Jag är bäst!

Resan går fint. Vi är glada och har skojigt. Vi har med kameror avverkat Malmö stadion, Ronneby station och Kolmårdens Tiger World. Finfina bilder togs idag i Kolmården. Tigrarna var vackra och gjorde sig grymt bra på bild. Det nya teleobjektivet är to die for!

JAG HAR KÖRT BIL I STOCKHOLM IDAG! Alldeles nyss. Rusningstrafik. Jag var duktig och koncentrerad!

Mer update kommer senare.

Imorgon drar vi

Yes, imorgon bitti hämtar vi bilen och drar till Malmö och filmar. Sen åker vi till Ronneby och sover och filmar där på torsdag. Fredag filmar vi i Norrköping och drar vidare till el Stockholmo. Helgen camperar vi i huvudstaden och turistar oss och träffar folk. Måndag är det Nacka som blir utsatt för kameran, tisdag Enköping och slutligen Göteborg på onsdag.
Det här var det uppdaterade schemat. Såhär kommer vår turné se ut. Jag ska köra någon liten racerbil. Ingen aning om vad det är, David hade inte frågat när han bokade den :P Men vi har iallafall GPS.

Nu är jag i Helsingborg. Jag landade vid 19-tiden igår och blev upplockad av David och Gunnar. Kvällen var ganska lugn. Vi åt middag med Fia och Gunnar, tog en promenad i drömparken - Ramlösa Brunnspark - och lekte med EOS. David ville testa nåt nytt, HDR-fotografering, så vi lekte med det några timmar. Man tar tre exakt likadana bilder med olika exponering och blandar ihop dem till en enda i photoshop. Det var lite häftigt och massa svårt. Övning ger färdighet så till slut kanske man behärskar det också...

Idag mötte vi upp Johan för pizzalunch sen tog vi en sväng på stan. Vi gick in på Expert och kollade på kameror och objektiv och lekte lite inne i butiken. Han tyckte jag skulle passa på och köpa ett objektiv nu när han kan fixa det genom diverse trollerier. Men jag har inga pengar så det var inte aktuellt. Vad gör David då? HAN köper ett objektiv... Han som inte ens har en kamera. 
Dealen är att jag kan ha objektivet tills han köper en egen kamera. Sen får han ju såklart låna min hur mycket han vill under tiden. Hur som helst är han världens bästa men jag fick inte ge han extra-sweet-love för detta. Han förklarade snällt för mig att det var företagsDavid som handlade och att jag var praktikantMinna.
Sannas kommentar var: "Men shit! VILKEN KILLE!".  Hihi jag vet. Han är bäst på alla sätt och vis!

Ikväll ska vi nog på bio. Jag vill se Mamma Mia, Hancock och Batman. David vill inte se Mamma Mia, så det blir nog Batman. Jag och Sanna kom överens om att vi ska se Mamma Mia tillsammans i Piteå istället. Blir najs bajs!

Min blogg kommer inte bli speciellt uppdaterad när vi är ute på turné så vi hörs igen om en dryg vecka.

Och Sanna, jag är nog i Piteå till Kick-offen. David vet man aldrig med. Antingen så är han där eller så är han det inte =)
Count me in anyway!

Turnéschema

David ringde för en stund sen och sa att vi skulle göra ett experiment. Han skulle se om jag hörde musiken och skulle slå på högtalaren.
Först fattade jag ingenting och tyckte att experiment lät spännande. Ganska snart kopplade jag och halvskrek: "NU FATTAR JAG OCH JAG VILL INTE GÖRA EXPERIMENT!".
Takida spelar i Helsingborg ikväll. Och hade sas varit bra hade jag stått i publiken och sjungit och gråtit. =(

På måndag blir det av iallafall. Jag får äntligen se David igen och kramas och pussas precis hur mycket jag vill! Vi ska chilla i Helsingborg ett par dagar innan hans jobb/vårt äventyr börjar. Han ska göra ett frilansjobb åt ett reklambolag och filma sex olika byggen och sen göra något fräsigt av det. Som tur är har David inget körkort så då får jag åka med och agera chaufför/underhållare/assistent! Det blir en sjukt bra resa, dels för att det är mysigt att göra något tillsammans med David, dels för att jag kommer få lära mig en hel massa, OCH så ska jag köra storstad. Det blir finemang detta.

Rutten blir (enligt mina spekulationer och gissningar) Malmö på onsdag, Blekinge på torsdag, Göteborg på fredag, Norrköping på lördag, Enköping på söndag och Nacka på måndag. Vädergudarna måste vara med oss för att schemat ska hålla, regnar det så är vi stand-by. Men som jag fattat det är det nog ungefär såhär det kommer se ut.

Det bästa är att vi ska till Göteborg, då ska vi hälsa på Sanna! Hon har i och för sig redan godkänt David i telefon när han räddade henne ur ett tekniskt drama, men hon måste ju träffa min fina face to face också. Har man inte ett "go" från Sanna så är det nog ingen Minna-kille och då blir det förmodligen ett hej då. Faktiskt inte alla som klarat Sanna-provet...
Men jag vet att hon kommer gilla David! Man kan inte annat än att tycka om honom. Fan. Nu blir jag sådär töntig igen. Haha. Jag och andra Sanna satt hela kvällen i torsdags och var töntar. Vi har bestämt att bara tönta oss tillsammans så vi spar på Emmes och Alexs nerver i höst.

Svammel svammel svammel.

Sen har David kommit med det finaste förslaget också. Men det tänker jag inte berätta om än - ifall det inte blir av.

Wohoooo vad det här ska bli roligt!!!


Äntligen

På måndag åker jag söderut igen.
Helsingborg och David here I come!

ur Bitterfittan

   Varför anses det så fruktansvärt provocerande med egoistiska kvinnor, medan det för män snarare anses som ett normaltillstånd? Någonting måste det väl ändå ha att göra med att vår kulturs religion börjar med en våldtagen kvinna?
   En alltigenom självuppoffrande kvinna som kristendomen sen dess uppmanat oss att dyrka just på grund av hennes brist på egoism. Även om man inte vill se befruktningen så bokstavligt som våldtäkt utan hålla sig till den mer symboliska tolkningen med en helig ande som befruktar henne, hur skräckslagen måste inte jungfru Maria ha varit? Hon är ju bara en alldeles för ung tonåring när hon blir på Jesussmällen.

.

Fan också.. Det var inget kul. David kommer inte imorgon.

Nu MÅSTE det hända något roligt innan jag kreverar. Tur att Skrutten kommer ikväll. Himla tur.

Söker ni mig sitter jag på bänken utanför huset och läser Bitterfittan.

Lite ledsen

Min planer för dagen var att fixa lite i lägenheten. Jag skulle ta ner den stora tavlan över sängen och hänga upp flera små istället. So far so good.

I ramarna behövs fotografier. Fotografier har jag i datorn. Jag har en skrivare som i vanliga fall är duktig på att skriva ut foton. Observera - i vanliga fall.

I förrgår testade jag skrivaren och skrev ut en fin bild på David. Den blev rätt okej men det syns lite småränder om man tittar noga. Jag tänkte att jag kan leva med det och skulle skriva ut flera idag. Svartvitt ville jag ha i några ramar så jag fixade i photoshop och tryckte på Print. Första halvan av kortet blev svartvitt och andra halvan röd/svart. Coolt, kan tyckas.. Det var det inte. Nästa försök blev hela fotot röd/svart och tredje blev bara rött.

Nu började jag bli irriterad för jag hade färg i alla patroner.

Testade rengöra och kontrollera och justera skrivarhuvudet enligt konstens alla regler - utan resultat. Ringde OnOff och var rädd att jag skulle behöva lämna in hela skiten. Jag fick till svar att de inte kunde hjälpa mig utan jag fick ringa till Epsons kundtjänst. Sagt och gjort. En sjukt trevlig tjej hjälpte mig med massa konstiga grejer, men ingenting hjälpte.
Hon frågade vad jag hade för patroner och skamset svarade jag att de var från InkClub (har misstänkt att det är dem det är fel på).
Mina farhågor stämde och hon sa att det förmodligen beror på patronerna och att de torkat och täppt till skrivarhuvudet. Jag vart sjukt irriterad på InkClub för jag beställde Epson original men fick deras fejkskit hemskickat iallafall.
Hur som helst, vi la in en beställning så om två till tre arbetsdagar har jag originalpatroner i brevlådan. Hoppas för allt i världen att det fungerar då för just nu ser det konstigt ut med sex ramar på väggen och bara foton i tre av dem.

Dumma dumma InkClub. Beställ original!!!

OJ, vad tråkigt inlägg det här blev. Men det var ju helt frustrerande!

Jag gick till sophuset förut och skådade Mandys bil på parkeringen så jag gick upp och snackade lite med henne. Skojigt att se henne igen!
Och ikväll kommer Fia.
Och med en himlarns massa tur (kanske) David kommer hit snart! Hoppas hoppas! Jag längtar!


Jag efterlyses

Mitt icke-bloggande de senaste veckorna verkar ha lett till förvirring huruvida jag lever eller inte.  Haha det är klart jag lever! Men jag har inte haft tid att blogga.... Men NU mina vänner kommer en uppdatering som heter duga.


Den 25 juli jobbade jag sista dagen på Jula så jag tog mitt pick och pack och åkte till Sanna i Göteborg. Vi hängde på en pub med några trevliga killar på fredagen, tog några öl innan vi gick hem och sov. På lördagen jobbade Sanna så jag åkte till stan för att träffa andra Sanna för solning i Slottskogen. Massor trevligt!
Lördag kväll festade jag och min Sanna alldeles ensamma. Det var massor härligt att sitta i hennes kokheta lägenhet osminkade och i så lite kläder som möjligt (för att inte svettas ihjäl) och förfesta. Vi gjorde oss i ordning precis innan vi skulle göra stan osäker. Vi gick på Tranquilo och Excet - ställena vi blev nekade sist jag var i stan....
Härlig härlig kväll.
Söndagen var jag och min Sanna i Slottskogen och stekte innan jag satte mig på tåget söderut mot Helsingborg och fina David.

                     Tack mina fina Sannor för en fin helg!


Så kom jag till Helsingborg till slut. Jag var där i knappt en vecka och vi gjorde massa saker hela tiden så jag vet inte vilken dag vi gjorde vad.. Men vi åt på restaurang med hans mamma, pappa, mormor, morfar, bror och flickvän en dag. Jag åt blåmusslor för första gången och det var bland det godaste jag ätit på länge. Mums vad fint det kittlade i kistan. Vi var på en jättemysig restaurang precis vid havet (Sillen och Makrillen) så vi åt och såg solen gå ner. Massor fint. Efteråt gick vi med Johan och Malin till en pub vid hamnen och tog en öl innan vi åkte hem och sov.

En annan dag spelade vi frisbeegolf med hans bror och två kompisar. Vi hade tränat lite i parken på dagen så att jag inte skulle suga stenhårt. Även fast jag inte kastade långt lyckades jag iallafall kasta ganska rakt. Kanon, tänkte jag, nu behöver jag inte göra bort mig fullständigt! Men det gjorde jag. Herregud vad jag sög. Gav upp efter sjätte (sjunde?) korgen då Sanna ringde och räddade mig.

Vi pubade litegranna... En kväll satt vi med några av hans kompisar vid havet och drack vin och såg solnedgången. Det var idylliskt och vackert och jag blev kär i Helsingborg. När solen gått ner och vinet var uppdrucket gick vi till Bishops Arms och drack massa god öl.

Vi hade några ärenden i stan en dag (kan förresten varit måndagen, första dagen jag var där...) så vi köpte solbrillor, frisbees, linsvätska mm innan vi gick till en strand där Johan och Malin solade och badade. Jisses vad skönt det var att bada! David hade med en boll som skulle kunna studsa på vatten... Den studsade inte jättebra men den gick bra att kasta till varandra. David upptäckte att jag var bollrädd och skulle prompt bota denna skräck och kastade hela tiden rakt mot ansiktet för att jag skulle träna. Vi kan säga att det gick sådär...

Ramlösa brunnspark (där hans föräldrar bor och han är uppväxt) är sjukt mysig och lugn och härlig så där har vi chillat en hel del. Vi har myst på altanen, läst böcker, pratat, skrattat, David har redigerat lite ibland och jag har varit glad! Alltigenom glad!

Vi har ätit middag hos hans mormor och morfar tillsammans med hans familj och Malin. Det var väldigt trevligt, men där var massa getingar och de hade bestämt sig för att vara nära mig som inte tycker om dem. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde för intryck där jag satt och viftade och flackade med blicken för att se vart de små krypen var...
(Men härom dagen skickade hans mormor en hälsning till mig så jag kanske verkade lite vettig iaf?).

En dag åkte vi över till Öresund och gick runt där, åt lunch på ett ställe med ett konstigt namn, köpte vin och sprit, drack öl på kajen och mös i en parksoffa vid någon kyrka. Semestrigt, varmt, fint!

På det stora hela var nog detta min Helsingborgsvistelse....

                                      

Fredagen den första augusti åkte jag och David till Vara för att spendera lite tid tillsammans med min familj och mina vänner. Tyvärr sög vädret varendra dag så jag kunde inte visa han något roligt. Jag hade planerat att vi skulle spela äventyrsgolf och åka till Läckö och Spiken och Svalnäs.. Men utan sol är det liksom inte så trevligt att vara ute... Istället hängde vi mest hemma hos mamma och pappa, och en del hos Nykvistarna. David redigerade en del för att få färdigt en video. Vi var hemma hos familjen Nykvist en kväll och drack massa vin. Riktigt härlig kväll med härliga människor!

Jag fick i uppdrag att fotografera en killes hund så David visade mig lite grejer på min kamera och sa sedan: "Lek!". Och OM jag lekte. Det var hur roligt som helst att ändra inställningar och se vad det gjorde med bilderna. Även om det inte var så användbart vid hundfotograferingen så är jag nu en kunskap rikare och några flumbilder på David rikare! Han (och en massa växter) fick ju såklart agera modell.

I onsdags sa vi hej då. Han åkte hem till Helsingborg och jag åkte till Piteå. Men vi ses igen på måndag. Den där turnén jag skrivit om tidigare verkar bli av! Skoj skoj!!

     (Bilden jag tog på den där killens hund när den är färdigredigerad. Jag är inte helt nöjd men han tyckte det var bra och det är väl huvudsaken...)
   (David tog den här bilden på Cima. Sjukt kul bild!
                          
(Måste tillägga att David tagit några av dessa bilder så jag kan inte ta cred för alla...)



                                    Jag är lycklig och glad och mår VÄLDIGT bra!

RSS 2.0