Tillökning på Hôlevalla


I onsdags satte jag mig i Leffe (David har döpt vår bil) och gasade hemåt Varaslätta. Bara en stund innan jag lämnade Helsingborg meddelade mamma att Libra börjat valpa vilket gjorde att jag fick bråttom hem. När jag väl rullade in på går'n så hade sex valpar kikat ut.
Innan jag fortsätter berätta så måste jag säga att jag är lite synsk. Under flera år när vi har väntat kattungar, valpar eller ankungar har jag drömt innan hur många bebisar det ska bli - och ajg har nästan alltid fått rätt. Tre nätter innan valpisarna kom drömde jag att det skulle bli 7-9 valpar. Det blev sju friska små pluttar. Wohoo still got it!

Libra var så söt igår. Jag var ensam hemma med henne och så hörde jag hur hon gnydde lite, så jag gick ut för att kolla läget. Då hade en valpis krupit till fel sida av valplådan och mamsen och alla syskon låg på andra sidan. Så jag lyfte rätt den lilla och så var Libra nöjd. Hon är söt som ber om hjälp.


Alldeles purfärska. Både blinda och döva från början.

Mamma frågade om jag hade lagt valparna såhär. Men nope, de la sig varannan färg helt själv.

Bloggeri Bloggebla

Hej hej hallå bloggen.

På grund av att jag är en otroligt occupied woman kan jag inte underhålla dig såsom du kanske skulle vilja. Jag har nämligen varit upptagen med att ta examen från utbildningen Journalistik i nya medier. Du vet, jag har ju pluggat i Piteå i tre år och de senaste månaderna har jag ägnat en massa tid åt att göra mitt examensarbete. Det resulterade i en bok på knappt hundra sidor där jag själv gjort layout, research, fotograferat och skrivit. Till boken skrevs en rapport på tio sidor. Kalaset belönades med VG - högsta betyg. Jag tog examen med flaggan i topp skulle man kunna säga.


Alla avgångsstudenter 2010

Och fyra stycken från vår klass.

De knappa tre veckor som jag spenderade i Piteå var fullsmäckade av härliga aktiviteter. Förutom det jag skrev i något tidigare inlägg så gjorde jag och Lisa två mysiga utflykter där den ena resulterade i besök på Rabarberiet i Altersbruk där vi även tog galet roliga bilder på en äng. På vår andra utflykt tog jag med henne till kennel Ewokes i Långnäs där vi hälsade på Helena och alla fantastiskt söta Flattisvalpar. Jag har tillsammans med Fia och Emme komponerat en fin fotobok till vår kära lärare Ulrika. Där i har vi samlat sådana bilder som hon önskat att hon aldrig fått se. Klassen (eller åtminstone tio av oss) bjöds på middag, vin och härlig kväll hemma hos Ulrika och Patrik. På examensdagen fick jag, Sanna och Emme världens kramar av Ulrika och hon sa att vi är underbara och att hon kommer sakna oss.
När Pitetiden var slut, Lisas lägenhet städad och bilen packad körde jag och L heeela långa vägen till Särö. Piteå till Särö cirka 120 mil och 17 timmar med stopp. Vi var trötta när vi väl kom fram.

Annars ska jag jobba tre dagar med David den här veckan, onsdag till fredag. Jag ska agera proffsig assistent, sminkös och chaufför. Nästa vecka ska jag på ett möte som jag hoppas resulterar i någon form av samarbete i framtiden.

OCH OM TYP TVÅ VECKOR KOMMER ALEX HEM. DÅ SKA VI FIRA MIDSOMMAR TILLSAMMANS I RAMLÖSA BRUNNSPARK!!! Du är efterlängtad.

Jag mår bra. Lägenheten ser ut som när jag lämnade den. Mobilen krånglar lite. Jag och David ska åka hem till mamma och pappa nästa vecka. Ööööh. Det var nog typ det. Varsågod bloggen. Känn dig uppdaterad.


RSS 2.0