Konstigt


Rensning no1 avklarad

Vi ska ju som bekant flytta till Helsingborg i december och vi har bestämt att vi ska rensa ORDENTLIGT innan dess så vi inte flyttar med massa skit som ändå bara kommer stå.
Igår gjorde jag rensning nummer ett vilket resulterade i åtta proppfulla Icakassar som åkte rakt ner i soporna.

Erkänn bra jobbat av någon som inte kan kasta någonting för att det "finns minnen i dem"?

Nästa steg blir förrådet. Jag längtar inte dit, det är proppfullt där inne nu med kranar, lådor, vinterdäck, mera låsor, väskor, hyllor och bla bla bla, ni fattar grejen. Phu.

KlantarselMinna

När vi hade hej då-fest för Cat förra lördagen tappade jag plånboken på 1906, fick tillbaka den av polisen men någon hade stulit och använt mitt Visakort. Jag var snabb som tusan på att spärra kortet men tjyven hade redan hunnit använda det för två köp. Ringde polisen på telefonnummer 11414 och frågade vad jag skulle göra: "För visst är det väl så att det är krogen som ska ansvara för att det är rätt person som betalar med kortet?", polisen sa ja och gjorde en anmälan. Anmälan - konstigt. Hur som helst fick jag tillbaka pengarna från 1906 så det var inga problem.

Pratade i telefon med David och skrattade lite åt att det är 15 år sen jag tappade min plånbok sist, då var det en rosa Piff och Puff-plånbok med säkert tio kronor i - som senare skickades hem per post. Haha, skulle det gå 15 år mellan gågnerna jag tappar plånboken är det ju lugnt.

Ack som jag bedrog mig.

I söndags kväll skulle jag och Marwan hämta David på Kallax men först behövde det tankas. Jag styrde kosan mot Jet, stoppade in tvåhundra i automaten, la plånboken på taket, tankade, höll koll på Marwan i bagaget, hängde tillbaka pumpen, stängde tanklocket - och körde därifrån. Hann ni med? Insåg ni vad jag missade? PLÅNBOKEN!
Väl framme på Kallax städade jag ur framsätet för att David skulle få plats, insåg att något saknades, gick bakåt i tankarna och insåg att plånboken legat kvar på taket när jag körde från stationen. Fuck!
Hur som helst tog vi samma väg tillbaka genom stan ifall vi skulle hitta den. Och jajamen, där låg den så fint på marken. Alla kort var kvar, allting var helt, förutom myntfacket, och vi skakade på huvudet och skrattade. SIKKET JÄVLA FLYT!

Jaaa, jag säger då det. Men nu ska väl det mesta ordna upp sig. Bilen ska få besöka Mekonomen här någon dag för att få helljuset fixat. Själva lamporna fungerar, men spaken vill inte sätta igång dom. Typiskt typiskt.

I övrigt börjar det snart bli sig likt i Piteå. Fia kommer imorgon och Alex på torsdag. På fredag blir det finfin kickoff på Kåren, och som jag längtar! Det enda som blir annorlunda i höst är att Lisfisen kommer vara saknad då hon är i Australien och roar sig med studier.

IDAG FYLLER FINA ANNIKA 31 ÅR, MASSA STORA GRATTISKRAMAR VÄNNEN!
Allt verkar hända i Piteå idag

Skakisbakis efter en kväll med Josef igår gick jag till hemlig affär och köpte en sak till vännen som ska firas idag. På min väg för att köpa bakiscola såg jag en kille utanför Gina, iklädd endast en mankini (heter de så? En sån ful baddräktsinspirerad sak som Borat hade...) men en ukulele bredvid sig och en skylt som det stod nåt på. Antar att han ville ha pengar. Jag vågade inte titta så mycket.

När jag och Marwan var ute passerade vi Nolia där det verkade vara någon bilutställningstävling. Massa gamla fina bilar och en man som pratade i mikrofon om domare hit och originaldelar dit.

På väg hem från skogen mötte jag en tjej på inlines som drogs av en vuxen Dalmatiner. Tyckte det var en bra idé vad man kan sysselsätta dem med.

Men det konstigaste var ändå när jag hörde hovar utanför fönstret och såg tre hästar som drog en jättestor vagn med piratflaggor. Det var en sån där tjusig täckt vagn, som man kan se i gamla filmer, pimpad med piratflaggor...

Ja, vad ska jag se härnäst? Det verkar ju hända grejer i stan idag...

Varför man ska planera

Jag blev less på att sitta hemma, pratade med Fisen på msn. Hon sa att jag bara skulle göra nåt. Sagt och gjort, ringde brorsan för att jag ville komma till dem i Övik i helgen - han skulle till Skellefteå och fiska till på söndag.

Då blev jag ännu mer wild and crazy och kollade flygbiljetter. Jag tänkte att jag skulle åka till Helsingborg idag, umgås med David och hänga med på kräftskiva imorgon, åka till mamma på söndag och tillbaka hit på torsdag. Meeen, då kom jag på att vi börjar valpkursen på onsdag vilket innebär att jag varit tvungen att åka tillbaka redan tidigt på onsdag vilket skulle resulterat i ett hattande och snabbvisit. Fan. Det är DÄRFÖR jag alltid förespråkat planering! Så nu fick jag det bevisat för mig, än en gång, planera planera planera, det är det enda som funkar för mig.

Beautiful Cat


Modell: Catalina
Foto: Jag

Av någon anledning blir bilden gråare när jag lägger upp den i bloggen. I min dator har bilden mer färg och ser bättre ut. Någon som vet varför??

-------

Nu är det rätt färger, tack Emelie för hjälpen!

Vi har köpt bil av världens bästa säljare!

I torsdags köpte vi nya lillskrutten. En vit Renault 5, född 1990. Personerna vi köpte bilen av var supergulliga och talade så otroligt väl om bilen så vi tänkte: "Hey, den här bilen verkar bra, den tar vi!". Vi prutade 500 spänn sen pruttade vi hem. Sen har bilen krånglat, som jag berättade i tidigare inlägg. Innan vi åkte skrev vi ett kvitto på att vi köpt bilen eftersom de slarvat bort ägarbeviset och behövt beställa ett nytt.

För en liten stund sen kom de hit med pappret och frågade hur det gått med bilen (jag ringde och berättade om batteriet och frågade om det kunde vara något annat, när det började krångla). Jag sa precis som det var att den inte ville starta så vi gick ner i garaget. Mannen trixade och fixade och till slut startade pärlan på ett kick. Han förklarade diverse saker för mig och pekade på en mojäng och sa: "Det är den här som gjorde att motorn inte fick nog med bensin. Krånglar den igen så ring mig direkt så kommer jag och byter den!"

Jag blev så himla glad! Vilka andra privatpersoner som säljer en gammal bil bryr sig om hur det går för den nya ägaren?! Kvinnan sa att jag gärna får ringa även om bilen inte krånglar så hon kan sova gott om natten. De har tydligen haft jättedåligt samvete för att bilen inte fungerat som de har sagt.

- Har vi sagt att det är en bil som startar på ett kick så ska den ju jävlat göra det!

Grymt. Jag tackade en miljon gånger och nu känns allt lättare i hjärtat.

Marwan har för övrigt varit en superhund hela dagen. Han har i och för sig varit lite sjuk då han haft diarré på grund av allt han ätit upp här hemma - han har alltså inte fått någon mat för att magen ska återställas - han har alltså inte haft så mycket energi utan har mest sovit. Men de stunder han varit pigg och glad har jag testat honom, och han har klarat testen med mycket väl godkänt.

Det sägs att en Dalmatiner kan få prickar upp till ett års ålder. Är det normalt om de får lila prickar? Är det nåt nytt hippt pigment eller är det helt enkelt så att han mosat blåbär när vi var i skogen tidigare? Hard to know..

Livet med valp?

Ingenting verkar få gå lätt. Vi skaffade valp och han är fin, största delen av tiden. Men sen är det stunder då jag blir så fruktansvärt arg, jag känner mig hjälplös och vet inte åt vilket håll jag ska vända mig. Jag gråter och är frustrerad. Vissa dagar är Marwan det bästa och andra är han den absolut värsta jag kan tänka mig. Visst, han närmar sig fyra månader och därmed första trotsperioden, men problemet är ju att han verkar ha haft trots hela tiden. Han är tuff som tusan, och frågan är om jag är tuff nog för att hantera honom, om jag är tuff nog för att verkligen sätta gränser och få den hund jag vill ha.

Vi anmälde lillskiten till (en svindyr) valpkurs som drar igång nästa vecka. Då varje träff sker i Bergsviken ochdå vi vill kunna ta Marwan från stan ibland köpte vi en liten bil. Som krånglar. Batteriet är bytt men det hjälpte inte märkvärt. Han som sålde den sa att han bytt tändarlocket (heter det så) och nåt mer en gång per år för att den inte ska krångla vid tändning. Grejerna byttes senast hösten 2008, så det kan ju hända att det är det som behöver fixas. Bilar ska starta, så är det bara. När de inte gör det är de inget kul!

Annars då? Jag känner mig sjukt ensam i Piteå just nu. David är i Helsingborg till på söndag och igår åkte finaste Catalina hem. Min kära vän som jag lärt känna på jobbet i sommar. Det är inte bra att komma någon så nära på så kort tid när personen sedan ska flytta tillbaka till Uppsala. Fast jo, det var bra att vi lärde känna varandra. Nu har jag ju en superskön tjej att besöka och som kommer besöka oss när vi väl flyttat till Helsingborg. Right Cat? Du är redan saknad ska du veta!

Jag tänkte att jag ska berätta lite vad Marwan ätit/tuggat på/förstört här hemma, förutom torrfoder och levergodis. Håll i hatten för här kommer det:
*en BH
*min bettskena (som jag behöver för min inflammerade käkled)
*en Helosantub
*Catalinas klänning
*mina shorts
*en kruka
*jord
*en kartong
*skräp och post
*toarullar
*dörrmattan
*en duk
*morfars gubbe (som för övrigt var det enda i lägenheten som jag var riktigt rädd om. Behöver jag tillägga att jag grät som ett barn när han åt upp min döda morfars hantverk)
*blomblad
*ett påslakan som satt på hans bädd
*en högtalarsladd
*mina solglasögon...

Har jag glömt nåt? Just det, han har tuggat på mina nya sandaler och han har lämnat några märken i en golvlist. Phu. Shit vad lång listan blev. Nu räcker det Marwan!

Jag har inte haft sinnesnärvaro nog att fota något av allt han ätit upp så ni får helt enkelt lita på mina ord...


Marwan och PDOLAtt ha valp är bannemej inte helt enkelt. Ibland vill jag bara slita mitt hår och banka vett i skallen på Marwan och i nästa sekund är han världens ängel.

Idag har jag och David letat runt på internet och fått hur mycket tips och trix som helst kring valpuppfostran. Många talar emot varandra så vi får helt enkelt försöka sålla och välja de metoder som vi tror passar oss. Hur det än är ser jag stor potential i lillkillen, han är lättlärd, lyhörd (för det mesta) och vill inget hellre än att vara till lags - han vet helt enkelt inte alltid hur han ska göra för att vara oss till lags. Det är där vårt arbete börjar. Vi ska vara tydliga, konsekventa och framför allt göra likadant i träningen.

Jag måste bara glänsa lite med att jag alldeles själv lärt Marwan ligg och high-five. Sjukt nöjd även om det inte sitter som en klocka än. Men det kommer. Nu ska vi stenhårt ta tag i koppelträning och inkallning!

__________________________

Alex, du efterlyste info om PDOL. Det var en najs helg. På torsdagen satt vi på "ytan" där det var ungefär hur mycket folk som helst, på fredagen var Sandra, Markus och Jessica här och på lördagen var det hur mycket nytt folk som helst hos oss. Det är kul att jobba på nytt ställe så det blir nytt blod på förfesterna =)

Jag sammanfattar helgen i lite bilder:

Torsdag, vi såg Måns Zelmerlöv för att jag tyckte att man borde det. Se han inte live, det är EXAKT samma sak som att se honom på tv, samma rutiner, överkorrigerat och tråkigt. Calaisa däremot var bra, grymt duktiga tjejer!


Fredag. A Camp var bra. Härliga människor. Lagom fylla... Lyckad kväll


Lördag. Timbuktu med bandet Damn var grymt bra och bjöd på skönt gung. God öl i gott sällskap. Kul kväll och god mat =)

RSS 2.0