Berit

Det har blåst hoggsnok hela dagen men nu är det helt crazy. Berit har flyttat hundgården en hel meter och nu håller vi tummarna att dess plåttak får sitta kvar. Än så länge verkar det som att David gjorde ett kanonjobb när han skruvade fast det. För en liten stund sen gick jag och Karda ut för att det var toadags och jag höll på att dö av skratt när var nära att blåsa omkull samtidigt som hon tryckte. Hon verkade oberörd dock. Haha.

Fast lite läskigt är det ändå.

Breaking dawn - part 1

Igår kväll åkte jag, Louise, Alex och Jennifer till Lund för att äta middag och se på Breaking Dawn. På restaurangen V.E.S.P.A mötte vi Anna och hennes kille och hade det himla trevligt.

Jag hade inga förväntningar what so ever av filmen. De första tre har jag varit riktigt besviken på, och även om jag har hört den nya lovsjungas så var jag skeptisk. Men vad bra den var! De hade verkligen fångat essensen i boken, låtit de viktiga scenerna ta sin tid (förutom den där Jacob bryter sig loss från Sam, det gick lite för snabbt) och Edward var verkligen Edward. För er som inte läst böckerna är det svårt att förklara. Men det är en så vacker kärlekshistoria och under tiden jag läste så var jag superkär, fnittrig och bubblig i magen samtidigt som det var spännande och jobbigt stundvis. Filmen var så snygg! Mycket färg och värme och Bella såg helt fruktansvärd ut när hon skulle. Vampyrerna ser inte alls ut som i böckerna, men å andra sidan kan aldrig en människa bli så blek och så vacker som de beskrivs. Anywho. Jag är nöjd och längtar till den sista filmen. När kommer den egentligen?

David var själv hemma med Karda igår. Han hade middag och Sarah, Johan och Erik var här. Jag och Louise joinade när vi kom från Lund och det var en skön stämning här. Förutom att det spilldes mycket och tre av våra fyra köksdynor är förstörda av rödvin. Ett glas gick sönder också. Men vad gör det? David var superstolt över Karda och kunda knappt sluta prata om hur bra hon skött sig, hur lugn hon varit och att hon gått ut och lagt sig i hallen när David tyckte att det var natten för henne. Fina flicka. Det var inte bara jag och David som var trötta idag...

Klass 3-varning ute idag. Vi lär hålla oss inne. Jag och Karda gick lillsvängen förut och vi båda blåste i sidled stundvis. Det blir en lugn slappedag idag. Jag har alldeles för lite pynt för att sätta julkänsla i hela huset så det blir lite vad det blir idag. Vi skulle få en gran av Helene så den ska jag nog pynta snart för att höja känslan.

Sarah kommer hit om en liten stund så vi ska nog baka lite. Mjuk pepparkaka tänker jag mig. Mums.

Jag tog inget foto igår så det här blir ett tråkigt inlägg med bara text.

Glad första advent på er!

Så fint


När det väl blir klart här inne så kommer det lätt att vara stans finaste vardagsrum. Idag har David slitit med att få upp lampan över bordet, och det blev så himla fint. Min tanke är att ha en tjusig tapet i hörnet vid bordet. David är inte övertygad än dock..

För fem månader sedan

Den 25 juni var det midsommardagen och jag och David firade helgen hemma hos mamma och pappa. Det var bestämt sen länge för det var då Libras valpar var beräknade. Det var en evig väntan och jag och mamma höll koll på Libra för att se om det närmade sig. Jag lämnade dem själva en stund och missade således de två första valparnas födelse, men resten fick jag vara med om. Och gissa om det var häftigt! Små slemmiga klumpar som när de torkat var tokigt söta och lena som sammet.

Jag visste att en av dessa småpluttar skulle bli min Karda, men jag visste inte vem av de fem tikarna som var hon. Tänk att Karda fyller hela fem månader idag. Fina sessan som är så älskad här hos oss.
Vilken pärs

För ett par timmar sen fick jag och Karda åka på vårt första veterinärbesök tillsammans. Jag och mamma har misstänkt att hon kan ha katarr för att hon kissar väldigt mycket och är kladdig. Väl hos veterinären ville hon inte ens gå in genom ytterdörren så till slut fick jag bära henne in. Veterinären kollade med ultraljud på hennes blåsa, han sa att den var pytteliten (förstod inte om det var bra, dåligt eller normalt) men att han inte kunde se något konstigt. Hennes livmoder såg också bra ut, men han ville ta ett urinprov för att se om hon hade urinvägsinfektion. För att inte få med massa bakterier från pälsen så använde han en spruta för att ta urin direkt ur blåsan.

Jag klarade inte av att titta utan höll koll på min andning och min egen energi för att inte stressa Karda mer. Hon däremot skötte det alldeles galant och reagerade knappt på den gigantiska sprutan (jag tittade på den efteråt). Provet tog ungefär hundra år (en kvart) att kolla och det visade sig vara bra. Ingen urinvägsinfektion. Det är tydligen obalans i pH-värdet så nu blir det en massa A-fil.

Veterinären tittade på hennes tänder också och hörntänderna både uppe och nere var dubbla - både mjölktänderna och de nya satt på plats. Han menade på att hon har bettfel i nederkäken redan och att han, och tandläkaren som han gick iväg för att konsultera, rekommenderade att boka tid snarast möjligt för att ta bort mjölktänderna. Jag hade i bakhuvudet att mamma har sagt att hörntänderna kan vara sega som tusan så jag sa att jag ska konsultera henne, som har haft många hundar i Kardas släkt, innan jag bokar tid.

Så jag bokade ingen tid. Mamma googlade lite och hittade en veterinär som sagt att tänderna inte ska ryckas före sex månaders ålder, om de fortfarande sitter kvar då. Istället ska vi kampa en himla massa och hon ska få tugga på märgben och hoppas att de små uslingarna lossnar.

Sjukt dyrt med veterinär för övrigt! Mamma ska prata med hennes superveterinär i Vara om vad han tror om tänderna. Tycker han att de behöver ryckas blir det billigare för mig att åka dit för att plocka ur dem. Sjukt konstigt att priserna kan variera så himla mycket.

Karda kunde slappna av i väntrummet under allt väntande. Så mycket att hon lade sig på rygg för att bli kliad på magen. Tokiga flicka, haha.Från det ena till det tredje. Karda och Stina gjorde stora framsteg idag, se bara!


Hemmakontor

I fredags hämtade Helene och Christoffer hem lilla Stina, en Engelsk Staffordshire Bullterrier. Hon fyllde nio veckor igår (idag?) och kan inte vara ensam hemma än så vi ska ha hemmakontor hos mig ett tag. Idag var första dagen och det var spännande att se hur hundarna var med varandra. Karda har ingen aning om hur stor och stark hon är så det blev et antal kullerbyttor för Stina när Karda dundrade på.

Eftersom att de är så jämna i ålder är det lite klurigt för dem. Båda är valpar och fattar inte riktigt vart gränsen går, därför var det upp till mig och Helene att visa när det räcker. De klarade inte av att slappna av inomhus när de var tillsammans så vi delade på dem större delen av dagen. Jag testade en gång att släppa ihop dem när det hade gått rätt många timmar och det gick riktigt bra - en stund. Sen ville de bara busa igen.

Däremot tror jag att de snart kommer att kunna slappna av ihop, med tanke på hur mycket bättre allt funkade timma för timma.


Snälla tomten

 

 

 

 


Stolt som en tupp

Igår var det halvdag på jobbet vilket innebar att Helene slutade samtidigt som mig klockan 12. Efter lunch åkte vi tillsammans till Råå för en promenad med Karda. Jag tog med mig en dummy för att testa enkelmarkering på annan plats än hemma i trädgården. Vanlig markering gick hur bra som helst så efter två finfina inlämningar (förutom att hon droppade den lite tidigt för att istället få en godis i munnen) så gjorde jag det lite svårare.

Jag hade aldrig testat det här innan så det var verkligen en chansning att göra övningen på en plats med många naturliga störningar i form av människor och hundar och hav. Hon fick sitta kvar medan jag gick ifrån henne två meter och kastade ut dummyn ytterligare ett par meter, sen gick jag tillbaka till henne och sa "apport". Det tog några försök innan hon väl försod att hon skulle sitta kvar när jag gick ifrån henne, men till sist gick det! Hon stack ut på kommando och kom in så fint med apporten. Fy tusan så stolt jag var! Duktiga lilla Karda.

 

Helene har tipsat mig om ett recept på hemgjord müsli så igår gjorde jag den, och jag måste säga att det är den godaste müsli jag har ätit. Idag blev det mumsig frukost med andra ord.

 

 

Vi vill inte ha barbord i köket längre och vi har inte heller hittat något fint köksbord som vi vill ha. Så vi köpte en massa virke och började bygga ett bord idag. Tror det blir klart i morgon. Det lär bli himla fint i alla fall =)Himlen är oskyldigt blå

Den här synen njuter vi av just nu.

 


Stinkbomb

Karda går numer under namnet Stinkbomben. Jag förstår inte hur det kan vara lockande att rulla sig i brunt kladd. Jag förstår ännu mindre varför hon väljer att göra det på morgonen när jag har minst lust att få näsan fylld av bajslukt.

Bada, duscha, shampo och tvätt av hennes bäddar. Snart ska det bannemej lukta gott igen.

Hon klär vårt golv väldigt bra i alla fall :)

 


RSS 2.0