Oh my god

Igår fick jag höra som så många gånger tidigare att jag har för mycket i huvudet, att jag oroar mig för saker i önödan och att jag måste LUGNA NER MIG! Jag vet att det är ett problem för mig, jag måste försöka varva ner för jag blir både fysiskt och psykiskt trött av att tänka så mycket. Även om det finns klara svar på saker så måste jag gå igenom alla "what if:s".

Sen blir jag lite trött när jag känner att jag får iskalla blickar och jag inte har en aning om varför. Om någon är sur eller arg på mig så tala om varför! Den här gången har jag verkligen ingen aning om vad det kan handla om, så snälla säg vad det är så vi kan lämna det sen!

Dagens schema är väl typ fullspäckat och jag känner att jag bara vill krypa ner i sängen igen.
9-12 har de som läst kursen Reportage och dokumentär redovisning av sina arbeten i Japansalen. Alex ville absolut gå, eftersom vi sitter ihop får jag också gå dit. Det är säkert intressant så det blir nog bra.
11.30-12.30 Bodypump på Korpen. Vi måste alltså droppa en timma tidigare från skolan så vi hinner till träningen. Vi tar med träningskläder i ryggsäcken för att slippa gå hem emellan.
12.30-13.00 ska jag på massage (på Korpen), så jag måste räserstretcha efter träningen och sen springa in i nästa rum.

Okej det är egentligen bara till klockan ett som det är fullt på schemat. Men sen ska jag förbi Systemet oxå, och så skulle vilja hitta en födelsedagspresent under dagen. Men det kanske jag tar imorgon istället. Alex jobbar idag från 16-19.30 typ. När hon kommer hem ska jag ha mat färdig, sen ska hon räserfixa sig. Sen beställer vi förmodligen en stekartaxi som får ta oss till Ankars för förfest/födelsedagsfest för Fia och Sanna. Blir säkert kul men just nu känner jag mig som sagt bara trött.

Om två veckor åker jag hem igen, praktikdags. Den helgen jag kommer hem MÅSTE jag få ta det lugnt. Hoppas Karl-Johan också behöver en lugn helg så vi kan sega tillsammans.

Varför är jag ett sånt kontrollfreak? Varför är det så viktigt att ha koll på allt? Varför måste jag planera? Varför vill jag vara alla till lags? Varför börjar jag redan nu fundera på hur veckorna hemma ska läggas upp?
FY FAN. Någon som har en off-knapp för tankefunktionen i hjärnan??
Ge mig den isåfall!

Alla borde inte få vara förälder

Jag blir upprörd när jag läser på Aftonbladets hemsida om en karl som stoppat sin ettåriga dotter i microvågsugnen i 20 sek och sedan skyller brännskadorna på den heta Texassolen. Hur sjuk kan man vara egentligen? Hur kan folk göra såna saker mot små barn?
Jag begriper inte vad karljäveln har i huvudet. Han fick 25 år iallafall, så det får väl ses som någon sorts rättvisa.
Hemskt!

Tillbaka i Piteå

Jahapp då var jag tillbaka i Piteå igen... Jag har varit hemma på slätta i nio dagar, och jag ville verkligen inte att det skulle ta slut. Förutom den tiden Karl-Johan har jobbat har vi varit med varandra.  Det har varit så mysigt/roligt/härligt/bra i princip hela tiden. Vi har varit på två släktkalas med hans släkt, middag med hans föräldrar + Emelie, middag med Jesper och Emelie, middag och dagar hos min familj, mini-släktträff med min mormor och morbror och kul besök hos Annika och Martin...

Jag har haft det så sjukt bra och det var fan inget annat än ångest när jag kom tillbaka till Piteå igår. Vill hem igen!!! 2½ vecka innan nästa hemresa. Jag längtar!!!

 
Innan snön och vintern kom fick jag känna på våren, det var en härlig dag!

 
Middag med Jesper och Emelie

 
Familjen Nykvist. Vi var där på påsk, därav busfrönas röda kinder =)

     
Karl-Johan hade med sitt Wii. Mamma och pappa tyckte det var kul!

Jag har tagit sjukt mycket bilder, men jag orkar inte ladda upp alla här. Ni som har facebook får kolla där istället sen...

Journalist..

På förmiddagen har vi haft möte i gruppen och vi kommer faktiskt någonvart nu. Jag, Amanda och Lisa filmade en modevisning (eller jag filmade det mesta och Amanda gjorde intervju) på Strömbacka.

En tjej hade som projektarbete att fixa en modevisning där hon visade sina egentillverkade kläder och pratade om hur klädindustrin påverkar miljön.

Hur som helst det var inte alls dit jag ville med mitt blaha-skrivande...

Jag älskar att ta bilder!! Idag insåg jag det verkligen, jag älskar att stå och fippla med kameran och kolla fokus, fixa vitbalans, testa panorera (sparsamt), zooma in och zooma ut och kolla ljudnivåer... Jag känner verkligen att fotografering är min grej. Oavsett om det är filmfotografering eller stillbilldsfoto..

Är det här fel utbildning om jag känner att jag vill jobba som fotograf? Lisa sa att det absolut inte var det, och Amanda sa att det är ju rätt om det är tex tidningsfotograf jag vill bli. VAD VILL JAG BLI?!?
Tur att det är ett tag kvar och att jag inte behöver bestämma mig än. Det slutar kanske med att jag öppnar en fotostudio eller nåt. Hur värda är de här tre åren då??

Jag ska nog bli en sjukt grym fotograf, en sån som ALLA sliter och drar i för att de vill ha mina bilder. Jag skulle kunna fota bröllop, natur, resor. Ptja, betalar de nog bra så kan jag fota precis vad som helst. Vilken framtidsplan. Men hur tar man sig dit och hur lär man sig ta de där oslagbara bilderna?
Huvva. Jag får nog börja med att fixa hemtentan och filma mitt nyhetsinslag på lördag så får vi se vart jag hamnar...

Hur som helst har jag min EOS, min fina spegelreflexkamera. Undrar om jag ska dra ut Alex för en photoshoot i eftermiddag. Hinner vi det?

Nej, nu lunch och hemtenta!

Fundileringar

Jag funderar på så sjukt mycket just för tillfället. Jag tänker på att jag får åka hem och pussas om elva dagar, jag funderar på om kråkan verkligen hade grävt ner en brödbit i snön utanför mitt fönster, jag funderar på varför jag inte gillar Josefin Crawfoord och så funderar jag på varför jag vaknade i natt med helt avdomnade fingrar. Undrar hur jag sov egentligen, för fingrarna stensov verkligen. Jag skulle ta tag i mobilen och kolla vad klockan var men jag lyckades inte lyfta den. Haha, sjukt.

Och så funderar jag en hel massa på hur jag ska klippa mig. Jag har hittat ett hett förslag och här kommer en bild.
image60
Jävligt cool frisyr, MEN jag skulle inte ha det lika ljust och luggen skulle nog bli lite kortare. Jag vet inte ens om jag skulle ha det slingat som på bilden, förmodligen skulle jag färga på annat sätt. Nina fixar =) Så, säg vad ni tycker är ni snälla...

Idag ska jag hjälpa Lisa att filma hennes tv-inslag från en modevisning. Hoppas det blir snygga bilder och att intervjun går bra.

Ikväll ska jag på massage igen. Gud vad skönt!

Jag har galen träningsvärk i mina ben och då framförallt låren. Bodypump i söndags och spinning igår, det satte sina spår. Aj aj aj.

Nu är det dags att borsta tänderna, snart dags för möte på skolan.

RSS 2.0