Annorlunda fredag

Ikväll ska vi tura.. Alltså åka färja fram och tillbaka mellan Helsingborg och Helsingör och dricka lite öl. Sen ska vi gå ut i Danmark. Känner mig som värsta jetset-bruden!

Psst... för er som missade det så kommer Alex idag.

FOTO och Alex

Dålig uppdatering de senaste veckorna, och det har sin förklaring. Min underbara praktik på FOTO tar upp hela dagarna och på kvällarna känner jag inte för att blogga.

Jag älskar att vara på Foto och jag är ledsen för att jag bara ska vara där i nio veckor. Men men, jag får njuta under tiden och jag lär mig en hel massa. I tisdags var jag och C på Söderåsen och fotade. C är teknisk redaktör på tidningen, det är han som kan ALLT om tekniken, som gör alla tester av kameror, objektiv och så vidare, det är även han som jag delar kontor med. GISSA om vi har mycket att prata om. I alla fall, Söderåsen. Han skulle testa nya Sony Alpha 850 (?) och jag hade med min lillplutt till kamera. Det var vintrigt och kallt i den fina ravinen och jag njöt av att dels få fota och dels få se delar av min nya hembygd som jag inte tidigare sett, eller ens visste fanns.

Jag är väldigt glad ikväll och enda anledningen till det är att fina Alex kommer hit imorgon och stannar hela helgen. Jag tror ingen förstår hur frustrerande jobbigt det är att inte ha sina gal-pals nära. Jisses som jag saknar er och alla urspårade samtal och skrattattacker. Oh my. Man skulle kunna säga att jag längtar som fan tills jag får mitt eget crew i Helsingborg. Jag är beroende av mina nära. Älskar er alla! Ingen nämnd och ingen glömd, ni vet vilka ni är!

För övrigt har C tipsat mig om massa härlig musik när vi sitter på redaktionen och poppar Spotify.


Söderåsen

Bäckisligan + David

För evigt och för alltid kommer jag kalla oss Bäckisligan, oavsett om vi som idag träffas på Särö, i Helsingborg eller vart som helst i världen.

Lisa har just kommit hem från Aussie så jag, David och Alex åkte till Särö över dagen. Oh så härligt det var att träffa tjejerna igen! Underbara vänner, underbara fina vänner! Precis som Alex skrev i sin blogg efter dagens get together så kommer vi alltid vara kompisarna som träffades under universitetstiden. Och Alex och Lisa kommer alltid ligga varmt inbäddade i mitt hjärta.Det här med att vara snygga tillsammans på bild, alla tre, verkar dock inte vara vår grej. Men vad spelar det för roll när vi alltid skrattar?

Söndag

Johan och Björn välkomnades hem till oss ikväll för söndagsmiddag (eller parmiddag som Johan kallade det), vi åt saltimbocca (reserverar mig för stavning) med risotto och sallad. Massa mumsigt.

Bredvid matsalsbordet i vardagsrummet har vi tre byråar vid sidan om varandra och på dem står bland annat några foton. Björn frågade vilka tjejerna på bilderna var och jag berättade att det var mina underbaringar Alex och Lisa. Han frågade om jag saknar dem och jag svarade: "Ja, massor! Men jag ska förhoppningsvis träffa dem till veckan!".
Så, tjejer, bäst att det blir av nu. Lisafis jag vet att du förmodligen har massor massor att göra när du väl kommer hem till Särö, men jag hoppas du kan klämma in oss på onsdag/torsdag. (Om du inte hinner så kommer du inte in i din lägenhet i Piteå för jag och Alex har varsin nyckel, moahaha)

Jag skrev för en stund sen på min facebookstatus att jag pluggar....så det är väl bäst att sätta fart.


Kvällstrött storasyster

Förresten är det inte bra att prata med lillebror när jag är trött. Jag bara saknar och blir ledsen.

Fullt upp i Helsingborgen

Nyår var toppen!! Jag var klar så himla snabbt så vi var på Johans kontor typ två timmar för tidigt. Björn var också där och bjöd på finbubbel. Det hann sluta upp några fler innan vi gick över gatan till mysiga restaurangen. Tolv glada, nyårs-upp-till-öronen-klädda, personer satte sig till bords. Tre goda rätter mat och lika många sorters viner senare var vi tillbaka på kontoret en stund innan tolvslaget. När klockan slog tolv rusade alla ut på balkongen och njöt av Helsingborgs och Helsingörs fyrverkerier. Mycket fint. Tre tjejer var übertoppen under kvällen och välkomnade mig såsom ingen tidigare välkomnat mig. Jag log och gick omkring helt euforisk. Bra kväll helt enkelt.Annars är det full rulle. Idag åkte vi med pappa Thörnqvist till Ikea och Framtid (loppisställe). Köpte smågojs på Ikea och insåg att vi inte lyckades hitta det vi faktiskt letade efter i möbel- och lampväg. Senare insåg vi att de sakerna helt enkelt inte finns på varuhuset i Hbg så snart blir det en tripp till Malmoe. Efter dagens första tur hoppade vi åter in i bilen för en tripp med modern i huset. Nu bar det av till diverse möbelaffärer. Och OJ vilka fina matsalsmöbler och barbord + stolar vi hittade. Nu har vi gjort en noggrann kalkyl över pengar vi har att spendera på möbler, blommor och annat viktigt. Budgeten är bra och kommer hålla. High five oss. Ingen kreditshopping här inte, cash is king!


Dagens roligaste:
David var spårlöst försvunnen en stund inne på Mio. På vägen ut pekade han till höger. Och oj som jag och Fia skrattade. På en tavelhylla fanns såna prydnadsbokstäver där det stått LOVE HOME. David bytte plats på två bokstäver så att det istället stod LEVE HOMO. Hahaha.

För de oinvigda är homo en förkortning av ordet homosexuell, men också namnet på Davids ungdomsband.

RSS 2.0