Hon saknas

Efter julfirande lämnade vi Karda hos mamma och pappa för att vi ska på semester nästa vecka. Det är så tokigt tomt här hemma utan henne, men hon ser ut att ha det bra där ute på slätta =)Lilla silverräven.

Gott nytt år

Om en timma kommer gästerna och jag bara väntar och väntar. Allt är ju förberett och klart... Ibland är det dumt att vara tidspessimist, i alla fall när det leder till onödig väntan för en själv. Jaja. Det bjuds på smaskig trerätters ikväll och skumpan ligger på kylning.

Jag har sjukt snygg frisyr ikväll, men det syns inte riktigt på bilden.Gott nytt år hörrni! Nu tar jag med mig lillebror ut och tänder marschaller, eller nåt.

En vågLivet kan vara så grymt. Så orättvist. Så fruktansvärt svårt att förstå. En våg liksom. Helt ofattbart.

Språkpolisen

Förresten. Alla ni som har så satans svårt att skilja på ord som ska skrivas ihop eller isär, lär er! Det är inte så svårt. Det heter matteprov, knäckkola, plattång (OBS endast två T, det lärde vi oss i årskurs 2), solros och vattenfall.

Läs här för lite mer information.

Ordet särskriving ska heller inte särskrivas.

När vi ändå är inne på ämnet kan jag dra några fler regler som vi lärde oss i lågstadiet:
Alltid stavas alltid med två L. Till skillnad från aldrig som aldrig stavas med två L.
Månader och dagar stavas med liten begynnelsebokstav, och egennamn har alltid stor bokstav.

Exempel for dummies:
På onsdag jobbar Minna sista dagen för året. I januari åker jag till Madeira på semester, där ska jag förhoppningsvis sola och smörja mig med kräm innehållande hög solskyddsfaktor.

Det här med hur man bygger en mening, det får ni googla själva. Sök på huvud- och bisats.
Har ni svårt att skilja på de och dem? Gör det enkelt för er och skriv istället dom.

Fick ett sms

Där jag behövs, där vill jag vara. Så det var bara att styra kosan mot Blodcentralen imorse. Nu har jag bandage runt armvecket och är lite öm. Blodvärdet var 133 idag. Mycket bra. Jag har ätit min broccoli minsann.

Jag har blodgrupp O+ och idag lärde jag mig att det innebär att alla som har positiv blodgrupp kan få mitt blod. Anledningen till att de var i akut behov är för att de ska göra en lungtransplatation i Lund. Fräsigt, hoppas att det går bra. Varsågod för blod.

Pengasugande satar

Det är vad jag tänker om veterinären jag träffade för två veckor sedan. Inte nog med att de gjorde ett onödigt ultraljud och tripplade kostnaden för besöket så ville han skrämma livet ur mig om att jag MÅSTE BOKA TID FÖR ATT PLOCKA UT HUNDENS HÖRNTÄNDER. Helst samma dag. (Hade jag plockat ut hennes tänder skulle hon sövas och jag skulle få betala 3000 kr.)

Tack och lov så har jag mamma att rådfråga i allt. Hon tyckte att jag skulle ha is i magen och ge Karda ett märgben. Och se, efter två veckor så är alla fyra tänderna ute. Jag lider med alla de som inte har någon med 25 års erfarenhet att rådfråga.

Jag går inte tillbaka till Din Veterinär på Berga i Helsingborg. Nopes.

Nästa gång går jag istället till Erik Mörne i Asmundtorp. Har blivit tipsad om honom av en som köpt valp av mamma. För Håll Fastare, de kan man lita på.

______________________________

Det blåser för övrigt så mycket här att hundgården har flyttats lika mycket som under stormen Berit. Vi kanske borde flytta den dit så vi slipper hålla på att putta tillbaka den hela tiden.

Första snön

Jag och Helene satt mitt i en diskussion på kontoret när hon plötsligt utbrast att det snöade. Jag höll tummarna att det skulle fortsätta att snöa när jag kom hem så att lillfisen fick se sin första snö, och lagom till att jag kom hem så började det snöa igen.

Det var lite konstigt men smakade ganska gott

En liten, jätteliten, stund kunde jag låtsas att vi skulle få Pitemycket snö. Den försvann dock lika snabbt som den kom och återigen saknade jag Piteå en stund.

RSS 2.0