Packad

Tentan avklarad och det är bara ett skönt lugn överallt nu. Inget mer tentaplugg, inga måsten i någon kurs, inga böcker som måste läsas. Vi är faktiskt helt lediga fram till den 7 november! Och jag tror faktiskt tentan gick riktigt bra. Jag spikade den nog inte, men är jag inte godkänd blir jag väldigt förvånad!
Efter tentan höll vi oss med lite tenta-eftersnack på Kåren över en kopp kaffe. Jag, Amanda och Fia åkte ner på stan för vi skulle luncha med Jesse. När han väl kom hade han med sig Alex, hon hade knackat på dörren hemma och frågat om han ville köpa bananer. Det ville han inte men han fick med henne till stan, där hon försökte kränga på oss sin banan! Haha sötegumman!!

Jag är färdigpackad och vill helst åka till Kallax nu. Men jag ser det onödiga i att åka dit nu bara för att sitta i vänthallen i fyra och en halv timma..

Jens ska festa med sina klasskompisar i Luleå ikväll. Han fick Janne med sig som chaufför, han är bra snäll den där Janne. Så vi fyra får säkert en rolig tripp de fem milen till Kallax.

Jag saknar hemma jättemycket nu! Alla vovvar och mamma och Stefan och Nykvistarna och Sanna! Mmmm jag vill hem! Så himla typiskt bara att jag inte träffar pappa nånting, typiskt att jag åker hem precis då han ska iväg till Eskilstuna på övning med jobbet. Tur i kråksången är att han ska till Luleå nästa vecka på en annan övning. Då ska jag och Jens åka och äta middag med honom, om papsi bara är ledig någon kväll!!

Alltså, du/ni som är  anonym i mina kommentarer, kan ni inte skriva namn? Jag är ju världens nyfiknaste ju!! =)

Tentadag

Yes om en timma och tio minuter börjar tentan i tidningsjournalistik! Jag och Alex pluggade massor igår så jag tror vi kan det. Men nu har jag börjat bli lite nervös faktiskt.

Hur det än går är det en bra dag idag, För ikväll hämtar mamma mig på Landvetter! Det ska bli så fruktansvärt skönt att komma hem!

Examination, tenta, MAMMA

Igår vad det MKV-examination. Det gick som planerat och jag blev godkänd. Fick dock hjärnsläpp när jag fick min fråga, fattade inte alls vad Anna var ute efter men hon hjälpte mig lite så det var lugnt. Skönt att ha den hemske-kursen avslutad! Tenta imorn, salstenta i kursen tidningsjournalistik, mycket nervöst. Jag har verkligen ingen aning om hur det kommer gå. Jag och Alex ska dundernöta idag så vi kan böckerna utan och innan. Det är väl det enda att göra.

Helgen var bra. Lugn och skön. I fredags var det taco-och idolkväll hos Sandra och Markus. Mysigt som vanligt, men Jens var lite dum, jag fick inte dela soffa med honom =)
I lördags läste jag kurslitteratur HELA dagen. Jens drog till Ö-vik så jag var alldeles själv med mina böcker vilket var sjukt skönt. På kvällen kom Lisa hit och vi hyrde film, Vänner för alltid, för övrigt Adam Sandlers bästa film. Galet tänkvärd och djup film. Några gråtascener och filmen var komplett. Härligt mysig kväll med melon, glass och mörk choklad =)

IMORN ÅKER JAG HEM!!! MAMMA JAG KOMMER HEM IMORN!!!

Osh vad jag längtar. Härligt att Alex åker samma flyg så jag inte är själv, trist att resa själv. Och så är det kul att Alex ska få träffa mamma på Landvetter, och jag får träffa Alex syster. Jätteroligt.

Hata framtiden

Jag har insett att allt som rör sig i mitt huvud har med framtiden att göra. Jag kan nämna bara några saker som nöter hål i huvudet på mig, tenta på onsdag, ö-vik i helgen, hem till familjen, mormor är sjuk, vart tar Jens vägen till sommaren, vad gör jag till sommaren om han flyttar, vart kommer jag bo - här eller nära mamma och pappa?!?!?!?!

Alla som känner mig vet att jag är lite av ett kontroll-freak. Därför känns det så galet jobbigt att verkligen inte ha NÅGON SOM HELST KOLL!!! Jag hatar verkligen framtiden, jag är inte en av dem som väntar och ser med förnöjd spänning. Jag vill veta. Klart jag inte måste veta hur många barn jag ska ha, när de ska födas osv. Men jag vill veta om jag och Jens bor ihop om ett år eller om vi är särbos på varsin sida av landet. Och det där med särbo är en sak som pajjar min hjärna. För jag tror inte på det, inte när det gäller långdistansförhållande. Jag har testat en gång, då handlade det om 30 mil, men det höll inte. Stefan flyttade från Arvidsjaur och hem för några månader sen, det höll i någon månad med tjejen hans som bodde kvar i jauret men det tog sen slut.

Håller jag på att bli galen?! Varför kan jag inte bara sluta tänka? Mina tankar har en tendens att vara i vägen och göra mig så gud förbannat trött. Kan någon sudda ut bara några av dem? Eller bara lägga dem vilande för ett tag, jag orkar inte med allt på en gång.

Jag vill hem till mamma!

Skellefteåhelg

Efter att jag, Alex och  Amanda hade jobbat färdigt i Småstaden i lördags for jag mot Skellefteå. Jag körde Misha och var jätteglad att få köra henne igen. Strax efter Statoilrondellen slutade vindrutetorkarna fungera. (Jag hade alltså knappt kommit tre kilometer av sju mil). Jag var tvungen att ringa till Jens och gråta lite för att jag blev så arg innan jag kunde ta mig samman och fixa situationen. Jag ringde hem till George och Kristina så dom kom med ny bil åt mig. Världens snällaste!!

Det har varit en kanonhelg hos Anna och Lisa (och Dunder). Vi har tagit det lugnt och snackat skit och haft det trevligt. Igår åt vi sen (skiiitgod) middag och drack lite vin. När vinarna var slut korkades nästa flaska upp och vi blev til slut ganska så lulliga alla tre. Vi sjöng och Lisa spelade gitarr, hur mysigt som helst. Men... Utan kras inget kalas heter det och det stämde så även denna gång. Jag hade en lakritsshot upphällt i ett glas precis bredvid min mobil... Ja ni ser vart det barkar... Lakritsklet över hela mobilen. Minna var full och skulle då fixa till missödet. Snabbt tänkte hon, vatten är bättre än lakritsklet, så hon duschade halva mobilen under kranen. Detta smarta drag ledde till att displayen numer är i typ 3D tack vare vatten/lakritsshot under glaset.. Plus att mobilen luktar lakrits. Jag hade ju ändå tänkt att lämna in mobilen men jag är rätt tveksam till att dom fixar displayen gratis.. Jag hoppas men jag tror inte. Skickar iväg den imorgon och får sen se hur det går.

Dunder var iallafall hur go som helst, en dominant liten sak men han kan nog bli hur fin som helst med två mattar som verkligen vill göra rätt. Kämpa på brudar, tycker ni är duktiga, och fråga bara om det är nåt annat =)

image18
Himla söt Dunder. Jens smälte när han såg bilderna och vill nu ha en sån här =)

image19
Dunder är ett bra "busvapen"

image20
Talangfulla människa! Grymt härlig röst har hon!!

image21
Anna och jag =)

Tack för helgen tjejer, det var jättemysigt!


Clown, troll och prinsessa

Nu är det typ helg. Vi hade tidningsjournalistik på schemat hela dagen idag. Jag tyckte det var vettigt att gå för att vi skulle få kommentarer på våra examinationsartiklar. Det visade sig när vi kom imorse att det var den lilla delen av dagens arbete. Vi blev indelade i fyra olika redaktioner som alla skulle göra en mindre tidning under dagen. Jag blev tilldelad att skriva om SMASK och fick ihop ca 1700 tecken. En kort artikel men det fick lov att räcka. Fick kritik på mina skrivna saker iallafall och sen var det dags för lunch. Sen åkte jag hem. Jag var mer stressad över kurslitteraturen som väntade här hemma.

Jag läste en del faktiskt men sen kom Janne hit och nu sitter han och Jens och spelar Xbox... Jag sydde lite på min trollkostym så nu är den nog snart färdig.

Imorgon och på lördag (sammanlagt åtta timmar) ska jag, Amanda och Alex jobba i Småstaden. Småstaden fyller 18 år och vi ska dela ut godis och ballonger till barnen. Amanda som är utbildad kalasvärdinna ska ha ansiktsmålning och jag och Alex ska nog mest vara roliga. Jag ska då hur som helst vara utklädd till ett troll. Alex ska vara clown och Amanda ska antingen vara prinsessa eller så ska hon ikläda sig en jättestor kattdräkt. Kul som sjutton ska det bli och ni som befinner er i Piteå under dessa dagar måste komma och titta på oss. =)

Snart är det dags att åka och simma. Markus hämtar upp oss klockan fyra. Skönt att simma tidigt så inte kvällen försvinner.

Helg Helg, ljuva helg

Igår åt jag och Jens vansinnigt god middag! Ugnsbakad fläskfilé, hasselbackspotatis och sallad. MUMMA för magen!
Jens for iväg efter maten, fest för hans del.
Lisa och Magnus kom hit senare, det var Idolmys på schemat. Mycket kommentarer såklart när de sjöng. Jag och Lisa vet verkligen bäst, mycket bättre än juryn, för vi vill spola Amanda. Patrizia åkte ut vilket var mycket tråkigt. Jag hoppades att Sam skulle ryka. Har inte gillat han nån gång...

Idag har jag inte gjort mycket spännande. Pluggat lite. Men det är läskigt vad lätt det är att halka ut på internet när man pluggar på datorn! Alex ringde och frågade om jag ville leka taxi. Klart jag ville det!! Fick en pratstund i bilen, hon verkar haft kanondagar i Stockholm/Uppsala!

Nu är det snart dags för Oslagbar, för er som inte vet är det en sportbar i stan. Hör och häpna! Minna ska på sportbar, hemma i Sverige, när hon kan slippa! OCH HON SKA SE FOTBOLL! I Krakow var det jättekul, utomlands, semester, härligt. Får se om det är lika kul med Jens, Janne och typ hela min klass. Garanterat. Kan ju inte påstå att jag är speciellt intresserad av Sveige-Lichtenstein.. Sällskap, mat, öl. Därför åker jag dit! Efteråt ska jag och Jesse-plutt till Sandra och Markus och se film och mysa. Härlig kväll stundar!

Imorgon fyller Kristina 55 så vi ska dit och gratta henne. (och sätta vinterdäck på bilen)

Saknar er där hemma, längtar till november!

Spruta

Nu ska jag alldeles strax gå till Läkarhuset Björnen och betala 500:- för att de ska få sticka mig i armen och göra mig immun mot Hepatit A i minst 20 år. Förra året var det bara roligt att ta spruta eftersom vi skulle åka till Brasilien, men i år får jag ju ingenting för det. Mer än att jag inte kan få Hepatit A i minst 20 år...

11,30-12,30 har Mark Levengood föreläsning i Studio Acusticum, tror han ska prata om homosexualitet.. Jag vet inte riktigt. Det var gratis för alla studenter att gå dit så varför inte?

Nu ska jag göra mig i ordning för att få spruta.
Tjo flöjt


Helgen

I fredags skulle den största delen av klassen festa men jag, Alex och Lisa ville spara oss till lördagen och Erics inflyttningsfest. Vi tre (och Jens) tog saken i egna händer och fixade mysig tacomiddag och idol, Shrek och snaskätande. Hur mysigt som helst även fast vi allihop hade problem att få plats med magarna efter middagen.

I lördags fick jag med mig Lisa på en shoppingrunda för att inhandla nånting nytt till kvällen. Sagt och gjort så åkte vi hem med påsar båda två. Lisa fler än jag, hon shoppade på bra =)
Kvällen: Jens skulle inte äta middag hemma så jag slet hit Alex och Lisa igen för att upprepa fredagens lyckade mys. Den här gången blev det kokt blomkål och broccoli och ugnstekt fläskfilé. Grymt gott! Vin och After-eight-drink slank ner innan det var dags att fixa till det sista på våra out-fits. Hem till Alex drog vi efter ett snabbesök på Ica. Hos Alex lämnade jag mina backup-skor (hade ont-i-fötterna-skor på mig). Sara kom och lånade plattången så vi passade på att ta oss en drink innan huvudfesten närmade sig.

Till Eric kom vi kring 21, fint folk kommer sent.. Trevligt där, mycket folk dock. Massor av folk, både kända och okända. Jag och Lisa blev sugna på Kalles mycket tidigare än alla andra så vi drog dit. Vid den här tiden hade en molande huvudvärk infunnit sig hos oss båda vilket gjorde att vi drack vatten på krogen! Lisa mötte upp en Magnus, trevlig Pite-kille som blev jätteförvånad när jag berättade hur mycket jag tycker om Piteå, med tanke på at alla Pite-tjejer vill flytta härifrån..

Vi åkte Magnus lilla Lupo till Max sen var det hem och bums i säng (klockan hade nu knappt blivit ett). Kanske börjar jag bli gammal som går hem så tidigt men.. Äh, jag hade trevligt =)

image19
Lisa, Alex och jag hemma hos mig innan avfärd till Ica, Alex och sen Eric


Jag har bokat hemresa, den 31/10-6/11 är jag hemma. Planera in mig då vänner. Framförallt åker jag hem för att träffa mormor som är sjuk. Men jag har tid för familj, vänner, barn och hundar iallafall =)

Intervju

Idag ska jag göra min första riktiga intervju. Studenhälsan är mina offer, jag ska fråga kurator och sjutsköterska om... ja, vad ska jag fråga?? Har tänkt rikta in min artikel mot stress och stresshantering. Det fixar sig nog, jag ha lite frågor men lite smånervigt är det!
Lisa ska följa med och bevaka, skriva anteckningar på hur jag sköter intervjun och sådär. Det måste göras för att få godkönt i kursen. Hoppas jag fixar det bra idag.

Ikväll kommer IKEA med vår hylla och sängstomme, mellan 17-22 ska de vara här. Vi hoppas att de kommer tidigt så vi orkar sätta ihop möblerna redan ikväll. Det återstår att se.

Jag borde verkligen plugga, läsa kurslitteratur tills jag kräks, men vad gör jag? Skjuter på det... Bara fem minuter till...

Nä nu måste ja fixa fler frågor till studenthälsan, sen blir det att läsa Intervjuteknik...

RSS 2.0