Samtal vid frukostbordet

-Sanna jag måste berätta en grej för dig...
-Vadå?
-Jag ska gör nåt som du inte kommer tycka om...
-Meen måste du berätta det nu?!
-Jaa, jag ska köpa Converse-skor, och jag vet ju att du inte gillar det..
-Varför ska du göra det?
-För att jag är mediehora nu vet du, då passar det sig så bra!
-Du har varit där uppe och blivit manipulerad det senaste året.

(Skratt)

-Jaja, du kan ha dina Converse i ett par år så slänger vi dom i soptunnan sen!

Så blev jag kallad stjärna oxå!

-Åh, men se där! Vilken stjärna!

Julafolket gillar mig, stackars alla att jag gör sista dagen idag. Hur ska de klara sig utan mig?

Efter klockan 16 idag blir det kraftig minskning på min aktivitet här på bloggen. Då börjar nämligen mitt sommarlov och jag ska göra betydligt vettigare saker än att sitta och göra ingenting i en reception. Jag kommer alltså inte ha tid att blogga lika mycket!

Det känns så skönt att få vara ledig nu. En helg med Sannor och sen massa tid med finaste David.
Det är inte dumt att vara jag just nu!


Nä ush.. Nej tack

Fick nyss den här kommentaren:

"Hej.
Jag ska ha frågestund i min blogg.
Fråga vad du vill. Så svarar jag.
På lördag får ni se svaren.
Jag lottar ut någon som får
ta en plats i min blogg,
dvs den personen blir länkad.
Kram."
 
Min fråga var om det ska ses som ett privilegium att vara länkad från hennes blogg...

När jag redan hunnit ställa min fråga började jag kika runt lite bland inläggen och det är en såndär vidrig blogg. Sån där ytlig fjortisblogg som inte talar om något intressant. Alls. Varför skulle jag vilja bli länkad av henne?

Nej tack, jag passar!

Analyserad blogg

http://www.prfekt.se/typealyzer/ analyseras ditt stt att skriva. Man skriver bara in sin bloggadress så får man veta sin personlighet utifrån texten som visas.. Såhär ser mitt svar ut..... Vad säger ni, stämmer det?Vårdaren
"Har du det bra?"


Vårdaren (the relater) föredrar att förlita sig på sina sinnen, det man kan se, höra och ta på. När de ska fatta beslut om något föredrar de att göra det med personlig värme och hur beslutet påverkar människor. Hur viktig frågan är för dem själva eller andra de bryr sig om är oftast det första de tänker på, medan den rent logiska analysen kommer först i andra hand.


De är mycket mer intresserade av fakta om människor än om fakta om saker och brukar därför ha ett smidigt socialt liv. De brukar trivas bäst i arbeten där deras omtanke om andra personer kommer till sin rätt - gärna arbete med barn och äldre, socialt arbete, försäljning (om varorna är konkreta) och serviceyrken.


Det som framförallt driver Vårdare är bra relationer med andra människor. Det kan vara både känslan av närhet med andra människor i nuet (att få hjälpa till eller bli hjälpt) eller upplevelsen av trygga och stabila långsiktiga relationer (familjen, vänkretsen, medlemskap i sammanslutningar etc ). De framstår ofta som sociala och personliga på gott och ont. Vill du få en Vårdares uppmärksamhet - pröva "hmm... skulle du kunna hjälpa mig med... eller hur mår du?".


Man kan ofta känna igen Vårdare på att de ofta använder ord som beskriver människor, känslor och deras uppfattning om dem.


Superhjältetest, resultat

Du är Stålmannen
Stålmannen
65%
Fantomen
63%
Hellboy
55%
Wolverine
49%
Hulken
47%
Robin
44%
Batman
37%
Spindelmannen
36%
Kattkvinnan
33%
Du är en godhjärtad person
med utomjordisk styrka som älskar
att hjälpa andra.

Ondtest resultat

Du är 14% ond!

Du är en aningen ond, fast i smyg!


Min idylliska värld

Jag hade en helt underbar kväll igår!
Det var vrålvarmt hela dagen igåt så när jag slutade körde jag räser hem så jag skulle hinna njuta av det fina vädret. Jag bytte snabbt om till bikini, drog fram solsängen och lade mig till rätta. Oh så härligt det var, men varmt!

Jag hade det stora huset helt för mig själv eftersom mamma och pappa åkt iväg med husbilen och lillebror var i Göteborg. Vad skönt det var att vara ensam!!
I Piteå var jag jätteberoende av att få Minnatid men sen jag kom hem har det liksom inte riktigt blivit av eftersom huset delas med flera personer.

När jag solat färdigt och ätit middag på altanen slog jag på musik i vardagsrummet som strömmade ut genom altandörren. Jag tog min braiga bok och la mig i härliga hängmattan. När det sedan blev lite kyligare hämtade jag kudde och filt och placerade mig återigen i hängmattan.
Det var så underbart att ligga där, titta upp i trädkronorna på äppleträden, lyssna på musik och höra fågelkvitter. Så idylliskt så man nästan kräks! Mitt idylliska underbara barndomshem!

Till slut höll jag på att somna i hängmattan så jag gick in och duschade, kikade lite på datorn innan jag somnade med ett rofyllt leende på läpparna.

Sannor och David

På fredag åker jag till min Sanna och på lördag när den Sannan jobbar ska jag träffa Sanna, min klasskompis. David blir förvirrad när jag pratar om mina vänner, han tycker jag har så många Sannor.
Jag har döpt dem till "min Sanna" och "Patriks Sanna" så han vet vem jag pratar om.

Hur började svamla om David mitt i allt Sannaprat? Well, Sanna och Sanna fredag och lördag. Jag har tänkt kolla med Alex om hon också vill komma och sola med oss på lördag. På söndag åker jag till David! Han fyller år på lördag så jag får fira honom en dag i efterskott. Funderar på att hyra en trumma och ett munspel och ha enmansorkester för honom när jag kliver av tåget.

Det verkar onekligen som det är upplagt för ännu en kanonhelg.
Jag känner det ända ner i tårna!


Jag hade tänkt skriva ett underhållande inlägg, men jag inser att jag inte har något intressant att berätta... Kanske någon tycker det är intressant att jag hittat en bästis i Italien? Det ringde en kvinna igår preciiiiis innan växeln skulle stänga. Så fick jag prata engelska i massa minuter och hon skulle skicka fax som jag skulle skicka tillbaka med en mailadress.
Tjena, tänkte jag, jag har aldrig faxat... Men fine det kan jag väl fixa.

Imorse ringde hon och sa att hon inte fått något fax, då förklarade jag att det var för att jag inte fått något. Hur det än är så kom faxet till slut och där stog typ "Hej Minna, tack för det trevliga samtalet.. bla bla bla du är bäst!"
Shit vad glad jag blev, en främmande människa som säger att jag är bäst liksom! Så jag skrev tillbaka på faxet att jag tyckte hon också var bäst.
Och hux flux ska jag åka och hälsa på henne i Italien! Hon bor på någon tjusig vingård med sin man och deras hushållerska. Sjukt häftigt! Jag åker om en vecka...


Utmanad av Sanna Längvik

Regler:
* Svara på alla frågor.
* Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
* Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

5 saker som finns på din "att-göra-lista" idag?
1. Jobba till 16
2. Planera helgen och kommande vecka/veckor
3. Prata i telefon
4. Planera tredagarsfest i Ramlösa
5. Socialisera med familjen

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jag var tolv år, oförstörd och lycklig. Haha. Jag hade sommarlov mellan sexan och sjuan och umgicks mycket med Erika på den tiden. Undrar om det rent av var den sommaren som vi var i Skottland med hennes pappa. Det var en cool resa. Vi var två småskitar som var nyfikna på allt och strövade runt i Edinburgh. Vi bodde hos hennes farbror och pojkvän (mitt första möte med en homosexuell för övrigt) i en vrålkåk! Det var bland det häftigaste jag sett, och trädgården! My oh my!
Resten av sommaren badades det nog mycket och lektes med kompisar. Visst "lekte" man fortfarande då? Eller hade vi gått över i stadiet att "va" med varandra?

Ställen du bott på?
När jag föddes bodde vi på Solhem i Gillstad (lidköping kommun). Sen flyttade vi till radhus på Såtenäs medan vi byggde en villa i Gillstad. I den villan bodde vi sedan i 8 år innan vi tog över pappas föräldrahem i Sparlösa (Vara kommun) 1997. Jag flyttade till Västerås för gymnasiet och sedan vidare norrut mot Piteå efter studenten. I Piteå ska jag bo tills jag är färdig med skolan. Sen får vi se vart jag tar vägen, den som lever får se.

5 saker du skulle göra om du var biljonär?
Betala av lån. Studielån kan vara det värsta. Jag skulle ta familjemedlemmarnas lån också när jag ändå var i farten. Och närmsta vännens... De som är mig varmast om hjärtat skulle få varsin hacka så de kan ha det gott.
Jag skulle skänka pengar till välgörenhet för djur och natur. Kanske världsnaturfonden eller liknande.
Jag skulle resa! Resa resa resa!

Jag utmanar: Fia, Sanna Gustavsson, Lisa, Holm, Johanna, Emma

Trött!

Jag somnade alldeles för sent igår. David ringde typ 22.20 så vi pratade en stund om att anordna en tredagarsfest i tältet (där Beduinfesten var). Hans mamma vill inte plocka ner tältet än så hon hade bjudit vänner på middag både igår och i söndags. Då hade den eminenta idén kläckts att David (och jag) ska anordna fest nästa vecka.

-Du har ju ändå inget att göra på jobbet så du kan ju planera imorn. Jag ringer när jag vaknat för att kolla hur långt du kommit. Haha

Jag skrattade massor åt hur söt han var. Men när vi hade lagt på var jag lite osäker. Menar han på riktigt att vi ska fixa fest i nästa vecka? Jag har ingen aning men det vore jävligt kul. Jag tänker tema "beach 2008". Det är ju bara att fylla tältet med sand, ställa in baljor i hörnen där man kan bada fötterna, sätta upp badmadrasser och badringar och badankor överallt. Kankse fixa en liten beachvolleyplan på gräset utanför tältet...? Piece of cake! (och eftersom vi kom överens om att jag skulle sköta tänket och David finanserna så kan jag sväva ut huur mycket som helst).

Iallafall. När vi sedan sagt hej då och det var dags att sova kom en jobbig oro över mig. Pengar. Dessa jävla pengar! Det är knapert om dem (även om jag klarar mig ett litet tag till) och jag vet att jag inom en snar framtid måste svälja stoltheten och låna pengar av mot och far. Det gillas inte av fröken Torstensson. Att vara skyldig pengar kan vara det värsta som finns. Blä. Men, måste man så måste man. Men inte än!

Alla tankar om pengar (och hur jag ska lägga upp planen för nästa vecka) höll mig vaken så jag somnade inte förrän 23.30 kanske. Klockan envisades med att ringa 05.30 idag också så jag är grymt trött nu! Helst skulle jag vilja hinka kaffe hela dagen men eftersom jag inte kan lämna växeln kan jag inte springa på toa så ofta som jag skulle behöva isåfall. Så - no coffee for me.

Bilder från beduinfesten

             

Det här är bara ett litet axplock av bilder från kvällen men det visar lite iallafall.

Underbara helg!!

I fredags stämplade jag ut, kastade mig in i bilen (bokstavligt talat, himlen hade öppnat sig som sällan beskådat), slirade in till stan (Skara), slet in Stefan i bilen - han skulle ha skjuts hem - och körde hyfsat lagligt hela vägen hem.
Väl hemma var det bara att äta middag, packa klart och sen sätta sig i bilen igen. Stefan släppte mig i Herrljunga där jag skulle ta tåget till Göteborg och därifrån vidare till Helsingborg.

Från Herrljunga var tåget försenat 10 min men jag tänkte att det var lugnt för jag hade 25 minuters byta i Götet. X2000 i all ära, men när räsertåget hamnar bakom ett vanligt sölande tåg så går det INTE fort. I högtalarna började det berättas att alla anslutningar skulle vänta i Göteborg så det var ingen fara. Alla anslutningar utom min - såklart. Efter en evighet av väntande berättade de iallafall att tåget söderut skulle vänta, en stund, så vi skulle få skynda oss.

Mitt tåg hade knappt hunnit öppna dörrarna innan jag var ute och sprang mot rätt perrong. I tre minuter hann jag sitta innan tåget lämnade centralen. Piiuu. Men jag hann!

Väl framme i Helsingborg möttes jag av största famnen och sötaste David. Vi gick hem till hans bror Johan och drack lite öl och såg film. Vi var hemma i Ramlösa vid två kanske. Då var jag trött - jättetrött. Jag hade faktiskt varit vaken sen 05.30.

I lördags var stora balunsdagen. Hela dagen bestod av förberedelser. Jag och David gjorde världens finaste namnskyltar. Två timmars flitigt arbete så var alla 30 skyltarna färdiga. Mat förbereddes, dans tränades, tältet dekorerades, musik fixades. Ja, allt skulle bli fint.

Kvällen blev iallafall så lyckad som den kunde bli. Temat var genomgående i allt under kvällen. Såväl kläder som mat och musik inspirerades av beduiner. Sjukt häftigt och uppstyrt. Hur skoj som helst! (Lägger upp lite bilder när jag kommer hem ikväll.)

Igår kramades vi mest jag och David. Det är inte skoj att säga hej då och han tyckte jag skulle skita i att jobba. Jag är tydligen alltför plikttrogen. Haha!

Hur som helst har helgen varit jättebra, förutom att den tog slut för snabbt...

Jag har börjat fundera på resan norrut. Den blir nog av någon gång i nästa vecka. Förmodligen. Jag får stryka PDOL, det hinns helt enkelt inte med... Men snart är jag tillbaka i fina Piteå!

Jag imorgon

Håhååhåå såhär ska jag se ut imorgon.Fast utan öken, kamel och skägg. Annars är det jag. Imorgon. Kan bli en syn.
Kameran är laddad!

Ops...

Haha oj då.
Klant-Minna har visat framfötterna idag.
En från Skellefte-butiken ringde och ville bli kopplad till butiken i Haugesund (Norge), men jag kopplade honom till Trondheim istället.

Jaja, norrman som norrman. Same shit, right?

Nannananas; eller hur det nu stavas

Det var sjukt värt att skära upp färsk ananas imorse. Nu dricker jag automatkaffe (faktiskt gott) och äter en sjukt söt ananas.

Yummie yummie yummie for my tummie!

Som någon skulle sagt i ett läge som detta: "Det är ganska trivsamt och lite tråkigt på jobbet just nu."

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Btw klasskamrater. Såg ni att jag använde semikolon i rubriken? Det är inte okej i det fallet va? =)


Test

Om det där testet jag nyss gjorde stämmer så är jag patetisk.
Men sen när började fåniga tester vara tillförlitliga?

Försvunna. Spårlöst

Det är sjukt irriterande att komma till jobbet och tidningarna inte finns på plats.

Det ska ligga tre dagstidningar på receptionen när jag kommer.
VART ÄR TIDNINGARNA?

Vad ska jag nu göra?!

- Yooohooo, tidningarna! Kom HIT!

SÅ FORT DU LÄST DETTA HAR DU BLIVIT UTMANAD!


Regler: Du måste svara på alla frågor och sen utmana alla som läser detta.

DIG:

1. Hur lång är du? - 168
2. Vad vill du bli när du bli stor? - Drömmen vore fotograf.. Men journalist av något slag vore inte heller dumt.
3. Vad pluggar du? - Journalistik i nya medier
4. Har du långt hår? - Allting är ju relativt. Men nä.
5. Vilken hårfärg har du? - Röd/brunt kanske?
6. Sminkar du dig? - Ja
7. Har du haft sex senaste månaden? - Ja
9. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? - Rosa
10. Har du kysst någon idag? - Nä


FAMILJEN:

1. Bor dina föräldrar ihop? - Forever and ever
2. Vem är bäst, mamma eller pappa? - Båda bäst. fast till olika saker =)
3. Hur många syskon har du? - Två
4. Vad är det senaste du sa till din pappa? - Köp ett objektiv till mig i USA, om du hittar. Öh, ha det så bra! =)
5. Vilken mat lagade din pappa senast? - Grillat kött
6. Hur många ställen har du bott på? - Tre ställen i Lidköping kommun, ett i Vara, ett i Västerås och fyra i Piteå.
7. Vem i din familj stör du dig mest på? - Stör mig? Jonas kanske, när han retar upp mig. Ingen kan det som han!
8. Vilken familjemedlem är snällast? - Men oj... Jag älskar ju dem allihop!
9. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? - Jag skjutsade lillbror till tåget igår. Räknas det? Nä men vi tre är ganska bra på att umgås/hänga/snacka...

KOMPISAR:

1. När var du senast med nån kompis? Jag var hos Sanna förra helgen.
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Sana-banana
3. Har du kysst nån kompis? Jo det har hänt
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med? Jodå
5. Vem har du varit kompis med längst? - Sanna!
6. Vem känner dig bäst? - Återigen, Sanna
7. Längsta tid du varit osams med en kompis? - Svårt att säga. Jag var ovän med en tjej ett par år på högstadiet, men var vi verkligen kompisar då? Definitionsfråga, I say. Jag har vart ovän med Sanna i en vecka en gång. DET var jobbigt!
8. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det? - Jag och Alex är dödligt ärliga med varandra när det gäller kläder. Vi vet om att vi har olika smak så det är helt ok =)
9. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? Njae

KLÄDER:

1. Vad har du på dig idag? Svarta trekvartbrallor och en gul t-shirt
2. Har du bytt om idag? Från nattskruden...
3. Favorittröja? Jag har ingen, det är det som är problemet.
4. Sexigaste klädesplagget på andra könet? - Jeans där rumpan är snygg.
5. Har du gett bort kläder nån gång? - Ja
6. Har du ångrat ett klädköp nån gång? - Jodå, det också
7. Har du handlat kläder genom internet? - Ja
8. Har du ljugit om bh-storlek nån gång? - Nä
9. Fulaste plagget andra könet kan ha? - Något som personen verkligen inte trivs i. Det lyser igenom.
10. Vad använder du för skor? - Just nu ett par skitsnygga, svarta i skinnimitation, från Skopunkten. Dessvärre har de jordens sämsta kvalitet och börjat gå sönder. =(


VÅGAR DU:

1. Skrika åt dina föräldrar? - Jag skriker HEJ varje gång jag kommer hem.
2. Klä dig annorlunda? - Jag klär mig som jag trivs bäst. Det är nog inte särskilt annorlunda..
3. Vara dig själv? - Ingen annan är så bra på att vara jag som jag är så ja =)
4. Visa dig i bikini/badbyxor? - Ja
5. Fisa inför din pojk/flickvän? - Nej, inte än... :P
6. Pierca dig? - det har jag gjort så det vågar jag.
7. Ge dig på utmaningar? - Oh yes! Om det inte handlar om att äta kryp, Fear factor-style.
8. Ha sex på offentlig plats? - Får man passa en fråga?
9. Vara omogen? - Återigen en definitionsfråga, men ja?
10. Äta småkryp? - Se svar på fråga 7 i den här kategorin.


SKOLAN:

1. Vad heter din skola? - Institutionen för musik  och medier i Piteå. Går under Luleå tekniska universitet. Vi brukar bara säga "skolan". =)
3. Vad är ditt favoritämne? - Öööh, media/journalistik/där jag får skriva, fota osv?
4. Snyggaste läraren på skolan? - David! Han räknas väl? Han frilansundervisar ju ibland!
5. Har du bra betyg? - Jag har kommit in på det jag önskat och spikat mitt första år på utbildningen så jag måste säga, helt okej!
6. Tråkigaste ämnet? - Den där kursen när vi var tvugna att läsa "Sveriges statsskick" (mest boken som var tråkig iofs, kursen var nog okej...eller?)
7. Har du skolkat mycket senaste året? - Näpp. det vore väl dumt.. Men litegranna ändå
8. Hur tar du dig till skolan? - Apostlahästarna - jag går.
10. Har du gjort mer än kyssas med någon när ni varit i skolan? - Jag har pluggat med olika människor...

RANDOM:

1. Vet du vem FATO är? - Inte en aning
2. När tuggade du tuggummi senast? - Jag gör det just nu
3. När var du på semester senast? - Förra sommaren
4. Vilken färg är det på din tandborste? - Vit eltandborste och vit/grön vanlig
5. Är ditt hår tråkigt? - Hmm, njae.. Ibland.
6. Vad har du för påslakan just nu? - Rosa och blå.
7. Vem såg dig naken senast? - Jag
8. Hur ofta duschar du? - Varje morgon
9. Gillar du BUBBEL ROLLER? - Visste jag vad det var kunde jag svara.
10. När ska du gå och lägga dig? - Tidigt. Klockan ringer 05.30 när jag jobbar och jag behöver timmarna för att fungera normalt.


Tåg eller bil, det är frågan

Jag har insett att det kan bli för dyrt att köra bil till Helsingborg. Tåget är faktiskt billigare.
Hmm... Hur gör jag? I och för sig är det inte ens säkert att Stefans bil hinner bli lagad, så jag behöver inte bestämma hur jag ska göra förrän jag vet det.

Det blir ju Helsingborg i vilket fall, bil eller ej, så det blir fint!

Och och och! det finns både plus och minus med både bil och tåg.

BIL:
+ Jag kommer fram snabbare på fredag¨
+ Kan åka lite senare på söndag
- Det är dyrare
- Jag lär vara helvetiskt trött när jag kommer fram
- Kan gå sönder

TÅG:
+ Billigare
+ Jag kan sova på tåget och vara piggare när jag kommer fram
- Jag kommer fram senare på fredag
- Måste åka tidigare på söndag
- Kan bli försenad

Men vafaan. Det blev ju lika många plus och minus!! Vem kom på att man skulle göra en lista och sen räkna vilket alternativ som fick flest plus?!
Skitmetod!

Om att platta eller inte platta

När jag åkte hemifrån tyckte jag att jag hade en bad-hair-day för att jag inte orkade platta håret imorse. Det är lockigt och stort och allmänt inte som jag brukar ha det...

Först kom en på jobbet och frågade mig om jag hade klippt mig eller nånting.
-Eh, nä jag har bara inte orkat platta idag.
-Jaha, det var fint det också iallafall!

Sen kom nästa.
-Men vad fint. Har du krullat håret idag?
-Hehe, nej jag har bara inte orkat platta det...
-Det var jättefint!!!

Tydligen är det helt okej att inte alltid orka på morgonen.


Helgen har satt sina spår...

I fredags stämplade jag ut så fort jag bara kunde och slirade iväg mot Vara. Jag parkerade bilen och gick den sista biten till David. Efter lite kramande gick vi till Gabriels och beställde pizza som togs med hem och åts tillsammans med Jonas och mamma.
Fredag kväll var väldigt lugn. Jag och David satt på altanen och drack vin, pratade och var glada att få se varandra igen.

I lördags drog vi oss ganska länge i sängen. Varför gå upp när man kan ligga kvar?
Vi gick till slut ut på altanen, frukosterade med Jonas och snackade skit innan vi satte oss i bilen och åkte till Överby. David shoppade och jag shoppade och vi hade det härligt!
Väl hemma tillagades dundermiddag. Grillat kött, grillad ananas, grillad paprika, potatis, sallad och tsatziki - mumma för magen.
Vi två, mamma och Jonas satt på altanen hela kvällen och pratade, diskuterade, skrattade och hade det allmänt trevligt.

Igår gjorde vi inte mycket. Vi slappade i hängmattan och David var rädd att den skulle gå sönder.
- Eller nej, jag är inte rädd. Jag är cool, jag är man, jag är orädd.
Haha, han är söt!
Hängmattan gick inte sönder iallafall men den hängde lite lägre efter att vi två gungat och tänjt ut repen.
Det enda produktiva vi gjorde igår var att åka till Vara och köpa tågbiljett till herrn samt handla på Ica. Är man inte från trakten och aldrig smakat Klings glass måste man göra det! Så vi köpte en Dinétårta och två pinnglassar. Sjukt gott!

Imorse satte vi oss i bilen och åkte till Skara. Innan jag åkte till jobbet droppade jag David vid bussen. Efter kram och puss sa vi: "Hej då, vi ses på fredag!". Skönt att vi snart ses igen, det kan ju lätt bli tråkigt med massa väntan.  Däremot kommer nog sängen kännas gigantisk ikväll. Tre nätter, två personer, en nittiosäng och jag har sovit jättegott!
Men, det ska bli lite skönt att sträcka ut armar och ben ikväll! =)

Ni kanske undrar vad rubriken till detta inlägg syftar på?
Lista på skador:
# Jag har en bula i bakhuvudet. Den är liten och jag vet inte vart den kommer från, men när jag pillar på den gör den ont. Nu ställer jag mig frågan, som så många gånger tidigare, Varför pillar man när man vet att det gör ont??
# Jag har en bula på näsan efter att David armbågade mig! (Eller så var det så att min näsa helt enkelt var på fel plats vid fel tillfälle. Jag tror inte han ville smocka till mig egentligen, det var jag som ville ge honom en puss på armen samtidigt som han ville lyfta sin arm.)
# På min vänstra arm har jag ett ont blåmärke och...
# ...det har gått en flisa ur min ena tand!! Igår när vi satt i soffan och kollade film kände jag att jag hade något mellan tänderna så jag gick och letade fram en Plackers. Till min förvåning var det en tandflisa som låg där och skavde. Jag förstår inte hur den kan ha lossnat, jag åt ju bara en liten godis.

Helgen har i och för sig satt andra spår än de märken som syns på min kropp. Jag är så glad! Även fast vi bara sov knappt fem timmar i natt sitter jag på jobbet med ett leende och glömmer bort hur trött jag är.

På fredag reser jag söderut. Helsingborg here I come - again!
Davids föräldrar har styrt upp en beduinfest på lördag. Jag vet inte riktigt vad det innebär mer än att vi ska ha roliga kläder, röka vattenpipa och sitta på golvet. Det ska bli roligt med annorlunda fest, och det ska bli roligt att träffa hans föräldrar!

Idag är det måndag men snart är det helg igen!

Studera.nu

Jag har precis tackat ja till tre extrakurser i höst. Sex kurser på en termin istället för fyra. Det SKA gå, annars får jag väl spara någon till senare.
Kurserna är iallafall:


Digitalfoto 1

7,5hp, Kvällstid, Kvartsfart (25%)

Normal undervisning

Journalistik i nya medier

Luleå tekniska universitet , Piteå

HT 2008


Projektledning och projektmetodik 1, inom musik, medie och upplevelseindustrin

7,5hp, Dagtid, Halvfart (50%)

Normal undervisning

Journalistik i nya medier

Luleå tekniska universitet , Piteå

HT 2008


Scenisk beredskap inom musik och media

7,5hp, Dagtid, Kvartsfart (25%)

Normal undervisning

Journalistik i nya medier

Luleå tekniska universitet , Piteå

HT 2008


........................

Om tjugo minuter sätter sig David på tåget från Helsingborg.
Klockan 16 - prick - stämplar jag ut, rusar ner till bilen och slirar till tågstationen i Vara och plockar upp honom.
Tror det blir en bra helg det här.


yes

Alldeles nyss kom reklamchefen och bjöd mig på glass. Och inte vilken glass som helst - min favorit bland GB:s alla glassar - 88.an!

Idag är han min Jula-favorit!

Lite att göra

Har man lite att göra får man skaffa sig arbete. Jag löste det genom att hälla ut en hel kopp the över mina viktigaste papper: telefonlistan och semesterlistan.

Är det nu man ska vara glad att det åtminstone inte var kaffe? Fan

Irritation

Jag kan bli irriterad på personer som säger saker för mitt eget bästa.
Men ännu mer irriterad blir jag när jag i efterhand inser att de hade rätt.

Kan man inte få veta innan vilka goda råd man ska lyssna på så man slipper vara efterklok?
Det vore så mycket enklare då.

Myshelg med Sanna

Först var det tänkt att David skulle komma och hälsa på i helgen men det blev ändrade planer så jag och Sanna drog till Götet istället.
Efter en härlig familjen-Torstensson-middag med flams och skratt i fredags skjutsade Stefan in mig och Sanna till tåget i Vara. Väl framme i Göteborg var vi törstiga så jag fixade biffen och köpte två Twister. Vi handlade frukostmat på Pressbyrån och gick sen mot spårvagnen. Bruce spelade på Ullevi vilket innebar att det var mycket folk överallt. Jag fick lite storstadspanik så jag stod mest tyst och åt min glass.
I Sannas lägenhet var det sjukt varmt så det var bara att kasta av kläderna och sätta oss på balkongen. Där satt vi och drack vatten och pratade, pratade, pratade. Älskade underbara vän!

I lördags ringde klockan ganska tidigt för att vi skulle till LISEBERG! Sommarklädda mötte vi upp Sofie och Nils utanför Bergbanan. Det var en jättehärlig dag i stekande sommarvärme - vi drack MASSOR med vatten och sprang massor på toa. Och innan vi åkte hem svalkade vi oss i Flumeriden.
Vi åkte till Olskroken, köpte oss thaimat, kastade i oss maten och  sen slocknade Sanna i soffan medan jag pratade i telefon.

Helt plötsligt hade vi bråttom till festen så det var bara att fixa rundgång på dusch, hårfön, plattång, spegel osv. Vi kom nästan i tid.
Trevlig fest på kvällen. Det började sjukt stelt av olika anledningar men det lättade upp när alkoholen gjorde sitt. Jag, Sanna, Sofie, Ida, Nils och Sara bildade iallafall en orkester som vi LÄTT skulle vinna Talang 2009 med!

Innan vi satte oss på bussen till stan kröp Sanna in i en buske. Det finns ingen anledning för mig att skriva om att Sanna kröp/klättrade/hoppade in i en buske. Men det såg väldigt roligt ut och hon fick plocka smålöv ur kläderna en bra stund efteråt. Haha!

Vi skulle möta Alex och hennes kompisar på Tranquilo (som tydligen har stans snyggaste bartender) men vakten stoppade oss för att vi var för unga. Då gick vi till Excet men det blev samma visa där. Skit oxå. Vi åkte hem och fick dela en spårvagn med diverse folk och en långben. Ush!

I söndags drog vi oss i sängen innan vi segade oss igång och tog vagnen ner till stan. Vi skulle låsa in våra väskor på stationen men det var fullt i alla skåp. Vi skulle köpa tågbiljetter med de var slut. Vi fick stå i en lång kö och dricka kaffe innan en tjej fixade biljetter till oss, ett tåg som gick lite för tidigt - men hellre det än att komma hem alldeles för sent. Vi träffade Alex för en snabbfika och babbel innan det var dags att tåga hem.
Vi fick var sjukt glada att vi överhuvudtaget fick sittplatser, det låg/satt/stod folk ÖVERALLT! Konduktören kunde inte gå runt och kolla biljetter för de tog sig inte fram i gångarna.
Den onda djävulen på min högra axel blev då sur och sa att: "Då hade vi ju inte behövt köpa den där jävla biljetten.".
Men den snälla ängeln på vänster axel kontrade med att: "Nu kan vi ändå åka med gott samvete, och tänk OM de hade kollat. Då hade det blivit mycket dyrare."

Nu är det jobb igen och jag sitter bara och längtar till fredag, för då ska jag få finbesök från Helsingborg!

Jag har fått skäll...

Jag har börjat vänja mig vid att kunder ringer och skäller för att de inte kommer fram till kundtjänst.. Men alldeles nyss fick jag skäll av en chef. HJÄLP!
Han är ansvarig för alla butikerna (vet inte riktigt vad det innebär). Iallafall, det var någon som ringde och frågade efter den som är ansvarig för Stockholmsområdet, jag visste inte om Stockholm tillhörde norr eller syd så jag kopplade till han som är ansvarig för allt.
Det var dumt.

Han ringde upp mig efteråt och frågade om jag hade kopplat en kund till honom.
-Jag sitter ju för fan på semester. Då kan du ju inte koppla kunder till mig hur som helst!!
-Jaha, jag visste inte...
-Om du håller på och kopplar folk till mig så kan jag ju fan inte svara i telefon alls till slut!!
-Oj, nej det förstår jag.
osv

Helvete vad ynklig jag kände mig. MEN HUR FAAAAN SKULLE JAG KUNNA VETA ATT HAN ÄR PÅ SEMESTER NÄR INGEN TALAR OM DET FÖR MIG?!?!?!?!

Nu vill jag hem!

Åååh

Det har varit en hyfsat lugn förmiddag. Jag har delat ut post i lugn och ro och telefonen har ringt bara lagom mycket. När jag var färdig med mina bestyr och tänkte att: "Nu ska jag ta mig en kopp kaffe." då börjar det ringa som fan. Fick springa som en idiot fram och tillbaka till kaffemaskinen.

Först för att fylla på den - till receptionen o svara i telefon - till kaffemaskinen o ställa dit muggen, fan maskinen är inte redo - till receptionen o svara i telefonen - till kaffemaskinen o ställa dit muggen o trycka på "kaffe med mjölk" - till receptionen o svara i telefon - springa till kaffemaskinen o hämta muggen o springa tillbaka för att svara i telefon.

Sen kom det typ sju samtal på raken så det tog ytterligare några minuter innan jag fick ta en klunk. Och nu sitter jag här och skriver och fördröjer mitt kaffedrickande ytterligare.
Jag är ju inte alltid smart alltså!

Igår hade Jullan simskoleavslutning så jag, familjen Nykvist, Nathalie och Sanna var där för att titta. Jag hade som vanligt med mig kameran och var fotograf. Alice (fem år) tyckte det såg roligt ut så jag knöt fast kameraremmen runt hennes arm (så kameran var säker från vattnet). Herregud vad mycket kort hon tog ungen. Hon fick dock till någon enstaka lyckoträff. Hon kan bli en duktig fotograf i framtiden.
Alice hade en dagiskompis där också, Albin, som hon är kär i. Fadder Minna var inte sen att ta kort på de små sötnosarna och sen verkade Albin tycka att jag var kul. Han tog tag i min arm och sa att jag "måste följa med och kolla där borta.". Det var till karusellen vi skulle gå och jag skulle fungera som "farttagare". Jag fick springa runt runt runt så de små fick snurra. "SNABBARE DÅ, JAG BEHÖVER JU INTE ENS HÅLLA I MIG. IIIHHH". Haha söta ungar!

Planerna har ändrats för helgen. Det var tänkt att David skulle komma, men det gick inte, så jag får vänta en vecka till innan jag får kramas. Men det är okej, bättre sent än aldrig. Och helgen efter det ska jag till honom för att delta i hans mammas beduinfest. Kan bli sjukt intressant. =)

Sen ska jag kanske på turné i sommar. Jag ska agera chaufför runt om i landet. Jag tänker kalla det för turné. Jag ska på turné. Sjukt kul =) Tror inte det är spikat än men det löser sig. Blir det ingen turné så är jag i Pite istället och skrattar åt mina phösarvänner och deras nollor!

Ikväll bär det av mot Göteborg. Jag och Sanna drar med tåget och gör Liseberg osäkert imorgon. Då möter vi även upp underbara Alex, och Sanna skulle höra med Sofie om hon är sugen. Det blir fest på kvällen så förmodligen är jag apbakis på söndag. Tågresan hem blir väl som vanligt hemsk efter en utekväll med Sanna. Men det är det värt!

Snart lunch!


Jag blir glad när jag läser sånt här! Ur DN idag.

Ny metod räddar unga som skadar sig själva


Elva procent av alla flickor har någon gång skadat sig själva. Men hjälp finns att få - nu satsar ungdomspsykiatrin på en ny effektiv metod att behandla ungdomar som skadar sig själva.
  


- Det farliga beteendet minskar snabbt, säger Jonas Fäldt, psykolog på barn och ungdomspsykiatrin, bup, i Stockholm.

Metoden heter dbt, eller dialektisk beteendeterapi, och blir permanent på barn- och ungdomspsykiatrin i Stockholm från den 1 juli. Den används på unga vuxna med emotionell instabilitet och har visat slående resultat. Fokus läggs på att snabbt minska självskadandet och att få ungdomarna att orka gå klart behandlingen.

- Av det 60-tal ungdomar som har börjat med dbt hos oss har bara några få hoppat av. I vanliga fall kan halva gruppen sluta.

En svensk, en norsk och en engelsk studie visar samma sak enligt en sammanställning från bup: cirka 11-12 procent av alla flickor har skadat sig själva och 3 procent av alla pojkar. Många lockas genom internet och genom den så kallade emokulturen - där ungdomar ofta uttrycker ett lidande genom kläder och musikstil.

- Faran när många fler provar på är att fler faller dit. Men man får skilja på dem som bara provar att skära sig och dem som gör det för att det ligger en djup psykisk ohälsa bakom, säger Jonas Fäldt.

En som gått behandlingen är Elin, 20. Hennes problem började med ätstörningar och en djup depression. När hon övermannades av panikkänslor provade hon att skära sig.

- När jag skar mig kände jag hur min inre smärta blev verklig.

Skärandet förvärrades och Elin räddades till livet flera gånger på akuten. När hon fick hjälp slutade hon att skära sig efter bara några månader.

- Egentligen ville jag nog inte dö. Jag ville bara droga mig och slippa tänka. Jag hade tur som överlevde.

Men det tog drygt två år av samtal och träning innan hon tyckte om sig själv. Det största lyftet för självkänslan var att hon tog sig igenom behandlingen.

- Det var ingen som mixtrade med mig så jag blev frisk, det gjorde jag själv.

Dialektisk beteendeterapi är en variant av kognitiv beteendeterapi, kbt.

- Det som är nytt är att man försöker hitta en balans mellan acceptans och förändring av sitt beteende. I kbt ligger all tonvikt på förändring och det är för jobbigt för många, säger Jonas Fäldt.

En del av metoden handlar om att stå ut när det är svårt. Elin kallar det att surfa på vågen.

- Nu vet jag att de svåra känslorna går över. Man kan vara ledsen utan att gå sönder.

För att hantera impulserna att skada sig själv fick Elin skriva listor på för- och nackdelar med att skära sig och saker hon skulle göra i stället när impulserna kom. Listorna lade hon i alla rum, i väskor och i sina kläder.

- Det kunde vara att hälla tabasco på tungan eller att doppa händerna i is. Det gav också en kroppslig chock och det var bättre än piller och knivar.

I behandlingen jobbade Elin också med att reglera känslor.

- Jag har lärt mig att förstå vilka som är mina primära känslor. Ofta har jag reagerat med ilska när det är sorg jag har känt. Samtidigt har jag blivit bättre på att ta vara på de tillfällen som är bra.

I Stockholm sammanställer man nu resultaten av de två år som man använt behandlingen på prov. I Uppsala där metoden funnits längre är forskarna klara med sin första studie - den presenterades nyligen i psykologtidskriften The Psycologist.

27 personer deltog. Efter ett år hade 40 procent av dem som skadade sig själva slutat helt med det. De andra hade minskat sitt skadande från fem tillfällen i veckan till ett tillfälle i månaden. Dessutom upplevde de mindre ångest och depression.

- Fördelen med dbt är att ungdomarna lär sig att hantera sina problem själva så att deras liv blir meningsfullt fortsättningsvis, säger Jonas Fäldt.

Elin kan fortfarande ha dåliga dagar och få impulser till ätstörningar, men nu vet hon hur hon ska hantera dem.

- Jag skräms inte längre när impulserna kommer och det är en lättnad. Jag känner att det finns hopp och att livet är värt att leva, det trodde jag inte var möjligt tidigare.  

Anna Petersson  
Fotnot: Elin heter egentligen något annat.

Äppleallergi?

Kan man vara allergisk mot äpple? Såklart man kan..
Undrar om jag är det. Jag äter äpple just nu och det krampar i magen. AJ!
Dumma Julaäpple!

Grattis mamma och pappa!!

Idag firar ni silverbröllop.
Det är tjugofem år sen ni gifte er, och jag minns det som igår - som man brukar säga. Näpp, jag minns inte för jag fanns inte då, men kanske ni minns det som igår?
Härligt är det iallafall att ni håller ihop och är så goa med varandra. Jag vill ha det som ni i framtiden.
Grattis iallafall på stora dagen.
År 2033 firar ni guldbröllop. Femtio år som gifta. Det är lika länge till. Häftig tanke va? =)


Jula baby

Jag är nu inne på min tredje vecka i receptionen/växeln på Julas huvudkontor i Skara. De två första veckorna gick jag bredvid Cina (hon som jobbar ordinarie) för att lära mig postsortering, växel och en massa annat. Igår var min första ensamma dag och det gick helt okej.
Det händer att jag kopplar folk till fel person, sorterar post fel och har dålig koll på vem som är vem och vem som gör vad. Men jag är bara semestervikarie så det gör inget. Det är okej för mig att inte vara varm i kläderna än. Ibland ringer det folk och är arga, än så länge har ingen varit arg på mig iallafall. Det är skönt. Det är bara att vänligt försöka förklara: "Jag förstår att du blir arg när du inte kommer fram till kundtjänst, men jag som sitter i växeln kan inte göra mer än att koppla dig dit och hoppas att de svarar."
Stackars kunder.

Det roligaste var igår när en dam ringde och var VANSINNIG. Hon skulle minsann prata med VD:n, hon fick nöja sig med sekreteraren. Tanten var arg för att hon hade minsann CYKLAT EN HEL MIL till butiken i Uppsala och sen inte blivit insläppt. Hon var ju faktiskt där bara två minuter över fem (butiken stängde fem). Vilket pucko som helst fattar väl att butiken inte kan hålla extraöppet för EN kund - oavsett om hon FAKTISKT HAR CYKLAT EN HEL MIL.

Jag har mycket dötid på jobbet så det blir mycket surf. igår läste jag på förvsarsmaktens hemsida, kollade fk Aros och massa hoppbilder, rensade mailens inbox från 14 till 6 sidor, gjorde massa research åt David, läste på LTU:s hemsida och kollade bloggar..
Idag hade jag det stressigt på förmiddagen så jag hann inte surfa så mycket. Innan lunch hann jag bara läsa om SSG (särskilda skyddsgruppen), SAS (Special Air Service), kika på hercabilder och kommit på en idé till tatuering. =)
Om jag får tag i någon som är duktig på att rita så kan min tatuering bli grymt häftig!!!
Lisa är duktig på att rita så jag tänkte att hon ska få försöka... Fast de som är duktigast på att rita tatueringar är ju tatuerare så jag ska kanske ta kontakt med en sådan också. MEN, det är mycket roligare om jag känner den som ritat...
Den som lever får se =)

RSS 2.0