Piteå Dansar och Ler 2007

Torsdagen har jag redan nämnt i tidigare inlägg och resten av helgen fortsatte lika roligt. Jag jobbade i fredags 10-14, efter det var det bara att hoppa upp på räsercykeln, trampa hem och hoppa in i duschen, sminka, välja kläder och traska bort till vännerna på Lillängsgatan. Det var bara jag, Sandra och Markus där i fredags men kvällen gick fort iallfall och vi hade riktigt kuligt!
Väl ute på området var det bara The Ark vi ville se så vi trängde oss fram och stog där och hoppade, de var grymt bra! Vi åkte lite karuseller, drack lite öl och minglade runt på området där vi tom lyckades springa på min älskade sambo som fick lov att vara med oss resten av kvällen. Sen var det dags att hem och sova igen några timmar innan det var dags att upp och jobba.

Jag var grymt trött när jag vaknade efter sex timmar. Mådde inte speciellt bra på jobbet, magen var i uppror, den gillade inte att jag hade hinkat vin kvällen innan... Men fem timmar tog till slut slut och jag fick cykla hem igen. Vl hemma satt Jonas och Jens i soffan, brorsan ville se Millencolin så han skulle fira dansar och ler med oss. När vi alla gjort oss i ordning bar det av till Sandra och Marcus igen.
Trevlig kväll, mer folk hos dem än på fredagen. Ute på omrpdet var det lika kul som de andra kvällarna och Jonas var helt lyrisk av att se Millencolin!

Härlig helg!!! Men det är skönt att det är ett helt år kvar till nästa gång.

PDOL torsdag

Första utekvällen på Piteå Dansar och Ler igår. Det var jättetrevligt kvällen igenom. Förfest hemma hos Sandra och Marcus där vi var kring 10 pers. Marcus och Sandras kusin Jens tog hipps vips fram motorsågen och kapade en stor stor stor buske, så stor att man nog kallar det träd. Lite originellt för en förfest men vi skrattade alla gott =)

På området såg vi Euskefeurat uppträda, avslutet med "nationalsången", Piteälva var grym, det var den hela publiken hade väntat på! Vi såg Lennart Jähkels band, Hank Lennarts. Dom spelade country-musik.. Var kul att se Jähkel IRL, men musiken var sådär så vi lessnade och åkte karusell istället.

Nu ska jag iväg och jobba, sen samma procedur som igår, äta, duscha, klä på mig, sminka, sen iväg till Lillängsgatan 6 igen för en ny utekväll!


PDOL - vecka

Imorgon drar det igång, årets största happening (i Piteå iallafall). Piteå Dansar och Ler. Mmm, det ska bli så himla kul! Mitt första dansar och ler utan att jobba på Max och det känns helt fantastiskt!! Jag jobbar visserligen alla dagar (utom söndag givetvis) men det är bara fyra-timmars-pass, på Life då ska ju tilläggas, det är inte speciellt krävande så jag kan nog gott jobba bakis. Får knapra halstabletter bara så jag inte skrämmer bort alla kunder med min andedräkt. Eler så är det precis vad jag borde göra, då kan jag ju sitta ner hela tiden.

Kvällen med stort K blir ändå lördag, då kommer Jonas hit och röjer och Jens ska vara med mig istället för Anton den kvällen. Plus att det är min lediga dag på söndag och då kan jag med gott samvete ligga bakis efter en tredagars!!

Varenda kväll blir det förfest hos Sandra och Markus. Vet inte hur många som ska dit men jag ser jättemycket fram emot det iallfall. Har köpt iskubspåsar och frusit in masso med is, skrivit lista på all sprit och alla tillbehör som ska medtagas, ingenting får glömmas!

I eftermiddag ska jag köpa ett festivalpass till mig och en enkel biljett för inträde på lördag till Jonas. =) Det är dyrt att gå på festival men värt varenda krona!!!

-Minna


Härlig dag på havet!

I söndags var vi på väg till svärföräldrarna i Svensbyn för vi skulle hjälpa George att installera Office-paketet då jag sa på vägen ut när vi åkte över Bergsviksbron med den underbara utsikten att jag önskade att Sandra och Markus fick färdigt kapellet till sin båt så vi kunde ut på havet.
Vi hann inte mer än säga hej till George och Kristina då Marcus ringde till Jens och frågade om vi ville med och åka båt: "JAAAAA!" fick han till svar. Det var inte deras båt som var färdig men vi fick låna hans mammas fräna båt! Tänkte göra er lite avundsjuka och visa hur otroligt fin dag det var och hur härligt vi hade det!

image8
Sandra och sjövovven Phoebe, så otroligt söt i flytväst, hahaha

image9
Jag och den underbara

image10
Jesse och bebisen

image11
Kapten Marcus

image12
Piteå är en riktig sommarstad, här siktas sjöbodan.

-Minna

Mamma och pappa i Piteå

I lördags kom mamma och pappa och fyra vovvar inrullandes med husbil på gården i Svensbyn! Det var jätteroligt att de kom och ännu roligare var att alla hundarna för första gången  kunde följa med, jag var så stolt över dom hela tiden, de skötte sig verkligen exemplariskt, gjorde inga misstag alls =) Det är inte för inte att vi tycker de är världens finaste vovvar!

Vi har inte gjort speciellt mycket i helgen mer än att vara utomhus (från morgon till kväll eftersom inte hundarna fick gå in i huset då Jens är allergisk) gå promenader och bada hundarna i Svemsbyfjärden.

Måste bara visa några fina bilder från helgen.

image4
Libra, vackraste bruna flaten i världen!
image3
Mymmel, badtokigast av de alla!

image5
Cima, sötast!!
image7
Primo,  fina bebisen!

Fick massa fina bilder på alla vovvar och familjemedlemmar i helgen (tack vare min nya fina kamera) men jag ids inte lägga upp alla här. De kommer på http://MinnaMinna.pixbox.se så småningom.

Är jättenöjd med helgen, men som alltid var det jättejobbigt när det blev dags att säga hejdå igår eftermiddag!

Längtar nu tills jag ska åka hem den 9/8-20/8!!!

Nu ska ja duscha och skrubba  med svampen på massa konstiga insektsbett på mina ben, säkert 150 st pyttesmå!!! Säkert några läskiga gräsloppor som bitit mig, det kliar som satingen iallafall!!!

Antagningsbesked

I tisdags förra veckan fick vi oväntat besök, Strid hade kommit hela vägen från Göteborg för att överraska oss! Och överraskade blev vi, oh ja!! Efter ett telefonsamtal med Sanna tedde det sig så himla bra att hon kom hit i fredags!!! Båda kunde alltså vara med på vår mycket lyckade inlfyttningsfest i lördags. Vi var 15 pers och hade massor roligt! Mycket skratt (och alkohol) flödade!

I söndags var vi ganska spak så det blev lugn filmkväll hos Sandra och Markus (och Phoebe). Mycket trevligt!

Idag har Sanna och Strid åkt hem och det är inte ens lite roligt, jag vill bara att dom ska flytta hit igen!



Jag har sökt utbildningen "journalistik i nya medier " på musikhögkolan i Piteå, och inatt hade jag en dröm.

Jag hade fått brevet på posten som talade om att jag inte hade kommit in. Jag var jätteledsen för det, men strax efter att jag öppnat brevet ringde telefonen, då var det en kommitté från musikhögskolan som gjorde hembesök för att kolla om man som reserv var värdig att gå på Musikhögskolan. Kanon tänkte jag i min dröm, nu ska jag göra gott intryck så jag kommer in!
Dom kom hem till mig och Jens och lägenheten såg ut som ett bombnedslag, vi hade även i drömmen haft inflyttningsfest i lördags men inte städat efterår. Skitsamma tänkte jag, det är mig dom ska bedöma, inte mitt hem.
Det första dom gjorde var att ställa massa komstiga frågor och göra väldigt konstiga påståenden, tex att vår köksklocka hängde 2 grader snett, att 10 av skivorna i min CD-samling var FEL och att det var en fläck på tapeten. Dom gjorde mig mer och mer irriterad och jag kunde inte fatta vad fan det hade med saken att göra.
Till slut gick alla ut och kom in en-och-en till mig för att tala om ifall dom tyckte jag skulle få börja. fyra av sju sa nej, så jag fick itne börja.
MEN, när jag senare än en gång satt och jävlat stortjöt damp det ner post i knät på mig.. Jag tog ingen större notis om det förrä det damp ner två kuvert till. Jag började läsa på kuverten och där stod: "Välkommen till Musikhögkolan i Piteå". WHAT THA FUCK!?!?!?! Jag slet upp kuverten och där låg ett brev där kommittén förklarade att dom gjorde såna här grejer med alla reserver men att jag visst hade kommit in, dom bad om ursäkt ör att dom gjort mig upprörd typ. Sen var det massa scheman och såna saker.

Fatta skum dröm!

Det var mindre kul när jag senare idag fick ett mail om att jag kunde kolla hus antagningen gått på studera.nu... Jag är nr 15 i reserv inför andra antagningen..

Kanske jag ahr en låtsaskommitté att vänta innan jag får ett brev som talar om att jag kommit in!


Sol ute, städning inne

Phu, det är svinvarmt ute och jag är ledig. Vad gör Minna då? Jo, hon storstädar och tvättar.. Smartare drag har man hört men jag väntar bara på tvätten nu sen ska jag till Räkstigen och sola! Måste njuta av solen när den är framme!

Ikväll ska nog jag och Jens på JYSK och köpa balkongmöbler, jag vill kunna utnyttja fina balkongen nu!! Och så ska jag plantera nå blommor där ute så man riktigt bara vill sitta där och mysa!

Många tankar i Minnas huvud nu för tiden. Eller dom har väl egentligen funnits där väldigt länge... Synd när man inte kan göra nåt åt dom.. Goda tankar, men de är ändå i vägen.

Sanna, när jag kommer hem, då ska vi prata, prata prata prata! Jag saknar dig så fruktansvärt mycket, 10 års vänskap, det är ganska länge. Miss you babe!!!

KAMERAN

Jag hämtade min kamera på Coop igår, och den är såå fin! Tar jättefina bilder och jag är bara jättenöjd =)

Fest igårkväll.. Det var roligt även om jag kanske blev lite överförfriskad när småtimmarna kröp sig på.
Hem och sova är den bästa medicinen.

Vi är trötta på Källbogatan idag.. Hade massor att göra egentligen men det blir nog bara att fara på kyrkmarknaden när vi är redo att köra bil =)

Kaffet kallar!

RSS 2.0