Nodo ikväll. Förgäves. Det blir jag, David och hans poolers. Jag och grabbarna. Kan bli nice. Stina ska komma förbi en sväng och dricka en öl eller två - det uppskattas.

Herregud vilken dag och vad mycket som hunnits med på svinkort tid. Jag är fortfarande uppe i varv samtidigt som jag är trött av allt stressande och springande.

Ikväll blir det fest och ikväll kommer Lisa hem. Sweet.

-Minna

Fyrkantiga ögon

Helt seriöst. Jag måste vara knäpp. Det första jag gjorde imorse var att sätta på Tv och dator för att kolla lite. I skolan mellan nio och halv tre satt vi framför datorn. När jag och Alex kom hem till mig satte vi på Tv:n och datorn. Jag har stirrat mig blind på skärmfanskapen.

Nu stänger jag av och poppar musik.

I alla fall en stund.

-Minna

Vårens kurser är sökta =)

Prio Anm kod/Utb UG MV
1 LTU-33362

Tillämpad kommunikationsteori
7.5hp, Dagtid, Halvfart (50%)
Journalistik i nya medier
Normal undervisning
Luleå tekniska universitet,
Piteå


-


Ej behandlat
Prio Anm kod/Utb UG MV
2 LTU-53103

Kreativt arbete med Photoshop A
7.5hp, Veckoslut, Kvartsfart (25%)
Journalistik i nya medier
Normal undervisning
Luleå tekniska universitet,
Piteå


-


Ej behandlat
Prio Anm kod/Utb UG MV
3 LTU-33210

Introduktion till instrument
7.5hp, Dagtid, Kvartsfart (25%)
Journalistik i nya medier
Normal undervisning
Luleå tekniska universitet,
Piteå


-


Ej behandlat

Vilken morgon!

David ville sova själv i natt för att få en natts ordentlig sömn. Jag stjäl täcke och utrymme när vi sover tillsammans så han behövde sova ostört och vila upp sig.
Tydligen behövde jag det också. Jag plockade fram mitt underbara vintertäcke igår, kröp ner i sängen och somnade som en stock och sov som en prinsessa. Imorse när jag vaknade snoozade jag två gånger innan jag klev in i duschen. Jag duschade så länge så jag blev trött på det.

Frukosten avnjöts i lugn och ro. Juice, kaffe och en knäckemacka med keso, kalkon och gurka. Mums. Jag avr så chill imorse att Alex kom och knackade på hos mig när vi skulle åka till skolan. Det hör inte till vanligheten, det brukar vara jag som springer upp till henne och sätter eld i baken på henne.

Vi kom till skolan och sitter nu på lektion. Jag gjorde klart mina redigeringsuppgifter igår och jag pallar inte börja på någon ny. Vi tog en tripp till Kåren och köpte kaffe, jag har läst på aftonbladet.se om Travis Barkers brännskador och om att Jamie Lynn Spears är gravid - igen. Ekonomisk katastrof i världen? Amerikanska presidentkandidater? Nej, jag läser om lättsamma saker.

Jag är glad, lycklig, till freds och trivs jättebra med livet och tillvaron. Att det är höstruskigt med regn och grå himmel ute gör inte min toppendag sämre.

-Minna

Rockmusikerna

Ikväll har jag och Sanna fotograferat skolans årskurs-ett-rockmusiker. Vi var båda lite nervösa innan, vi ville ju få bra bilder och göra ett bra jobb. Sanna hade hittat en cool spiraltrappa som vi ljussatte efter bästa förmåga och sen plåtade vi. Klick klick klick klick. Massa bilder tog vi "backstage" och även under deras konsert.

Jag lägger upp några bilder som blev okej. De är dock oredigerade, ha det i åtanke ;o)

     
  

Jag hoppas att Caroline i mediedesign som ska redigera bilderna blir nöjd. Det vore riktigt roligt att få bilderna på plansch och då kanske få chansen att bli uppringd om fotojobb igen.

-Minna

Skrattsalvor och deppdag

Mycket på gång. Det är fullt upp i Piteå nu vill jag lova. Igår var jag och Alex på skolan från elva till fyra och redigerade ett tidningsuppslag. Efter snabbmiddag hemma vände vi tillbaka till skolan för en kväll av undervisning i Photoshop. Det var skoj men mycket att ta in. Sanna, jag ska verkligen göra mitt bästa för att uppdatera dig. Hoppas jag kan vara lite pedagogisk och att jag minns något.

Idag har vi lektion från tio till fyra och ikväll ska jag och Sanna fotografera rockmusikerna. De har konsert på skolan och vi ska först fota backstage och senare under konserten. Jag är lite nervös för jag vill ju verkligen att det ska bli fina bilder. Om vi lyckas med fotograferingen ska det tryckas upp planscher för att promota rockmusikernas examenskonsert i slutet av oktober. Fatta hur stolta jag och Sanna kommer vara om vi lyckas (suger våra bilder får någon annan ta snyggare...).

Igår var ingen bra dag. Massa hyresvärdar bråkade med mig och David så vi var arga. Alex var deppig och Sanna var deppig. Emme var bara jätteglad och kvittrade medan vi andra tre muttrade. På Kåren under lunchen släppte allt och vi skrattade så magen knep. Vi skrattade åt vår deppighet, åt att Emme var så glad och åt allt mellan himmel och jord. Vi var så sjukt roliga. Synd för alla er som inte var med.

Jag har hittat ny höstjacka. En lagom lång, lagom grön och jättefin. Nu behöver jag inte gå runt i en sopsäck mer.

På onsdagar börjar vi aldrig före tio eftersom Kåren har student-diskussions-tid första timman. Jag och Alex glömmer alltid av detta och kommer på det först när vi ska gå till skolan strax före nio. Jag skjutsade David till jobb imorse. Vi gick upp med tuppen för att hinna innan jag skulle till skolan. Sorry babe att jag drog upp dig en timma tidigt.

-Minna

Hemma på slättá

Igår var mormors begravning. Det var fint och ledsamt, men väldigt skönt att få ett avslut. Det har varit svårt att ta till mig att hon är borta så en begravning med tydligt avslut var bra för mig. Efteråt samlades alla för minnesstund, precis som man ska enligt tradition. I vår släkt känner vi inte varandra speciellt väl så det var ganska krystat och stel stämning. Man pratade mest med sin egen familj och kanske de som satt närmst.

Jonas och Anna åkte imorse igen, de var bara här på en blixtvisit. Anna är bra. Vi gillar henne skarpt allihop. Det är så skönt hur Jonas lever upp med henne, han bara ler och är fjantig hela tiden!
Stefan åkte tillbaka till lumpen igår kväll så honom ser jag inte mer. Pappa har flygning idag till imorn kväll och fredag jobbar han. På fredag åker jag till Sanna så jag träffar nog inte papi så mycket mer. Det är synd men det är så det är när man bor långt bort och bara är hemma ibland.

Sanna har idag skrivit ett inlägg om förvirring och jag känner igen mig så sjukt mycket. Tanken på att David kanske kommer flytta hem till Helsingborg till våren är skrämmande, men han säger bara att det är onödigt att oroa sig innan vi vet något. Han har rätt, jag vet det, och jag kommer nog bli lugn när jag väl är tillbaka i Piteå och får krama om honom.

Jag funderar på massa saker men får inte ner det på pränt. Så, jag sätter punkt här.

-Minna

RSS 2.0