Journalist javisst

Jag, Jens och Markus har verkligen tagit tag i våra liv, i tisdags for vi första gången till Öjebyn för att simma. Idag var det dags igen. Det är så himla skönt att simma och verkligen känna att kroppen får arbeta lite igen. 550 kr för ett årskort tyckte vi inte var farligt så jag och Jens slog till.

Idag har vi med klassen gjort studiebesök på Piteå-tidningen och det var jäkligt givande! Ju mer jag hör om det här yrket, ju mer rätt känns det. Jag vil verkligen vara där det händer och sen få skriva om det, jag vill ta reda på saker och delge allmänheten om mina resultat. Det var flera med mig som fick den här känslan. På väg hem igen gick vi genom stan och när vi var utanför försäkringskassan såg vi längre ner på gatan en piketbil med blåljus. Jocke kläckte nog först: "Alltså jag börjar direkt fundera nu på vad som hänt..." Jepp det gjorde vi alla. Poliserna i bilen kikade runt sig och visste inte vart de skulle, jag såg att det kom en karl springande bakom så jag pekade mot poliserna att de skulle vända. (Dagens goda gärning). Iallafall, vi är blivande journalister, vi hade kameror runt halsen. Vi sprang efter! Eric fotade lite men särskilt nära vågade vi inte gå. Alex insåg att det förmodligen var någon som snattat från Ica då det var folk i Ica-kläder på plats. Ingen större grej, men jag tyckte det var spännande!

JAG VILL BLI JOURNALIST!


Polisradion ska bli min bästa vän!

Idag...

Idag har jag på tok för mycket tankar i mitt huvud.

Jag är trött

Nya kläder

Varför är det så himla kul med nya kläder? För att man känner sig lite roligare och fräschare kanske? Jag beställde på postorder för första gången på sjuukt många  år och kläderna anlände i torsdags (fredags??). Supersköna plagg verkligen men igår när jag hade på mig nya favoriten insåg jag att det var ett stort hål på ett ställe, plagget är stickat så det var inte ens på tal att jag skulle kunna laga det själv.. Bara att packa ihop tröjan med retursedel och vänta på att de skickar en ny. Men så jävla surt! I lördags var jag och Jens på stan för att kolla in nya Gallerian, helt otroligt det faktum att Jens följde med, frivilligt!
Hittade iallafall ett par jeans o lite annat. Jens hittade SNYGGASTE skjortan på Jack and Jones!

Fan vilken intressant blogg känner jag..

I lördags var Sanna, Fia och Alex här på kvällen och kikade film och Svensson Svensson. Mycket mysigt var det!
Svensson Svensson är för övrigt sinnessjukt bra! Så underbart att de gjort nya avsnitt av denna succéserie och att de fortfarande håller samma klass.

Vad betyder seminarium?? Och akademiker, är det någon som överhuvudtaget läs på universitet/högskola?? Jag har fått för mig att det bara är ingenjörer som är akademiker men jag har börjat inse att jag förmodligen har fel... Fan vad okunnig jag är!

För övrigt saknar jag min mamma. Hon är världens bästa mamma utan tvekan och då är det inte konstigt att jag saknar henne.

Fick veta att min bästa kompis syster har en liten bebis i magen o de väntas bli föräldrar 31 mars. Jag är så himla glad för deras skull. Tänk vad mysigt att se vecka för vecka hur magen blir större, hur nyfiken man ska vara på det lilla livet där inne. Undra vad det är för en liten krabat. Vilken upplevelse! Undrar när det blir min tur.. Om några år förmodligen..

Nu ska jag fixa frillan och sätta på mig ett ansikte så är jag snart fit for skolan!

Filmkväll

Tror bestämt vi kan spika filmkväll på lördag hos mig. Välkomna! Hoppas fler än Fia och Sanna kommer, the more the marrier!

Jag sitter och kräks över alla jävliga frågställningar kring Min mosters migrän! Jag blir knäpp på dem, jag är verkligen ingen überfeminist men jag måste nästan vara det för att rota fram några svar, eller?? Har jag fattat hela skiten fel? Jag har hur som helst stora problem med detta, speciellt fråga 4. Jag sitter fast.

Sak jag ta en paus och sätta upp tavlor istället? För jag tror inte jag behöver läsa mer innan föreläsningen på måndag då detta ska diskuteras, kanske jag rent av ska vänta med att skriva nåt på fråga 4 tills efter måndag. Det lät som en bra plan. Så får det nog bli!

Trevlig dag

Jag gick pp jättetidigt imorse, halv åtta närmare bestämt och så åt jag frukost, borstade tänderna och sen satte jag mig för att läsa Min mosters migrän. Boken är en roman som vi ska läsa i MKV:n och reflektera och svara på massa kvinnofrågor, halvmärkliga frågeställningar men de är väl bra att fundera över antar jag. Det märks att en feminist har skrivit frågorna...

Stina kom hit och lunchade med mig, vi åt och snackade och drack kaffe och gick till RAWI. Jävlar vad pinsamt det var att tala om vad jag hette när jag kom till kära hyresvärden för jag (och Jens) har ringt dit så sent som igår och varit grymt upprörda för att hantverkarna aldrig kunde göra sitt jobb, det är en annan historia. Men hon visste direkt vart jag bodde och var inte speciellt trevlig. Sorry, men vi ville bara flytta in igen!!!
Vi tog en liten sväng på stan för att se på nyöppnade Gallerian, tjusigt var det, ser precis ut som köpcentren i Luleå (och tydligen Skellefteå oxå men där har jag inte varit) tack vare att samma arkitektfirma gjort jobben. Men kul som satan är det att få lite mer affärer till stan. Konkurrens är bra för handeln!

Sonja, 86 år en trappa upp knackade på min dörr förut och frågade om jag hade en karl hemma. Nej sa jag han är i skolan. Hon ville ha hjälp att bära upp en soffa som hon köpt och mannen som levererade den var själv och hon kunde inte hjälpa till att bära. Stina och Minna är starka som få så vi fick duga istället för en karl. Soffan kom på plats och hon var SÅÅÅ tacksam. Haha så himla söt tant!

Sandra och Markus ska komma och se Idol här, de måste ju se vårt nya vardagsrum (och tv:n såklart). Det blir skittrevligt.

Jens har fått hem sitt xbox idag och har köpt ett nytt spel så han bara spelar hela tiden. Men den goda nyheten är att vi kan ha guitar hero-mästerskap nu snart!!

Filmkväll på lördag här? Vad säger folket om det?? Eller finns andra planer?

Nyinhandlat

Igår åkte jag och Jens till Elgiganten för att titta på tv-apparater och åkte därifrån med en 42" LCD-tv av märket LG. Skitfin är den, och skitstor!
Nu ska Sanna köpa våran gamla (28" widescreen), vi ska åka dit med den ikväll. Grymt bra att hon ville köpa den så vi slipper ha den stående på golvet.

Igår fixades även det sista i vardagsrummet, de kom och satte golvlister sen ställde jag iordning alla möbler. Fan vad fint det är nu, helt nytt rum!!! Vitrinskåpet med belysning blev sjukt snyggt! Nu vill jag tapetsera om i sovrummet och göra det lika fint där!

Nu ska jag läsa migränboken och få det klart.

Jag vill ha en Twist and sculpt! "Det är det nya och roliga sättet att komma igång!"... Ja jag tittar på tv-shop. Den verkar ju smidig. 999kr har jag dock inte över... Typiskt.

Redaktionen...

Jag sitter just nu på redaktionen och tänkte antingen läsa ur samhällsvetenskapliga perspektiv eller göra lite research till min artikel, och (lite) research har jag gjort, kan nog kanske knåpa ihop ynka 700 tecken på det jag fått fram... när jag nu istället borde ta fram boken och läsa kändes det mycket mer lockande att blogga. Mycket märkligt. Lisa berättade igår att under tentaperioder ökar försäljningen av städprodukter markant i så kallade studentbutiker (typ Ica, konsum). Jag förstår varför för jag gör samma grej nu, hittar undanflykter från det jag borde göra.

Jag och Lisa har samlat pengar så vi kan hämta ut de 18 Winnerbäck-biljetter vi beställt. trist att man säger en tid och så dyker folk upp sent, inte alls, eller så kommer man på att man inte alls har råd att köpa biljetten för 350 kr. Vilket innebar att vi fick kränga den vidare eftersom man måste hämta ut alla som man bokat... Tur att Jocke köpte den så vi inte behöver krånga mer med det. När Fia arbetat fördigt med sin artikel ska vi hämta biljetter, hennes böcker som kommit till Coop, hon ska handla mat och så ska vi förbi systemet...

Nu slipas det golv i vår lägenhet (hoppas jag9 och jag är lite nervös att sliparen inte tejpar igen dörröppningen ordentligt så jag kommer behöva stooorstäda hela lägenheten och torka varenda pryl fri från slipdamm. Ska dit sen och kolla hur han/hon sköter sig, hoppas inte jag blir besviken! 

Målare och golvslipare

Igår hade Rawi ringt till Jens och sagt att dom ska komma och slipa vårt vardagsrumsgolv på torsdag och på måndag ska de tapetsera samma rum! Så jävla skönt att det blir gjort men jag blev småstressad (läs ASSTRESSAD!) för vi har tänkt kasta ut den hyllväggen vi har och beställa nytt från Ikea, men det tar två veckor att få hemlevererat så i alla hast bestömdes att jag och Alex ska till Ikea i Haparanda på lördag! När man åker till Haparanda så vet man att man måste åka över gränsen till Tornio och köpa SPRIT! Soim bekant är spritskatten i Finland sänkt så då gäller det att ta tillfället i akt och fylla upp barskåpet lite.

Till idag har jag läst ur Samhällsvetenskapliga Perspektiv. Jag trodde att det skulle vara den tyngsta och värsta boken av all kurslitteratur, men det visade sig att jag tycker den var ganska lätt. Mycket lättare än en jag läste i förrgår. Jag har dock inte sträckläst varenda sida, jag skummade igenom början på alla kapitel så jag fick en hyfsad översikt, kände inte att sträckläsning av 122 sidor skulle ge mig så mycket mer, för då hade jag varit stgressad för att komma framåt så jag inte hade läst ordentligt iallafall. VI får se idag om jag tänkte rätt eller inte..

Myyyys

Igår kväll var en riktig kanonkväll! Fias föräldrar kom upp med Fias bohag så jag, Alex, Sanna och Emmelie hjälpte till att flytta in alla grejorna, vi var skitsnabba så det tog bara 20 minuter! Efteråt var det Idol för hela slanten. När idol var slut och Sannas prinsesstårta var uppäten underhöll Fia med Bamse (hennes gitarr). Hon spelade och sjöng och det var tända ljus och mysfaktor till tusen. Det var så himla härligt, så nu är det till att boka in "live med Fia" flera kvällar!!

Idag har jag skrivit ett referat. Det var apsvårt men jag och Lisa coachade varandra över msn så det gick bra och jag känner mig riktigt nöjd. Det är ju trots allt det första jag skrivit på journalistisk väg.

Stina är på väg hit. Vi ska snacka skit och umgås tills hon börjar jobba kl 22. Då ska jag gå till Bäckgatan där Jocke har sin inflyttningsfest ikväll. Så jag får lite av allt ikväll, förutom alkoholen pga att jag ska hämta Jens i Luleå inatt som dricker öl, bastar och spelar poker. Vad gör man inte för sin andra halva?

Nu tycker ja Stina kan komma så kvällen tar fart nån gång!

Tidningsjournalistik

Idag har vi haft första föreläsningen om kursen Tidningsjournalistik och än så länge verkar det rätt snurrigt. Det ska bli jätteroligt att komma igång och få börja skriva men jag förstår inte riktigt hela upplägget än. Det är väl dock inte meningen efter första dagen att man ska ha råkoll. Jag vet att jag ska komma upp med ett ämne att skriva om till imorgon och det känns svårt. Jag menar när jag väl har ett ämne brukar jag inte tycka det är svårt att komma igång och börja skriva. Måste få igång den där reporter-switchen som Ulrika pratade om. Jag förstår att det finns nyheter överallt, men vilken ska jag välja. Oh my god, det blir lite fundelering till imorgon.

Mina böcker har iallafall anlänt, ska till Coop och hämta ut paketet när Jens kommit hem med Misha (bilen). Skönt att kunna komma igång och läsa direkt, jag ska bannemej lägga upp det här bra så jag inte måste stressläsa när tentan närmar sig!

Igår ar jag, Lisa, Fia och Alex på stan och kikade. FIck med mig lite grejer hem, inga kläder dock men det beställde jag på postorder när jag kom hem. Vi hade det trevligt iallafall även om Fia verkade måttligt road i sko- och klädaffärerna. Hihi.

Nu ska jag fundera ut ett ämne och skriva om och hur jag ska tillaga fläskfilén ikväll..Vill inte bara steka den på traditionellt tråkigt vis. Jag ska kolla i receptboken (vuxenpoäng).

Ikväll ska jag till mina älskade vännen Sandra och Markus på Lillängsgatan och se Idol. Hoppas Jens också vill följa med. Det ska bli skojigt och träffa dem igen, nu har det gått lite för många dagar sen sist. Skärpning!

Allvaret börjar

Idag börjar skolan på riktigt och det känns skitkul. Jag vill bara att mina böcker ska dyka upp så jag får dem och kan hänga med i litteraturen från början. Tidigare när jag har bloggat eller skrivit över huvudtaget har jag skrivit dom, men nu ska jag minsann bli journalist så nu ska jag använda ord som de och dem och försöka skriva korrekt. Duktiga jag!

Jag är tamejfan jätteförkyld och det känns väldigt onödigt att vara det första veckan i skolan. Det hade nog varit bättre om jag varit det under NollePerioden.. Men men, man får inte allt man vill ha. Det hänger regn i luften idag så jag gör nog bäst i att ta med paraflax. Matlåda är nedpackad i en systempåse för mig att avnjuta till lunch, det blirså fruktansvärt dyrt att äta på Stämgaffeln så nu blir det matlådor för hela slanten.

Avslutning NolleP

Jag jobbade igår. Inventerade på Life. Härligt att få in lite pengar. När jag sitter där med min penna och min pärm ser jag massa folk som springer in i småstaden och sjunger visor iklädda sopsäckar över sina egna kläder. Mina klasskompisar som blev nollade. Det enda jag såg dem göra var just den snutten inne i Småstaden och då kändes det lite tråkigt att missa det. MEN, sen hörde jag att det var ju fler uppdrag de fått, såsom att bada med så lite kläder som möjligt i fontänen och springa naken genom stan. Visst jag säger inget om dem som gjorde det, men jag skulle inte göra det. Någonstans är jag ändå jäkligt nöjd över att jag jobbade igår. Då hade jag inte behövt förklara varför jag inte ville göra en del av sakerna.

Jag slutade jobba 16,00 då trampade jag räser hem på min cykel, värmde mat i mikron, dushcade, sminkade mig, klädde mig. Allt på 45 minuter! Det är ett fett rekord för mig. Jens skjutsade mig, Fia och Alex till Ankars där vi skulle ha förfest. Kvällen var rolig igår. Det var skoj att se hur annorlunda Phösarna såg ut utan sina "kostymer". Tänk vad ett par solbrillor och en cape kan göra.

Idag är jag sjukt föryld tack vare fyllan igår. Inte kul alls.

Nu ska jag ladda in ungefär en miljon foton från gårdagen i datorn..


RSS 2.0