Piteland igen

Tillbaka i Piteå och inget är som det har varit. Jag och Alex var på stan igår och började undra hur länge vi varit borta egentligen. De hade ändrat om hela ordningen inne på Indiska, jackan jag skulle köpa på Vila hade flyttats till andra sidan av butiken och på Kvantum hade de bytt plats på äpplen och tomater. Vi var helt förvirrade.

Förvirrad är nog mitt nya mellannamn by the way. Men det är en annan historia.

Jag är hundvakt åt en liten tax, Less... Hon sover mest.
Alex ska färga mitt hår sen. Hoppas det blir fint. Vi ska gå till systemet sen, för det är ju Valborg imorn och då måste man typ festa.. Helst skulle jag bara vilja sitta hemma och dricka lite vin och snacka skit... Fest? USH. Inte sugen. Får väl se hur det blir men jag misstänker att en nej inte är ett godtagbart svar...

Jag är kvar

Hej vänner! Nu skriver jag igen så ni vet om att jag lever..

Helgen var blandad... I fredags var jag en stund i Skara, sen åkte jag hem och drack ett par flaskor vin med mamma och snackade skit.
I lördags var jag och mamma och kollade på valpar. Mammas kompis har fått flatvalpar som är sex veckor. Uunderbart goa!
På kvällen åkte jag och Jonas till Annika och Martin för att dricka massa vin. Oh herregud vad mycket vin det blev. Och en del singstar oxå =) Alice var så söt (deras femåriga dotter), hon satt i mitt knä och sa till mig: "Du är min fadder." Varpå jag svarade att det stämde, då talade hon om för mig att hon kommer ihåg när jag blev hennes fadder. Med tanke på att hon döptes när hon bara var några månader talade jag om för henne att jag tycker att hon har väldigt bra minne! Söta underbara unge!

I söndags var jag hemma och njöt av solen. Och så var jag bakis. Mycket bakis. Jag var ute med hundarna och låg på min underbara bergknall i mitt paradis. Finns ingenstans som jag kan rensa huvudet och koppla av som där. Karl-Johan kom på kvällen. Vi åkte till Grästorp, köpte glass och åkte hem och hade det lugnt och skönt.

Igår när jag åkte till praktiken hade jag fruktansvärt ont i huvudet och efter lunch klarade jag inte av det längre. Det var bara att åka hem. Idag har jag oxå varit hemma. Är inte alls pigg i huvudet eller kroppen. Jag följde med mamma och hälsade på mormor och så tog vi en sväng till Överby. Jag skulle köpa skor på Skopunkten och jacka på Vila. Jackan fanns inte. Typiskt. Men jag fick mig tre par skor iallafall!
Hur som helst. Vi shoppade verkligen inte länge men när vi var klara så var jag helt slut. Då insåg jag att jag faktiskt inte var riktigt pigg än. Kanske det är nåt annat än tankarna som ger mig huvudvärk..
Den som lever får se. Men jag hoppas inte jag behöver missa fler praktikdagar, de är ju rätt värdefulla.

Jag är publicerad!

Nu får jag skärpa mig. Det är illa när det tar så lång tid mellan inläggen att folk måste påminna mig om att uppdatera. Tack Emme och Johanna för att ni håller koll på mig.

vad har då hänt sen sist? MASSOR! Men jag tänker inte göra misstaget att skriva ner allt här. De som vet, de vet.

Jag åkte hem till slätta för en vecka sen. Jag är hemma på praktik, på NLT:s lokalredaktion i Vara. I onsdags fick jag publicerat en notis och idag fick jag med FEM artiklar som jag skrivit. Lillemor, hon som är ansvarig på redaktionen skickade en hälsning till mig att det är jag som gjort dagens Vara-sidor. Hohoo behöver det tilläggas att jag är stolt??

Förra helgen åkte jag, Karl-Johan och Jonas till Göteborg. Det var Fiskemässan på lördagen och det var ju årets event. Minst. Det var så fruktansvärt spännande att trängas med en miljon människor för att kolla hur böjliga flugfiskespöna var och känna på flugor och vadarkläder och gud vet vad. Haha nej det var faktiskt inte så farligt. Jag var beredd på typ fem timmar på världens tråkigaste mässa men efter typ två timmar var killarna nöjda och mässan var inte så hemsk. på ett ställe hade de ett gäng karpar i en bassäng. Helvete vilka fula fiskar!

När mässan var avklarad mötte vi upp min kära Sanna för en lunch på stan. Gott var det och sen bar det av till hennes nya lägenhet. När Alex infunnit sig i sin pappas hur i Partille drog vi andra dit. Efter sjukt många vänstersvängar var vi framme. Mat och alkohol intogs och vi spelade det härliga brädspelet "med andra ord" kom fram. Vi spelade två och två och alla spelade med alla, alla fick vinna utom en person. Han var kass på spelet. Han var den felande länken. Han heter Karl-Johan. hahaha Han var sämst! 
Jag försökte förklara ett ord för honom. "En chokladdryck, man kan även vara detta och så tar du bort sista bokstaven." varpå karl skriker "DUMLE". För er som inte redan listat ut det var ordet "Puck". Asgarv utbröt och resten av kvällen sa vi att Karl-Johan var "ett Dumle"
För att skydda sitt eget skinn skällde han på mig och tyckte jag skulle gett en enklare förklaring, typ: "Spelaar man hockey med." Och fine, men lite etertanke kanske det hade varit enklare. Men jag håller fast vid att Dumle var ett sjukt konstigt svar, och roligt!

I veckan har K-J varit i Värmland så jag har inte sett honom sen i söndags morse. Eller ja.. Han överraskade och kom hem tidigare igår. På kvällen landade han hos mig. Mycket skönt!!!
Nu är jag på praktiken och ska så fort jag slutat åka till honom i Skara. Tror vi har en lugn kväll framför oss, förhoppningsvis med lite vin.

Och just det ja, jag har fått sommarjobb. Sex veckor i receptionen på Julas huvudkontor i Skara. Jag blir inte rik men jag är sjukt nöjd. Underbart skönt jobb med underbart sköna arbetstider. LYX! Enda nackdelen är att det är en bit att pendla från mamma och pappa, men har jag bara papis stekar-Volvo är det lugna gatan. Bilen är ju kul som fan!

Nä.. Redigera min text lite innan det är dags för lunch kanske?

Uppdatering efterlyst

Yes Emme, vill du ha uppdatering så ska du få det..

Igår började vi en ny kurs, Medieteori A. Det kan bli en rolig kurs, den är väldigt olik de andra vi haft det senaste, nu måste vi faktiskt tänka lite.. Kan ju vara bra att testa hjärnan och se så den fungerar. Det gjorde jag, Alex, Holm och Simon på lunchen i förrgår. Vi diskuterade gratis tandvård och orättvisan i att betala hela det året man fyller 20. För den som fyller sent på året får ju betala längre än den som fyller tidigt. Det blev sjuka diskussioner, jag och Alex tänkte helt olika och försökte bevisa för den andra vem som hade rätt. Såklart hade jag det och Alex fick känna sig besegrad. Det är så roligt med Alex, vi är som ett kärt par, ingen av oss ger sig. I många diskussioner lägger jag mig om jag blir minsta osäker. Men inte med Alex, vi är egna båda två =)

På kvällen igår hänge jag med Lisa och Amanda uppe hos Lisa. Amanda testsminkade mig som geisha. Jag såg inte klok ut. Det är SMASK Sveriges MusikAkademikers Sång Kåntest imorn, då ska jag och Alex mfl vara värdar, svartklädda och sminkade som geishor och ha pinnar i håret. OH MY GOD! Ikväll är det genrep och vi skulle få se hela showen för att vi inte kan se hela då vi ska jobba på den riktiga showen. Igår ändrade dom sig så vi måste jobba ikväll också. Först blev jag sur sen insåg hur sjukt mycket dom har att göra så jag förstår att det blir såhär. Jag och Alex funderar även på att jobba på Kåren på efterfesten imorn. Det är kort om folk och vi hinner knappt festa som det är så, what the heck. Man får väl ställa upp.

Ni vet hur det kan kännas sådär att man liksom bara vill fly? Bara för en stund försvinna, ladda batterierna och sen återvända som en gladare människa... Det skulle jag vilja göra nu. Kunde jag skulle jag sitta på ett flyg till tjottaheiti redan om en timma. Jag skulle vara borta i tre veckor och sen förhoppningsvis fått mer perspektiv på saker och ting.

Snart hem för praktik. Det blir lärorikt... En vecka kvar

RSS 2.0