Fynd i fodret

Igår när jag och Alex var på lill-Ica kände jag något i fodret på min jacka. Jag lyckades då fiska upp ett USB-minne (som jag för övrigt letat som en tok efter) och ett lypsyl (med solskyddsfaktor och olivolja, wohoo).

Nu, för bara en liten stund hittade jag me5r saker i fodret. Det första jag fiskade upp var min hands-free (som jag letat efter sen i december och trott försvann i flytten), ett batteri (!) och mitt andra USB-minne!!

Det var sjukt bra att jag hittade grejerna, men nu tror jag det är dags att laga hålet i fickan.

-Minna

Snus och kreativitet

Nu har jag varit pluggduktig och läst klart sidorna i Scoop så nu tar jag mig en snus och är lite kreativ i lägenhetsfix istället.

I helgen var vi förresten i Ö-vik hos Jonas och Anna. Jonas firade sin 25-årsdag så lördag kväll var det kalajs. Det var sjukt roligt. Jag och David tävlade i Sing Star och jag vann fyra av fem matcher. Nice! Han som sjungit i band och allt.
Med segernäsan påslagen sjöng jag och Jonas Summer of 69 i en duett i karaokebaren på Statt.

Tydligen finns det liv på Mars. För inte sjutton trodde jag att jag nånsin skulle sätta mina fötter, skaka rumpa och faktiskt tycka det var roligt att stå på en karaokescen! David sa att tonerna satt rätt men att texten hamnade i lite fel takt ibland och att det egentligen lät ganska illa. Men ändå stod han med tårar i ögonen för han tyckte det var ett fint ögonblick mellan mig och Jonas. (Och så tror jag han var rätt stolt över mig eftersom han vet att det i normala fall inte är en situation jag skulle trivas i).

Jag är glad!

Nä. Snus och kreativitet var det va?

/Minna

Märkligt...

...när man stylar sitt hår på nytt ovant sätt och får massa kommentarer om hur fin man är.
- Det där är lätt den snyggaste frisyren jag sett dig i. (Lisa)

Fast Alex tyckte det skulle vara ännu plattare. Men hon tyckte ändå jag var fin och att jag liknade Audrey Hepburn.

Konstigt det där. För jag vet inte om det här är min favvostyling.


Okej, Audrey var sjukt mycket med stylad på sin bild. Men, är vi lika?

För övrigt har jag fotat lite idag. Jocke skriver en studentdagbok för PT:s helgsidor och behövde bilder. Very nice fågelbajs att jag ska bli publicerad. Jag gjorde klart för Jocke att jag ville ha byline och det förstod han så han ska prata med dem på tidningen. Seriöst, får jag ingen byline blir jag sjukt sne!

-Minna

När David är borta dansar Minna runt i lägenheten

Likadant varje gång. Så fort han stänger dörren kopplar jag ihop dator och stereo, vrider upp volymen, svänger mina lurviga och sjunger.
Jag blilr väldigt inne i mig själv när jag gör så här. Det är som att gå in i trans, så när David helt utan förvarning igår öppnade dörren skrek jag som en liten flicka mitt i ett danssteg och började sen asgarva. Han sa att jag nog inte blivit lika rädd om jag hade haft lägre volym. Äsh!

Igår tränade jag och Alex. Pump i 60 min. Idag är kroppen lite långsammare än vanligt och det blir värre ju längre tiden går eftersom mer och mer träningsvärk kickar in.

Fick ett underbart sms av Emme imorse: "Vi har fått CSN idag! =)". Lovely!!! Till och med 9600-ish istället för 7400-ish. Jag tänkte avra smart att lägga undan "överskottet" i min resekassa. Det börjar faktiskt vara så mycket pengar där i så jag snart kan resa. Wiiihhoooooo!

Emme ska för övrigt läsa kurs i Luleå i vår så jag har blivit anställd som guide idag för att visa henne vilket hus som är vilket och hur man hittar bland alla underjordiska gångar... Vet ni att de har gångar under jorden mellan alla husen på universitetsområdet i Luleå? Jag tyckte det var skithäftigt när jag gick där hösten 2006.
Likt en mullvad ska jag ner i gångarna igen. Och förhoppningsvis luncha med Sandra. Hon hade långt hål under den tiden vi är där idag. Det kan ju bli precis hur bra som helst det här!

Och grattis alla som fyller år idag! JONAS, Jenny, Patrik och gamla klasskompisen Jenny och Davids kompis Björn.
Grattis och hipp hipp hurraaaaaaa!

-Minna

Klantigt!

Jag ska söka sommarjobb på tidning och tänkte bifoga bilder av de artiklar jag skrivit som blivit publicerade. Nu är det så illa att jag inte har en susning om vart de är. När jag bodde på Bäckis låg de i en plastficka i ett fack på skrivbordet. Där är de inte nu. Fan!

-Minna

Nyss hemkommen från bion

Jag är hundvakt i helgen så tidigare idag gick jag och Chili på prommis och landade på Bäckis. Vi hälsade på alex och jag och Lisa bjöds på spaghetti och köttfärssås (Chili fick snällt vänta på mat tills vi kom hem). På en kort stund bestämde Bäckisligan sig för att bio stod på schemat. Klockan 19 gick jag hem, utfodrade hunden, pratade i telefon och mötte pinglorna utanför bion 19.50.

Vi såg Benjamin Buttons otroliga liv. Filmen var absolut sevärd och jag hade tårar i ögonen vid några tillfällen. Bästa scenen (?) var dock när Brad var halvnaken och vi fick njuta av hans finfina kropp. Yummie!

Det var lite deprimerande att komma hem nu och mötas av att David sitter i soffan och tittar på en tutorial för att lära sig något nytt program. Människan som pratar i filmen är i stil med gubben vi fick lyssna på massor i Västerås. Vad sjutton hette det där programmet där vi fick lära oss om flygplanets alla beståndsdelar och funktioner?! Någon som minns?

I alla fall, jag har haft en hyfsat lugn och hyfsat skön helg. I fredags hade Jocke, Erik och Andreas inflyttningsfest i sitt hus i Djupviken. Det var en helt okej tillsställning men jag och Sanna drog vidare till Kalles. I vanlig ordning pratade, skrattade och dansade vi. Det blev även något fyllemissförstånd som snart löste sig. Kvällen bjöd på massa kramar och snack och annat. Förfest hade Bäckisligan hemma hos mig. Vi drack Caipirinha och skrattade.

Jepp. That´s about it. Igår gjorde vi ingenting och idag bakade jag en kladdkaka.

-Minna

Tillbaka i Piteå. Tillbaka i vardagen.

Sista helgen innan avfärd norrut spenderades hos Längviksan i Kungsbacka. På fredagen var jag, Sanna och fyra kompisar till henne på bio inne i Göteborg. Vi såg Changeling. Har ni inte redan sett den, gör det!
På lördagen var vi inne i Göteborg och träffade Strid och hans Amanda. JÄTTESKOJ att se honom igen. Det var alldeles för längesen, men om det vill sig väl kommer de upp och hälsar på i mars. Då är det SMASK på Norrmalmia och det får de inte missa. =)

I söndags landade jag och Sanna på Kallax. VI fick skjuts hem och jag fick till och med bärhjälp upp för trappan till lägenheten. Vilken service!

Det var helt underbart att komma hem till bästaste sambon. Han var alldeles kramig och lika glad som jag att jag var hemma. Jag går runt på rosa moln mest hela tiden och tjatar hål i skallen på mina vänner, så jag sparar plats åt annat i det här inlägget.

Fast jag måste berätta en sak. Jag har ont i näsan. Jätteont! Igår busade jag och David, som vanligt. Vi kittlades och jag tappade kontrollen över kroppen och dunkade min näsa rakt i Davids huvud. Det gjorde bajsont och har fortfarande inte gått över. Vi skrattade som två galna, samtidigt som jag hade sjukt ont och han dåligt samvete. Efter näsincidenten såg vi på film och tog det lugnt istället.

Idag knackade två Jehovas vittnen på dörren. De frågade om jag tror på Gud, det gör jag inte. Hon visade första raderna i deras bibel som säger att Jehova (Gud) byggt himlen och jorden med sina egna händer, och hon frågade mig om jag inte trodde på det heller. Nej. Jag ville gärna fråga henne om hon hört talas om Big Bang, det gjorde jag inte.
För en gångs skull tog jag mig i alla fall tid att lyssna på vad hon hade att säga. Hon hade med en tidning, Vakna, som var skriven av och till Jehovas vittnen. Jag tog tacksamt emot den, av ren nyfikenhet. Jag har bara hunnit läsa litegrand än så länge men jag tycker lite synd om de troende.
Visst, det är jättefint att ha "något större" att tro på och leva efter. Men det jag tycker är sorgligt är att det verkar som att de lätt blundar för vetenskap och fakta. I tidningen stod något i stil med att de litar på att Jehova ska fixa jordens vattenbrist och all herrans problem. Jävla konstigt att tro så enligt mig. Varför frånta sig själv allt ansvar och lita på att någon Gud ska komma och lösa världens problem?
"Tänk vad bra, Han ska skapa fred på jorden och ta bort all svält." sa tanten i dörren.
ÄR HON PANTAD PÅ RIKTIGT?

Jag vet inte. Det där med tro och religion är inte min grej.
Som en klok skåning sa: "Allt är inte för alla.".
Indeed. Och där sätter jag punkt för den här gången.

-Minna

Fartfylld resa Helsingborg-Vara(?)

Att åka tåg är sjukt enkelt. Det är bara att sätta sig i sin stol och vänta tills tåget lugnt rullar in på perrongen där du ska kliva av. Eller?

Jag hoppade på tåget i Helsingborg. Ett gäng timmar hann flyta förbi innan vi var framme i Göteborg och mitt första byte. Degig i skallen köpte jag mig en Ramlösa och en Kitkat. Pratandes i telefon satte jag mig i min stol på nya tåget och alldeles för snart var tåget framme i Herrljunga där mitt sista byte skulle äga rum. Jag har varit på stationen i Herrljunga HUNDRA gånger och reflekterade inte så mycket över vart jag skulle. Jag tittade på tavlan, japp, ett enda tåg som går den tiden mitt tåg ska gå, och det går från perrongen det brukar gå. Brukar.

Ungefär samtidigt som trevlige konduktörn insåg att min biljett inte stämde kom vi till Ljung. Jag fick fint hoppa av där då alternativet var att åka till BORÅS och vända. Det var äckligt kallt ute och mina Converse gjorde snart mina tår till isbitar. Skrattandes ringde jag till mamma och berättade att jag var i Ljung. Hon skrattade och sa: "Men i Jung finns ingen tågstation."

Jag var inte ens i det Ljung jag trodde. Det Ljung jag vet stavas tydligen utan L och jag befann mig i hålan  som stavar med L. Snurrigt värre.

Jag hittade en Ica-butik som var stängd. Jag hittade en lista där det stog att det skulle gå ett tåg tillbaka till Herrljunga om en timme. Jag hittade en liten kall, ensam väntsal där jag bänkade mig. Mina tår var så jäkla kalla så jag tog av mig skorna och försökte värma med mina isfingrar. Det gick inte, så jag satte vantarna på fötterna och viftade med dom i en kvart. Sen var de, typ, varma.

Mamma plockade i alla fall fram kartboken och hämtade mig i Ljung, med L, och stor del av vägen hem skrattade vi.

Så jäkla konstig och ganska rolig grej att vara med om!


Jag alldeles ensam i den kalla byggnaden. Ni ser att jag har nära till skratt, sjukt komisk situation.


Mina vantbeklädda fötter

Haha, vilken kväll. Men hem kom jag, om än lite sent.

Helsingborg var för övrigt fantastiskt. Jätteskön vecka. Update kanske kommer senare, just nu har jag bara kvällens äventyr i huvudet. =)
I helgen åker jag till Göteborg och fina Säni, och på söndag åter till underbara Piteland.

-Minna

Nyår

Nyår firades i Helsingborg tillsammans med David och hans vänner. Vi var i Malins föräldrars lägenhet och Erik kockade supergod trerätters.

Kvällen var mysig och trevlig och vid tolvslaget fick jag pussa på den finaste.

Det har efterfrågats bilder på hur otroligt fina vi var. Så här bjuder jag på en bild. (Observera min nya frisyr =))Raketerna i Helsingborg var helt fantastiska. Det small och lös precis överallt. Jag som inte firat tolvslaget mitt inne i en stad innan var alldeles tagen.


Gott nytt år älskling!


Och gott nytt år till er alla mina fina, underbara vänner!

-Minna

RSS 2.0