Produktiv söndag

Kan börja med att sammanfatta helgen. I fredags kom Henke, Jonas och Johan hit och vi bjöd på finmiddag. Jag gjorde vitvinskokta musslor som fick gotta sig i en mumsig vin- och gräddsoppa. Och David gjorde sin paradrätt - saltimbocca och risotto. Det var en lugn kväll och det skrattades och pratades och åt en massa godis.

Igår tog vi en sväng till Skopunkten på dagen där jag köpte två par sjukt snygga skor. Ett par bruns boots bland annat. Sen köpte vi semlor och åkte till Ramlösa och chittchattade med svärpäronen. På kvällen träffade vi Johan och Henke på Bishan. Dit kom även gamla Soilworkmedlemmen (numera Henkes bandmedlem) Ola och hans tjej Dani dit. Hon har bott i Sverige i fyra månader och pratar flytande svenska. Imponerande. Hon är från Österreich. Sen kom även en tjej som kände Ola och Dani, hennes australiensiska man och hand lika australiensiska kompis. Sjukt kul kväll där vi skrattade så magen knep, drack öl och pratade engelska.

Idag var David trött så jag gick upp och fixade brakfrukost. Bananapancakes med valnötter och hemgjord chokladsås och lite bacon. Mums.

Efter frukosten var David fortfarande trött så jag bakade choclate chip cookies. Sen åkte vi till Skopunkten och bytte den ena skon för den var felgjord. Vi slirade vidare till Väla för David ville ha nån kokmojäng till hans framtida ölbryggningsgrejer. Sen slirade vi till den mysigaste gatan och kikade försiktigt på det finaste huset. David ringer till banken imorgon och den åttonde är det visning. Håll tummarna hörrni! Huset är perfekt (tror vi). Det är en söt lekstuga i den stora trädgården. Tänk vad bra man kan göra det till hundhus och ha en hundgård i anslutning där Karda kan springa in och ut som hon vill på dagarna. Åååååh!


Baksidan med en gigantisk rhododendron. Tänk vilka springryck Karda kan få och slira in under den. Toppen.


Lekstuga...njää. Hundhus!

Helg, hus och annat snack

Helgen spenderades i Växjö hos Davids farmor och farfar. Hela familjen Thörnqvist/Nordén och jag pös iväg i lördags. Det var supermysigt att vara där, jag gillar verkligen Hjördis och Nisse.

I fredags var det min första Fredagsfrukost med MiH. Det var lite kaosigt i början och jag kände mig som en yr fågel. Men det gick ändå bra och det späckade schemat klaffade. Alex var med som konsult och vimmelfotograferade.

Efter jobbet idag gick jag till gymmet och mötte Alex. Det blev träning i gymmet för vår del och jag var helt slut när vi var klara. Vet ni hur jobbigt det är med roddmaskin? JätTEjobbigt! Nu mår jag gott i kroppen efter träning, mat och dusch.

Annars har jag och David typ bestämt att vi slutar leta bostadsrätt nu. Vi hittar ändå ingen lägenhet vi vill ha och så har vi insett att vi kanske hellre köper ett hus om vi ska köpa något. Men det ska få ta den tid det tar. Så fram till dess vi hittar vårt hus ska vi hyra en trea eller fyra. Vi är överens om att vi inte vill spendera en sommar till i denna bastu till lägenhet så det blir en hyrestrea så fort vi får tag i en. Och så letar vi hus. Det blir fina fisken.

Bryggeri Furutorp

Det blir förmodligen världens godaste India Pale Ale.
Ni är välkomna om sisådär tre veckor.

Nytt jobb igen

Yep, första dagen på Marknadsföreningen idag. Det var suuuupertrevligt och jag tror att jag kommer trivas som fisken i vattnet där, precis som på Printa. Helen är glad, trevlig och pratsam, precis som Leo och Philip på Printa. Ich bin glad.

Alex efterlyste (efterlös?) en bild på mig i bloggen. Ni får four in one.Uttrycken på bilderna har ingenting med det inskickade brevet att göra.

Kul med journalistik

Jag har precis gjort en halvtimmasintervju med en tjej som spelar innebandy i Landskrona. Det var en trevlig intervju och hon hade mycket vettigt att säga.

Det som gjorde mig lite extra glad med det här samtalet var att jag fick precis de citat jag hade hoppats på. Jag tycker om att prata med folk och, på ett relativt ytligt sätt, lära känna dem, anteckna kråkfötter som bara jag kan läsa och sen sitta och begrunda vad som faktiskt sagts. Jag tycker om den där stunden efteråt. Stunden då jag inte genast kastar mig över ett tomt worddokument utan helt sonika sitter och funderar på vad som var viktigast, mest intressant och vad jag ska lyfta upp lite extra.

Jag tycker om att skriva. Det är det jag vill göra, jag inser det nu. Jag vill leka med språket och jag vill se mina texter i tryck. Det gör mig stolt. Och jag tycker det är fint att de senaste jobben jag gjort ska hamna i Landskronamagasinet. Det är en tidning som skickas till alla hushåll i staden som visar att det finns mycket bra med Landskrona också, inte bara utanförskap och problem som det oftast står om i medierna.

Vet inte hur intressant det här är för er. Men till min nästa årskrönika vill jag ha mer att minnas. =)

Mitt 2010

I nästan varenda blogg går att läsa om foks årsresuméer, och eftersom jag älskar att läsa dessa tänkte jag här sammanfatta mitt eget gångna år.

Januari:
Efter nyårsnatten på Johans och Anders kontor inne i stan vaknade vi upp i Ramlösa, hos Davids föräldrar där vi bodde då. Vi fick vår lägenhet och flyttade in i mitten av månaden. Lillebror bodde i Australien och jag saknade honom så jag trodde att jag skulle spricka. Jag saknade för öbrigt kompisar över huvud taget eftersom jag var ny i Helsingborg och kände mig ensammat i världen stundtals. Vi köpte en massa möbler till lägenheten och det bästa köpet var utan tvekan matsalsbordet. Där har vi haft många middagar. Lisa kom hem från sitt halvår i Australien så jag, Alex och David åkte till Särö och träffade henne. Min praktik på Tidningen Foto började och jag var i kameranördhimmelen. Alex kom på besök och det turades till Helsingör.Februari:
Alex var som sagt på besök under månadsskiftet och vi skrattade åt den skånska rösten på bussarna. "Leinje treeu meoot Elinebäääärrrg". Jag levde fortsatt i eufori över praktiken på Foto, jag fick fina omdömen från chefredaktören som tyckte att jag hade fint flyt i mina texter. Min lärare i Copywriting hade sagt samma sak en tid tidigare och jag kände att text kanske är min grej ändå. Jag insåg även att det inte fanns en chans för mig att fortsätta på Foto, de hade inte plats för en till på redaktionen, helt enkelt. Jag var ensam i mitt eget huvud och David kunde inte täcka kompisbiten. Jag behövde en tjejkompis att babbla sönder. Jag gillade Helsingborg. Köpte nya brillor.
Mars:
Hämtade nya brillorna och blev yr av dem. Alex fyllde år och jag grattade henne och saknade henne för att hon var i Australien. (Alla mina kära var i Aussie förra året). Jag var med Christian (på Foto) på fotoutflykt till en djurpark och jag blev kär i objektivet jag fick låna. Jag klappade en älg. David kom hem med vita tulpaner för att göra mig glad en dag. Såg SMASK på webbtv och var lycklig som ett barn. Slutade på Foto och var ledsen över det. Började plugga C-arbete och satt på bibblan en dag. Dit gick jag aldrig mer efter att en knarkare på toaletten bad mig hämta hennes langare. Köpte ny kamera, Canon Eos 40D.April:
Tog fotopromenix med Davidplutten. Han med sin nya 7D och jag med min 40D. Började fundera på om mitt C-arbete var onödigt stort. En hundrasidig informationsbok om Helsingborg där jag skulle göra layout, research, fota och skriva. Plus en rapport på det. Fick lite ångest. Sen gick det upp och ner mest hela våren. Ångesten gjorde att jag hade svårt att leva i nuet och tänkte istället flera år framåt. Jag fick lite torgskräck och fick släpa mig ut för att jobba med C-arbetet. Mest jobbade jag hemifrån. Min hotmail raderade alla mina mail så jag stängde det kontot och skaffade gmail. Väntade på besked från Femina angående sommarjobb, jag var nära men fick det till slut inte. Askmolnet från Island höll oss hemma från Krakow. Jag firade min födelsedag med David och hans vänner. Sökte jobb som en galning. Fotade en massa till boken. Skrev en massa till boken. Lekte för första gången med en iPad. Saknade Alex.Maj:
Underbara Sanna hälsade på oss en helg. C-arbetet lämnades in för opponering och jag trodde knappt det var sant att jag hade tagit mig från start till mål. Jag var nöjd med boken samtidigt som jag ville kräkas över den och aldrig öppna den igen. Var på 5 star motel på Tivoli och blev kör i Nilla Nielsen. Jag fixade höstjobb på Kungsfoto. Jag åkte hem till Vara. Finaste lillebroren kom hem från Australien, efter ett helt år borta. Träffade fina Frida som jag inte sett sen högstadiet. Nu är hon mamma till lilla Elsa. Åkte till Piteå och gick på Sandras och Markus bröllop. var överlycklig över att vara i Piteå, bo hos Lisa, träffa alla, skratta så magen krampar och bo på hotell med David. Samlade ihop massa foton från åren på utbildningen för att göra en bok till Ulrika. Hon fick den av klassen som tack för att hon är världens bästa lärare.
Juni:
Klassmiddag hos lärarna Ulrika och Patrik. Ullis grät när hon fick boken. Tog examen! Insåg att jag var arbetslös men valde att kalla det sommarlov. Åkte hem till mamma och pappa och fick vara med när Libra födde sju små pluttvovvar. Firade underbar midsommar i Ramlösa. Alex hade kommit hem från Australien och firade med oss. Bloggade tydligen jättelite så jag vet inte vad mer som hände i juni.Juli:
Var arg på all skoskav som jag fick av alla skor. Vi började leta bostadsrätt Totte var på besök och vi spelade discgolf. Insåg att mitt liv ändå var fantastiskt. Vårens ångest och magonda hade för längesen gått över. Gänget (Davids gäng, som jag nu kände mig som en del av) träffades mycket och hängde på uteserveringar, i parker, spelade kubb och skrattade. Alex var här mycket och pratade på allvar om att hon tänkte flytta hit. Hade en perfekt sommar.Augusti:
Åkte till Härsnösand för tio dagars utbildning inför höstens jobb som skolfotograf. Tyckte massor mest om kursdeltagarna. Och var megalycklig över att ha träffat Janett, min granne och nu vän. Skulle aldrig hittat henne om det inte varit för jobbet. Jag blev kursetta på och vann en systemkamera. Alex och Jennifer kom ner för att kolla lägenhet till Alex. Hon tog den och fick tillträde ett par månader senare. Gjorde mitt första jobb för Printa. Vi kollade massor av bostadsrätter men ingen var rätt. Började som skolfotograf och var nervös som attan, men det gick bra och jag kom snart in i det.September:
Det var dags för val och jag läste på för att göra David nöjd. Jag blev också nöjd av det. Jobbade på mest hela tiden med att fota snälla, elaka, dryga, söta och fina elever runt om i Skåne. Sen blev jag dödssjuk en vecka. Åkte hem till familjen igen. Denna gång för att träffa mammas valpköpare från Japan. Tomoko och Daisuke - megamysiga.Oktober:
Alex var fortfarande här med jämna mellanrum. Me like. Vi skrev på papper för att köpa en bostadsrätt, men säljaren drog tillbaka försäljningen innan hon hade hunnit skriva på. Vi var sjukt ledsna. Bjöd kompisar på middag. Träffade Angelica. Såg P.S I love you och grät floder filmen igenom. Fick en dipp igen efter att skolfotojobbet slutat och jag kände mig som en dålig flickvän. Det varade dock inte länge och David är den finaste som står stadig som ett berg bredvid mig.November:
Alex flyttade hit! Det tar tre minuter att gå mellan våra portar - perfekt! Träffade Catalina i Kristianstad. Blev plötsligt stolt över boken igen. Funderade på jobbsituation. Jag var arbetslös igen förutom en del jobb åt Printa. Åkte hem till mamma och bakade en massa bröd och lussekatter inför jul. Träffade Nykvistarna och samlade energi. David fick mig att somna med leende på läpparna och allt kändes så mycket lättare. Var på julfest med Kungsfoto. Hade drinkprovning för Hemliga Klubben.
December:
Bloggade otroligt dåligt. Besökte premiären av Hemliga Klubben. Umgås mycket med Alex. Sökte jobb på Marknadsföreningen, och fick det. Bakade småkakor med David och Johan hos deras mormor och morfar. Åkte hem till Vara med David för att fira jul med min familj. Träffade famijlen Nykvist och Sanna. Slirade tillbaka till Helsingborg och firade med hans familj. Träffade Printa och spikade samarbete på 50% efter årsskiftet. Firade nyår hos Henke och Emelie med flott mat och flotta människor.

RSS 2.0