Upp och ner

Det har hänt något i mitt huvud och jag vet inte alls vad det beror på. Jag känner inte riktigt igen tankegångarna. Kanske kan det bero på att jag inte har Alex att ventilera allt med hela tiden. Kanske beror det på något annat. Jag vet inte, men det är sjuukt jobbigt och just nu längtar jag bort. Bort från Helsingborg och kompistorka. Snart åker jag hem och sen är det flera veckor Piteå. Då ska jag lyfta upp mig själv, igen. Fan att det ska behöva lyftas upp hela tiden.

Mycket gott komma skall

* På lördag kommer finaste, äldsta vännen, Sanna till oss. Hon stannar till söndag.
* Den tredje maj åker jag hem till päronen. Samma dag ska examensarbetet lämnas in.
* Den fjärde maj ska jag träffa en gammal kompis. En tjej som var en av mina närmsta vänner under högstadiet.
* Den femte maj klockan 11.35 händer något som jag längtat efter i ett år. Vad det är får jag inte skriva på internet ännu. Så ni som vet - kommentera inget om det.
* Någon dag får jag förhoppningsvis ett positivt besked om jobb. När det blir, och om det bli, vet jag självklart inte.
* Den sjuttonde maj åker jag till Piteå och ska kramas en hel massa med Lisa, samtidigt som jag bor med henne på Bäckis i några veckor.
* Den tjugoandra maj ska vi på Sandra och Markus bröllop.
* Den tredje juni tar jag examen.

Sen följer en, förhoppningsvis, solig sommar. Alex kommer hem till Sverige - och flyttar ner till Helsingborg. Ja, och här någonstans SKA jag ha ett jobb.


Udda uppdatering

Jag sitter på Dahlbergs och henke och Hannes har med sig en ipad hit. Jag var bara tvungen att testa hur den är att skriva på. Den funkar bra. Jag har en otroligt god strawberry mojito bredvid mig. Den påminner mig om härliga sommardagar i piteå med catalina på1906. Finfina minnen. Nu har jag nördat färdigt med denna kuliga leksak.

Stora jobbsökardagen

Eftersom det regnar ute och jag inte vill fota deppiga regnbilder till min bok så sitter jag istället inne och söker jobb idag. Jag har redan sökt typ fem, varav ett är som sommarvikarie på Swedbank. Det booorde jag ju kunna få. Jag har ju bannemej erfarenhet till och med. Och bra referenser. Men det är ingen som vet.

Håll tummarna att det här dagen ger utdelning till slut. Det är inte aktuellt för lille Minnisen att gå arbetslös och utan lön. Det är dock en ganska lång väg kvar innan jag ringer Max - där jag också har erfarenhet. Det där jobbet knäcker min kropp värre än en dödsmaskin, typ. Men får jag inget och det är enda alternativet, ja då är det så. Men inte än.

Snart så

För er som inte önskar annat än en uppdatering kring mitt examensarbete kan jag tala om att det i nuläget saknas två texter och sjutton bilder. Snart är jag i mål. Då är det bara en rapport kvar. Wihoooooo

Det finns lika mycket info om alla på nätet


Jag vet att jag inte har någon erfarenhet. Och utan chans till jobb är det jävligt tricky att skaffa sig erfarenheten som alla efterfrågar.

Jobbet på Femina som jag suktat efter gick till någon annan. Någon som jobbat på tidningen som redigerare tidigare och redan vet hur allt fungerar.
Jag ringde till Kompetens i Skåne, de som anställer folk till typ alla skånska tidningar. Och hon var ärlig och sa till mig att jag har för lite erfarenhet, dörren är stängd och jag kan se mig i stjärnorna efter ett jobb, typ. Jag frågade vad vi nyutexamnierade ska göra för att få erfarenhet, eftersom vi inte får jobb på grund av avsaknaden av erfarenhet. "Det är ju kanske lite sent att säga till dig. Men jag rekommenderar alltid studenterna att tänka efter noga vart de gör praktik eftersom det många gånger är den perioden som ger en fot in i företaget, och en chans till vidare jobb."

BAJS! Jag gjorde ju praktik på en sjukt bra tidning, och tack vare det fick jag i alla fall komma på intervju och göra arbetsprov på en annan inom samma förlag. Det var, är, en bra fot att ha inne. Men hepp och nej. Fan.

Jag grät och var ledsen en stund efter samtalet från Femina. Sen agerade jag desperat hemmafru och bakade en limepaj. En paj som jag inte ens vill äta för att jag hellre vill gå ner i vikt. Men den luktar gott.

Mailade VD:n på ett tjusigt reklambolag som jag sökt copyjobb på, som tidigare sagt att han ska återkomma. Jag sa att jag fortfarande är intresserad av tjänsten och bla bla bajs. Undrar om han också tycker att jag har för lite erfarenhet eller om han mer ser det som att jag på ett relativt enkelt sätt kan stöpas in i deras tänk.

Just nu orkar jag inte ens tänka C-arbete och väntar istället på Anticimex. För jodå. Vi har råttor under diskbänken. Och en begynnande vattenskada i duschen. Är inte livet underbart ibland?

Ingen utlandsresa den här helgen

Askmolnet håller sig stadigt över oss så vi får inte flyga till Krakow ikväll. Det är jääävligt surt då jag hade sett fram emot att knata runt i en stad och inte förstå ett ord av vad folk säger. Istället åker vi allihop till ett litet pensionat som heter Tallbacken, äter god middag och sover i en främmande säng. Det är ändå fint det också.

Min stora 24-årsdag igår blev toppen. Först en heldag i Malmö med David och Johan. Där träffade jag Sara en sväng också, mycket trevligt. Vi kom hem halv sju och vid åtta skulle lägenheten vara presentabel och trerätters klart. Vi städade med fötterna och blåste femtio balonger med munnen. Vi fixade käk och allt blev fint. Fördrink i form av Capirinha blev det också. Och en Schwarzwald med 24 ljus i till efterrätt.

Jäkla vulkanutbrott på Island

Inte nog med att jag får fira min födelsedag utan mina underbara vänner imorgon. Det är ju inte ens säkert att vi tar oss till Krakow på lördag. Tack vare det där vulkanutbrottet på Island är det massa sketfarliga moln i luften nu som flygplanen inte får flyga genom av risk för haveri. Got that. Det är bara så typiskt.

Men när allt kommer omkring brukar jag ha en del tur. Så vipps står alla mina sköna bönor här utanför min dörr imorgon. Och vipps ville jag ändå stanna hemma från Krakow för att mina fina vänner är här.


Förra året på min födelsedag kom Alex och sjöng för mig på förmiddagen. Med sig hade hon denna söta bricka.
Då var Daivd i Kina så han hade gömt paket överallt i lägenheten som jag fick öppna ett per dag i tio dagar. Jag fick finfint paket från Sanna som kom med blommor från Interflora.

Nä hörrni. Imorgon kommer jag sakna er. Men det kommer bli en fin dag ändå. Antingen med bara David eller med hans finfina vänner. Och jag är inte så bitter faktiskt. Jag tror ändå att vi kommer iväg till Krakow.

I väntans tider

Nej jag är inte gravid. Jag satte den rubriken medvetet för att du, Alex, ska sätta i halsen. Höhö.

Fast det är faktiskt sant att jag går i väntans tider - på ett slutgiltigt besked angående somamrjobb på Femina. Från början var vi 500 personer som sökte och tack vare mitt fina brev (och grymma vitsord från chefen på Foto) var jag en av sju som fick komma på intervju. Det var knappt två veckor sen. Idag ringde privat nummer till mig och hjärtat stannade lite när det var N.N på Femina som ringde. Hon berättade att de kommit lite längre i gallringen nu och vill testa de som är kvar. Hon undrade således om det var okej att hon skickade två texter till mig som jag ska redigera. Så dag lägger jag med andra ord C-arbetet i träda och hugger in på texterna. Är jag bara bäst så borde jag få jobbet, right? Undrar hur bra de andra är...

Heja mig i alla fall.

Och så längtar jag tokigt mycket till imorgon då mamma och pappa och sötnosen Libra kommer hit. Vi ska ha en toppenhelg!

Kram på er vänner


Jag hugger in på texterna.
Haha vilket bra skämt! Jag är on fire idag.

Explosivt

Jag ska inte plåga er med pluggångest, jag kom faktiskt igång bra idag.
Fast lite magont finns kvar och nervositet över beskedet om sommarjobb som dröjer ännu en vecka och så är jag sjukt stressad över skolan och jobb efter skolan och allt sånt och så har jag fått ont i käken igen vilket känns liiiite tröttsamt. Mest blir jag irriterad över att jag inte kan koppla av...
Och som salt i såren har min hotmail valt att radera mail ur min inkorg. Typ ALLA mail. Så när jag var när att förvandlas till ett hysteriskt miffomonster fixade jag mig en gmail istället. Folk har tjatat om att gmail är såååååå mycket bättre. Så ptja, upp till bevis.

För er som vill ha min nya mail så är det förnamn.efternamn@gmail.com. Alltså ni byter ut "förnamn" mot min förnamn.. Ni fattar va? Too bad annars.

Ikväll ska vi i alla fall äta fläskkotlett med chili och honung och tomat och kanelstång och mer grejer. David har hittat recept, blir nog fint...

Kulturdag och stresshuvud

Min sköna böna i Aussie vill att jag ska uppdatera mera, så nu gör jag väl det. Problemet är att mitt huvud mest är stressat och har panik över C-arbetet så jag har svårt att tänka att nåt är värt att berätta. Men kanske. Jag gör ett försök.

Huuuur som helst. Idag har jag och familjen Thörnqvisr/Nordén varit på Konstrunda i nordvästra Skåne. Det var himla trevligt. Vi började i Helsingborg, vidare till Båstad och massa småorter och Vejbystrand och Viken. Duktiga konstnärer som ställde ut skulpturer, målningar, foton (min favorit - såklart) och säkert nåt mer. Nu sitter jag och David hemma i soffan och är trötta efter denna kulturella dag.
Annars har påskhelgen varit lugn. Utekväll i fredags och lördags med Johan, Jonas och Oscar. Igår var jag och David i en studio hela dagen. Jag hjälpte honom rigga, ljussätta, rigga ner och rigga upp inför jobb som han ska göra i veckan.

Alltså helt seriöst. Det här med C-arbete. Är det vettigt att göra en 100-sidig bok med text och foto, plus en avslutande rapport på en person på tio (inte ens det) veckor? Jag börjar inse att lärarna förmodligen skulle godkänt ett sådant arbete för två personer, och nu ska jag göra det själv. Vad fan har jag gett mig in i? Jag funderar starkt på att ringa mina braiga handledare i veckan och diskutera. Problemet är bara att Sanna gör samma grej, och hon verkar inte tycka att det är för mycket. Eller? Sanna?

Ptja. Mest ångest i huvudet, så jag tänker nästan ingenting på nutiden. Tankarna är minst fem år framåt och drömmer och hus, barn, bil, trädgård, hund. You know, the Svensson shit.
Men i helgen kommer mamma, pappa och Libra. Det blir great! Just det. Jag var hemma i Vara förra veckan. Det var också great. Jag blir så lugn när jag är där...

Här kommer en bildkavalkad. Allt eller inget, liksom.

Jag och David tog en promenad genom Gåsebäcken till Ramlösa och det här fotade jag:

Ovan: Villa Desideria i Ramlösa brunnspark - Davids föräldrahem.

Den här stora gamla skolan ser vi från vårt köksfönster. Vi bor på andra sidan gatan.

RSS 2.0