Haha. Kolla det här!

Fina bilder på mig. Kolla Simons blogg!

Haha herregud!

-Minna

Flyttpack och hjärnexplosion

Sanna flyttar från Ankars till Källbo imorgon. Ikväll hjälpte jag henne att packa det sista och jag insåg att hon inte längre har rätten att reta mig för att jag samlar på mig konstiga saker.
Seriöst Sanna, en tom topsburk...?

Jag är mest rutinerad av oss tjejer på att köra släp så imorgon ska jag visa vad jag går för!

För övrigt är jag dålig på att uppdatera bloggen nu... Jag är inte i mitt esse just nu. Med över 175% i skolan, hem, pojkvän, sommarjobbsansökningar, vänner, träning, pengar (eller snarare avsaknaden av pengar) och tusen andra saker i huvudet orkar jag helt enkelt inte. Det är mycket lite som ens känns roligt när jag har de djupaste dipparna... Fyra kurser på en gång var ingen hit.

Idag rycker jag inte ens på axlarna åt min situation för att i era ögon mildra bilden. Det är jobbigt just nu, pissjobbigt stundvis. Men det går. I april är jag tillbaka igen.
Håll till godo.

Underbara sambo

Efter en jobbig vecka planerade jag och sambon en lugn fredag. Vi lagade räkgryta med ris och vitlöksbröd. Vi drack vin och pratade. Och vi pratade pratade pratade.

Gårdagkvällen var helt fantastisk, det var mys och diskussioner rakt igenom.

Men när jag sa.....: "Vi måste titta på Oldsberg ikväll, det är ju hans sista avsnitt.."
Och David svarade.....: "Ja så klart, det här är ju slutet på en era. Visst är det åtta det börjar?"
Och vi satt uppkrupna i soffan med varsitt glas rött i handen så såg jag jättemycket mina föräldrar.
Haha herregud vad jag har skrattat åt dem för att de slaviskt följer På spåret. Och nu är jag där själv, snart 23 år och tycker det är ledsamt att Ingvar Oldsberg ska bytas ut. Mamma och pappa, jag och David är ni... i alla fall ibland =)

-Minna

Besluts- och tidsångest

Skolan söker en tjänst på 25% som webredaktiör för musik och mediers hemsida. Det har gått ut flera flera mail om detta och det verkar som att de har svårt att tillsätta tjänsten.

Idag blev jag, Sanna och Alex öga-mot-öga och via mail tillfrågade om inte någon av OSS vill ha jobbet.

JAG VILL HA JOBBET! Men, detta förbaskade och stora men, jag har ju redan så förbannat mycket i skolan. Jag läser fyra kursen parallellt och pluggar redan typ fem dagar i veckan, fram till mitten på mars. Tjänsten sträcker sig från 1a mars till 5e juni (alltså resten av terminen), med chans på förlängning.

Jag svarade på mailet och berättade som det var, att jag är intresserad men att jag inte har möjlighet att tillträda förrän läsperiodens slut. Om de nappar får vi se. Pengarna skulle ju verkligen inte sitta fel i fickan, och att kunna skriva på mitt CV att jag jobbat på skolan känns som en grym merit. Så, håll tummarna för mig att jag får tjänsten trots att jag kan tillträda först senare....

-Minna

Anonyma kommentarer

De senaste kommentarerna i min blogg har varit anonyma, så jag testade att skriva en till mig själv. Jag fyllde i namn och hela kitet men den visades ändå som "Anonym". Någon som vet varför?

- Minna

U2, inte Youtube

Jag och David är nyss hemkomna från en U2-konsert. Vi var så nära så vi nästan kunde ta på Bono. Han är egentligen inte speciellt snygg, men är man kändiskåt så är man.

Låtarna var bra och jag ville bara applodera och jubla mest hela tiden. Men jag höll mig i skinnet, annars kanske någon kunde tro att jag är knäpp? För inte kan man jubla som en liten nolla när man sitter i en biosalong?

Yes, biosalong och konsert passar alldeles utmärkt ihop. U2 har fått en av sina konserter i Buenos Aires filmade och gjorda på 3D-vis. David snackar fackspråk och jag fattar inte mycket annat än att varje kamera har två gluggar bredvid varandra och att det kan bli problem med fokuseringen.

Anyway. David ringde tidigare idag i extas och sa att: "VI MÅSTE GÅ PÅ BIO IKVÄLL!".
Jag tyckte det lät mysigt men förstod inte vart paniken kom ifrån. Men tydligen var det sista kvällen ikväll som U23D visades här i stan så därför blev det bråttom.
Och för er som inte vet så är min sambo en kille som jobbar med video, är insnöad på video (och film) och nördar program och vill lära sig mer o mer o mer. Därav hans extas.

Hur som helst. Jag gillar U2 och jag uppskattade 3D. Det var ballt att titta på en film på en duk, men att med hjälp av ett par glasögon på näsan få det att kännas som att man stod DÄR, var DÄR - en meter bredvid/framför/bakom Bono (och de andra gubabrna).

Cool. Synd ni som missade det.


Skål Bono, skål! Men - Your hands did NOT build America!

Och och och. Ikväll kom nya sängen från IKEA. Nu ser det faktiskt ut som att det bor två nästan-vuxna i lägenheten. Det blev mindre yta i sovrummet, men mer sovrum av rummet..... ?

-Minna

Lovefest på Valentins dag

Schemat var späckat igår. Fina tjejorna Sanna och Emme kom hem till mitt och Davids Casa kl 17.30. Vi åt middag 17.45 när Alex dök in genom dörren. Vi drack lite, skrattade mycket, åt god mat och klockan strax före sju stod vi på Rådhustorget för att åka kärleksbuss. Amanda, Linda och två killar hade anordnat en fest med okänd destination. Vi hoppade på Lovetours kärleksbuss och blev lyckliga över att det fanns presenter på varenda stol - en kondom med smak och tre hjärtchokladbitar. I bussen var det tävling, kärleksbingo. Jag kom trea och David kom tvåa. Wohooo. Vi fick inga priser.Lovetours stannade bussen och släppte av oss i Byagården i Stockbäcken. Amanda stod i dörren och bjöd på kärlekskramar och kärleks-välkomsdrink. Det var en ruggigt trevlig kväll med mycket prat, mycket socialiserande (även om vi i början av kvällen trodde vi skulle vara helt ensamma och sjöng "Vi har baaaraaaa varaaandraaa"), det var tryckartävling, som jag och David INTE vann för att vi såg FÖR bekväma ut. Pfft. Vi drack en hel massa alkohol, vi dansade och vi grillade mashmallows över värmeljus. Vi fäste godisarna på plastsugrör. Jag visar en bild hur det kan gå.


Det roligaste var att det sugröret stelnade sjukt fort så det gick fortfarande att dricka ur det. (Observera att det är en extraböj längst ner oxå.)

Jag bjuder på fler bilder istället för mer text. Det var en superdupertoppenhärlig kväll i alla fall!Vi har baaaraaa varaaandraaa


Sång: "Bussen gick hit men det går inte hem, den går inte hem den går inte hem. Vad trodde ni när ni tog med femti spänn tog med femti spänn..." haha sjukt bra låt!-Minna

Utkastad

Kom hem för att pussa på sambon en timma innan Bäckisligan ska ha myskväll. Efter trettio minuter kommer sambons vänner och jag får kommentaren: "Du ska inte vara här.". Jag svarade att jag bor här och trots att det skrattades fattade jag budskapet. Så, nu går jag till Bäckis.

Så girls, jag kommer lite tidigare. Det betyder - mer skratt och mindre killar! Yeaay.

-Minna

Depp och pepp

Jag hade tänkt att jag skulle blogga igår och uppdatera er alla om mitt sjukt händelserika liv. Men efter att ha pluggat från 09.00 till 22.30 var jag trött. Jag var helt död. Jag tvättade bort sminket och gick halvgråtandes, av trötthet, och la mig.

Imorse vaknade jag och mådde ilka jobbigt dåligt och tänkte att "jag får väl ändå försöka ta mig igenom dagen". Det var sjukt frestande att krypa tillbaka ner i sängen, kramas med David och bara hoppa av ljussättningskursen. När lektionen började och vi hade redovisning och jag fick till svar att jag fick göra om en del bilder kändes det åter tungt. Efter att teorin var avklarad och vi installerat oss i ateljén för fotografering kändes det snart bättre. Jag och Simon jobbar sjukt bra tillsamannas och jag frågade och frågade och plågade lärarna för att reda ut begreppen diffuserad reflektion, direkt reflektion, hårt ljus och mjukt ljus. NU har jag koll på det.
Och eftersom jag och Simon är så smarta så har vi nu hunnit göra alla övningsuppgifter för dagen OCH alla kompletteringar vi fick OCH alla uppgifter till nästa lektion OCH lämnat in. Det betyder att jag inte behöver bry mig om att boka in ljussättningsplugg någon dag förrän efter nästa lektion. Sweet!!!


Min och Simons kampsång för dagen.

Som examinationsuppgift i ljussättning ska vi fotografera en musiker med hans/hennes instrument, samt ta hel- och närbild på instrumentet. Vem ska jag fota? Först tänkte jag David och hans bas, men då är risken att han ska hålla på och lägga sig i ljussättningen eftersom han också kan det (fast för video). Hmm, det tål att kluras på. Kanske Sanna och gitarren?

I lördags var den mysigaste dagen på länge. Vi drog ett helt gäng i två bilar till Jokkmokks marknad. Jag, Lisa, Victor och Andreas gick runt på marknaden, skrattade så vi grät, förundrades över hur folk mitt på marknaden drack renat ur vänster hand och fanta ur höger (den så kallade höger-vänster-metoden), vi tittade på renar och samer och prövade mössor tills vi fick skäll, fikade, värmde halvt förfrysta tår, pratade med mysiga tanter och farbröder, åt godis och hade allmänt mysigt. När jag väl var hemkommen åt jag och David middag, sen slöt vi upp med härligt folk på Kalles.

/>

David ringde förut och berättade att Johan, Oscar och eventuellt Malin kommer hit den femte mars. Det blir sjukt kul och de hade inte kunnat välja en bättre helg - jag är lektionsfri!!! Så Alex, det blir nog några till att fira din stora dag. Nice va? =)

Idag är jag glad så nu ska jag nog snart lämna skolan och gå hem och ta tag i lägenheten. Där råder kaos!

-Minna

Idag kan jag sträcka på ryggen...

...för idag har jag gett bort fyra och en halv decilliter blod. En fet nål i armen och en kvart senare var påsen full och jag lite lättare. Jag har varit öm i armvecket och lite yr hela dagen, men det är, enligt mig, ett litet pris att betala om mitt blod kan hjälpa någon som behöver det bättre. Jag är O-positiv och kan därmed ge blod till alla positiva blodgrupper, alltså ca 85% av den svenska befolkningen. OCh det var inte så att jag bara gav bort saker, jag fick även saker tillbaka. I ett kuvert fick jag två (nit)trisslotter och så fick jag kaffe, smörgås och juice. =)


-Minna

Mitt liv just nu

Stress.
Trötthet.
Uppgifter.
Uppgifter.
Åter uppgifter.
Roliga uppgifter, men tidskrävande.
Orken försvinner.
Trött hela tiden.
Svårt att vara social.
Går som genom tjock dimma.

Trots detta älskar jag mitt liv. Det är uppförsbacke nu, men jag har det bra. Jag har en sambo som älskar mig och som jag älskar tillbaka och värderar så ofantligt högt. Tur att han får mig att skratta.
Jag har förutom sambo mina fantastiska vänner. Herregud vad ni är bäst. Ni nära, ni långt bort, jag älskar er.
Och familjen såklart. Familjen!

-Minna

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Lisa att kolla bland mina bildmappar, ta den 6:e mappen och den 6:e bilden, lägga upp och skriva något om den. Jag måste nu själv utmana tre stycken att göra detsamma, så jag väljer Sanna, Alex och Fia. Jag skriver även i deras bloggar och talar om att de är utmanade. För tänk om de skulle missa!!

Här kommer min bild.Jag var hundvakt åt Angelicas fantastiska labrador, Chili. Jag fotade honom en hel massa, och se vilket fint leende skönheten bjöd på, han riktigt gapskrattar!
Imorse krävdes en mindre fjällexpedition för att ta sig till skolan. Det var sexton grader kallt och det snöade. Långkalsonger, stickad tröja, jacka, halsduk, mössar, vantar och musik i öronen - jag var redo. När jag kommit halvvägs av min tjuguminutersprommis kändes det kallt och konstigt på kinderna. Där var fullt av frysta ispluttar! Snön som föll på mitt ansikte smälte, och frös lika fort igen. Gaddammit! Men fram kom jag och hem kom jag.

Imorgon åker vi ett gäng till Jokkmokksmarknad. Där ska vi se renrace, äta renkött och titta på samer. Kan bli precis hur bra som helst! Det kommer bli kallt, det kommer vara mycket snö, det kommer vara finfina prima vänner och det kommer nog bli en helt okej lördag.

-Minna

Min publicering då...

Jag blev publicerad med bilder i Piteå-Tidningen i lördags, och eftersom bilderna blev snyggare på nätet än i tidningen väljer jag att länka till artikeln, istället för att fota tidningen.

Se och njut. Hihi.

-Minna

RSS 2.0