Tema: En god vänVar det här en bra idé på temat? Någon har skakat på huvudet och sagt "no no", någon annan har sagt att den är fin.
Vad tycker du?

-Minna

I am the one and only

Jag har fått feedback på examinationsarbetet i kursen Medieteori 2. Tänkte bara återberätta lite för jag är så sjukt stolt.

Seppo (läraren) sa att det märks att jag är väldigt organiserad: "Organiserad..hmm.. jag skulle nog inte säga perfektionist, men jo, organiserad. Vädigt organiserad."
Vi fick i uppgift att göra en skriftlig del, där vi skulle reflektera medieanvändande och koppla till de teoretiska begrepp vi lärt oss under kursen, och en illustrerande del där vi skulle kartlägga vårt medieanvändande. Seppo sa att det syntes på min text att jag är van vid att skriva och att det är min absoluta styrka. Min illustrerande del var organiserad med färgkoder och tydligt uppradat, men inte "top notch" (mitt ord, inte Seppos).

Han sa även att det arbete jag skrivit var ett av de absolut bästa han fått in och att jag var duktig på att utgå från mina egna erfarenheter. Han påpekade att det var en styrka att kunna använda sig av egna erfarenheter och att jag aldrig ska vara rädd för att göra det. Han sa även att om han fått sätta egna betygskriterier för kursen skulle mitt arbete vara någon form av utgångspunkt för VG (högsta betyg, som inte finns i nuläget).

Vi diskuterade kring kursen och hur vi tyckt det varit under kursen. Han berättade att han tyckt det varit spännande med mig under seminarier/föreläsningar för att jag tydligen gett han kritiska blickar och velat att han ska precisera sig. Han har tydligen tittat på mig ibland för att se hur mycket han kan sväva ut.
Jag vet inte riktigt vad det här ska betyda, men jag väljer att tolka det som något positivt, som att han kunnat läsa av mig och sett att jag varit engagerad.

Hur som helst. Jag känner mig stolt och alldeles upprymd över detta. Jag insåg även hur sjukt smart Seppo är, och hur otroligt duktig han är på att analysera människor.
Jag menar, han har ingen aning om vem jag är, vet inte ens mitt namn. Han känner mitt ansikte utifrån de lektioner vi haft och de arbeten jag lämnat in och ändå kunde han pricka in stora delar av vem jag är. Fascinerande säger jag, fascinerande.
Seppo sa även att jag inte kommer ha några som helst problem med att skriva C-uppsats: "Det är bara att du skriver. Bra!". Nu nämnde jag inte att jag inte alls ska göra en uppsats som C-arbete utan något helt annat, men det hör inte hit. Mitt ego mår bra idag, mycket bra.

Förkylningen är borta och jag har haft en kanondag så nu tar jag mig ett glas vin och lyssnar på musik och sjunger.

Trevlig helg.
Skål!-MinnaSjuuuuuuk

Nu har jag varit sjuk i flera flera dagar och jag är så less. Igår ville jag bara gråta för jag var så trött på det. Och imorse när jag vaknade och kände mig lika kass som igår blev jag sur.

Och David skrattar åt mig för att jag ser ut som en fågelholk för jag är så tät i näsan.

Mamma. Du vet vad som önskas i det här läget, nyponsoppa, en godispåse, halstabletter och en tidning. Ibland vore det skönt att vara liten och sjuk hemma hos mamma. Hon vet vad som önskas av hennes sjuka barn. Bästaste mamma (och pappa också såklart).

Blää. Nu vill jag få ork så det blir ordning på torpet igen.

Till råga på allt så fick Sanna den jäkeln träffa Markus igår. Min kärlek sen Idol, Markus Fagervall. Det tycker jag är fusk och inte alls okej. Buhuu.

-Minna

Vi är stadsbor... i Piteå

I torsdags kväll hoppade jag och David in i Angelicas bil, hämtade släp och drog till Skellefteå. Vi hämtade lite möbler i Jonas lägenhet och bar dem sedan upp i lägenheten på Uddmansgatan i Piteå. Vi tittade på varandra, drog en djup suck och insåg hur OTROLIGT mycket det var kvar att bära upp för helvetestrapporna.

I fredags packades det hos David och så var jag förbi på Sara och Ellis avskedsfest en sväng. I lördags mötte vi Totte på parkeringen på Ankars, hämtade släp och sen var vi igång. Vi började tömma Bäckis, Alex joinade och hjälpte till. När vi börjat bära upp all skit (som tydligen mina grejer numer kallas) kom Sanna och Emme och slöt upp.
Medan jag, David och Totte åkte till Svensbyn och hämtade grejer stannade tjejerna kvar och organiserade och packade upp. Tydligen ljöd förvånade tjut över all skit varannan minut.
"Alltså, det här är så typiskt Minna."
"Vad ÄR det här för nåt?!".

Hur som helst. Allt kom in i lägenheten och efter ett antal blåmärken, klämskador och sukt mycket skratt var det dags för kvällen. Vi skulle bjuda hjälparna på öl, vin och snacks på kvällen så det behövde fixas lite. Jag och David slog våra kloka ihop och förflyttade allt kaos in i sovrummet så vi kunde vistas i resten av lägenheten. Jag for runt som en virvelvind så till slut var det Totte som sa till mig att jag skulle gå och duscha.....

I söndags låg jag däckad i årets förkylning och är fortfarande inte bra. Men jag trivs i lägenheten och snart är det nog hemma på riktigt.

-Minna

Dålig dag

Jag har ingen bra dag idag. Inte ens lite.
Jag är så sjukt stressad, både över flytten och skolan. Jag vet inte hur jag ska få tid till att hinna med allting.

Nu sitter jag på skolan och gör en stor, äcklig analysuppgift till Tidningsredigeringskursen. Den ska vara klar och inlämnad på fredag klockan 14. Hur jag ska få ihop en godkänd analys? Ingen aning. Jag ordbajsar och så får jag es hur det går.

Blä!

-Minna

Change of plans

Vi flyttar redan till helgen! Sugen på att hjälpa till?

-Minna

Jag har sminkat mig i skenet av två värmeljus

Davids lampa på toaletten är död. Som tur var fanns tre värmeljus att tända varje gång man skulle besöka toaletten. Imorse sminkade jag mig i skenet av två värmeljus. Det var en match, men det gick. Man har väl gjort det förr.

Jag är helt död idag. Träningsverken från tisdagens pump verkar bara bli värre för var dag som går. I natt vaknade jag av smärta i låret. Det var David som i sin sömn ville vara nära och lägga upp sitt ben på mitt. Det gick inte. Jag lyfte ner hans ben och flyttade mig lite så jag slapp det onda.

Vi var vakna på tok för sent i natt. Typ kvart i tre somnade jag. Från en sekund till en annan var jag i dvala. Tydligen gjorde jag roliga ljud när jag sov, David spelade in sovande Minna på mobilen så jag skulle få höra. Det lät inte så mycket. Jag tyckte det lät lite gulligt.

Ikväll är det bratfest på Kåren. Tennisveckan goes Pite. Jag ska nog inte gå. Dels för att vi har lektion imorgon och dels för att jag inte alls är sugen. David funderade på om vi kunde göra något annat skoj istället. Jag föreslog bowling varpå han svarade: "Men jag tänkte på nåt så Lisa kan vara med också. Hon har ju ont och kan inte bowla." Söta fina som tänker på Lisa. Dåliga jag som inte gjorde det :o/

-Minna

Fantastiska dag

Jag vaknade med ett leende på läpparna när klockan ringde halv åtta imorse. Jag sa ett glatt god morgon till mig själv och gick direkt upp ur sängen. Jag duschade och nynnade och satte på kaffe. Jag var jättesugen på mitt goda bröd och naturell youghurt och kaffe och juice. Det var lite som på film, ni vet när det är en skön och härlig melodi som spelar i bakgrunden, sådär härligt och lyckligt.

Jag kvittrade mest hela morgonen och njöt av varenda liten sak som ingår i min morgonrutin.

På samma vis har hela dagen fortlöpt. Vännerna har varit på toppenhumör och vi har skrattat och flamsat och kommit på ett nytt ord. Spung. Man kan använda det i en mening som: "Det suger spung.". Det är nog egentligen bara i den meningen man kan använda ordet. Väldigt kreativt i alla fall.

Hur som helst. Vi har haft två toppenföreläsare idag. För (nästan) första gången kändes det verkligen att vi går på universitetet. En hel dag i stora föreläsningssalen, Japan. Vi lyssnade och antecknade och personerna där framme var inspirerande och sjukt kunniga på sina områden.
Jag och Sanna har fått ytterligare tips inför våra superbraiga B- och C-arbeten.
Jag har även kläckt en (enligt mig) sjukt bra produktidé. Jag skulle lätt köpa den. Tänk om, tänkt om, jag (vi) skulle lyckas sälja den i framtiden. Shit vad häftigt att ha kommit på någonting, som jag, Alex och Fia vidareutvecklar och sen få den ut på marknaden.

Jag har haft en jag-kan-allt-och-ingenting-är-omöjligt-dag.

Lycklig i magen och sprallig i benen ska jag alldeles strax gå och träna. Tillsammans med Alex och en bunt andra människor ska jag lyfta vikter och testa musklernas gränser. Och ikväll efter jobbet kommer David.

David förresten, vilken människa! Han är snäll, omtänksam, ödmjuk, smart, kunnig, allmänbildad, stöttande, inspirerande och... ja.. han är så bra! Han är verkligen så himla bra. Och snart flyttar vi ihop. På Uddmansgatan 13 ska vi bo minsann. Snart. Sexton dagar kvar.

Stor kram alla!

Idag är en fantastisk dag. Av ingen anledning och av tusen anledningar är det en fantastisk dag.

-Minna

Redigerings-MinnaEtt jobb i redigeringskursen där uppgiften var att göra ett uppslag för ett magasin.
Vad tycks?

-Minna

Oplanerat

Trodde jag skulle få besök av finaste i lite lagom tid ikväll. Men hans fest med Filip Hammar är tydligen cool så han blir där till sent. Kanske jag vaknar av en ölluktande skönhet någon gång i natt istället. Får jag bara en puss är allt i sin ordning igen.

Lisa bjöd på middag tidigare ikväll. Kristoffer i hennes klass ska flytta till Katrineholm så det var avsked för honom. Riktigt trevligt med massa folk, skratt, thaimat, chokladpudding, sång och konstiga konversationer om vilken nationalitet man såg ut att tillhöra. Jag är Tjeck. Bara så ni vet!

Digitalfotolektion hela dagen idag. Det var himla kul att börja skolan klockan nio en lördag. Hur som helst lyckades typ bara jag och Alex bra med våra fotouppgifter, skönt. Och så blev jag godkänd på båda porträttbilderna vi hade redovisning på i tisdags - dubbelskönt!

Jag har gråtit en skvätt idag. Det är verkligen inte mycekt som får mig att gråta nu för tiden. Men när en vän öppnar sitt hjärta, blottar sig och berättar det jobbigaste i hennes liv - då brast det. Älskade vän, du är så bra och stark och modig! Världens puss och massa kärlek till dig.

-Minna

Sanna åh Sanna

Din idé var den bästa på länge. Kanske någonsin.
Förmodligen någonsin!

Jag är pepp så pepp och jag håller tummarna stenhårt!

Det ska gå i lås. We can do it!

-Minna

Jisses Amalia

Vi började klockan nio för en förmiddag med läraren Greta i nya kursen, Medieproduktionsbolag (som för övrigt verkar kul och förmodligen kommer att reslutera i att jag har egen firma. Frilans och F-skatt you know). Hon pratade i 40 minuter. Sen fick vi hål till klockan ett. Gaaah.
Jag och Sanna gick igenom anteckningar från måndagens lektion, i Tidningsredigering 2, som hon missade. Det tog kanske en halvtimma. Sen hängde vi på Kåren. Kåren i all ära, men det finns gränser för hur mycket tid man kan spendera där.

Vi blev alla skruvade och det slutade med att vi satt och kastade gris. Jag, Holm, Alex och Fia tävlade. Min bollskräck till trots vann jag första rundan! Andra rundan kastade vi Ko. Då var jag först att åka ur. Hur som helst skrattade vi så magen knep och diskuterade diverse aktiviteter som jag tror att jag censurerar från bloggen.

David kom med mat så vi fick lunch. Vi lagade Flygande Jakob igår, det var nästan lika gott idag. Något som var riktigt gott var pussarna och handhållningen och klapparna och blickarna. Hohoo vad jag är kär!

På eftermiddagen hade vi en föreläsare som mest pratade om hur sjukt duktig hennes granne är. Vid ett tillfälle tog Alex ton och sa: "Kanske din granne borde varit här istället för dig!".

Det sammanfattade dagen såhär långt.

Ikväll ska jag och Alex träna. Spinning på Korpen. Ont i rumpan imorgon med andra ord. Ikväll blir det lugnt, kanske en film och en godisbit men garanterat tidigt i säng. Jag somnade alldeles för sent hemma hos David i natt och imorgon börjar undervisning klockan nio. Lördag? Nej nej, det är nog måndag imorgon. Eller tisdag eller torsdag. Lördag kan det ju hur som helst inte vara. För på lördagar är man ledig.


-Minna

Himla skit. Mer jag vill göra!

Kollade nyss min skolmail där det fanns ett meddelande från min lärare i fotokursen. Han tipsade om en kurs som går till våren, Ljussättning för fotografi. Jag vill verkligen läsa den. Men kommer jag fixa det? 175%..... Det är mycket.

Jag har sökt kursen hur som helst. Jag får ta ställning senare.

-Minna

Klara, färdiga, gå!

Jag och Alex tog oss i kragen och åkte till Öjebyn för att simma. Vi (jag?) trodde inte vi skulle orka lika mycket som förra året, men bannemej, vi fixade 1000 meter på 32 minuter. Behöver jag tillägga att vi kände oss nöjda? Vi njöt en stund i varmbassängen innan vi duschade och åkte hem.

Tidigare idag var jag och David på stan en sväng. Han klippte sig och jag ville visa de två potentiella nyårsklänningar jag kollat ut på Vila. Tyvärr fanns bara en av dem kvar så jag kunde inte jämföra igen. Lyckligtvis var det den som jag tror att jag trivs bäst i.
Nyårsoutfit: check!

Mammas tolv bilder till nästa års kalender blev idag färdigredigerade och ivägskickade till Önskefoto. Hoppas det blir fint!

I helgen har jag skola både lördag och söndag. Vit helg för mig? Hmm, grå tror jag i alla fall.

Nu ska jag pussas med finaste.

-Minna

Nu är det illa. Riktigt illa!

Det är okej att Sanna var och varannan dag kallar mig för tönt, men när till och med David säger det... Hmm..

- Vad gör du?
- Jag är på väg hem från Kåren med Alex och är helt nipprig!
- Varför är du nipprig?
- För att jag vill att klockan ska gå så jag får träffa dig.
- Naaaw tönt!

Haha, tönt?! Jag? Nää! Eller?


Men seriöst, hur kan man inte längta efter något så vackert?

-Minna

Jag vill ha... och Halloween

I julklapp önskar jag mig:
*ett extrabatteri till kameran
*ett större minneskort till kameran
*en minneskortsläsare (ska det vara en eller ett framför minneskortsläsare?)

I fredags var det Hallooweenfirande på Kåren. Jag, Stefan, Alex Lisa och Lisas Patrik förfestade med mumsig kycklingmiddag och Diggiloodans uppe hos Lisa. Jag var utklädd till misslyckad promqueen, Stefan var en superhjälte ("Varför räddar inte supermannen svältande barn i Afrika?
Varför räddar inte supermannen gatubarn i Chile?
Varför räddar bara supermannen vackra kvinnor i nöd när det finns barn som inte får sitt dagliga bröd
?").
Lisa var utklädd till en läskig typ och Patrik likaså. Alex hade en sjukt lyckad half/half-outfit. Halva hon var snäll och andra halvan var...bitch? Det var en skojig kväll, men det var helt konstigt att komma till Kåren och inte känna igen folk... Och så saknade jag Sanna och Emme där.

Igår var gänget på nya Bondfilmen. Alltså, jag har aldrig varit ett Bondfan och jag är det inte nu heller. För det första gillar jag inte att man måste komma ihåg vad som hände i förra filmen för att fatta den nya, JAG MINNS INTE SÅNT! Och för det andra hade vännerna bra argument om att det inte var en typisk Bondfilm. Alex nämnde att han inte en enda gång sa "Bond, James Bond". Det fanns inga heta sexscener och det fanns inga fräsiga bilar, det häftigaste var väl typ en Ford. Ford..?!
Jaja.

Om en stund åker Stefan härifrån. Det är tråkigt att säga hej då men jag är glad att han kom över huvud taget. Bästaste lillebroren!-Minna

RSS 2.0