Hur lång är den här dagen egentligen?!

Jag tror jag alltid ska gå upp klockan sex på morgon. Man hinner ju med galet mycket.

06.30 satte jag och Alex oss i bilen (jepp, tio minuter sena. Alex var ju med) och efter kram och hej då vid gaten åkte jag tillbaka till Piteå. Strax efter åtta började jag tvätta. Medan tvätten gick hann jag dricka kaffe, äta en tallrik fil, starta nedladdning av Phil Collins Tarzan-soundtrack,duscha och göra mig i ordning. Klockan tio var tvätten klar och halv elva mötte jag Emme på redaktionen i skolan. Vi började och avslutade en deluppgift till fredagens redovisning. Vid halv ett åt jag, David och Angelica lunch på stan. David handlade massa öl på systemet så jag körde upp honom till Acusticum. Vid två var jag hemma och hade hunnit med en tur till Kupan och tankat bilen.

Sen jag kom hem har jag skrivit ut några bilder, letat efter nya foton att printa ut, pratat med telefonförsäljare, insett att Tarzan-skivan som jag laddade hem sjungs av några konstiga musikalfolk och inte alls Phil Collins (besviken), pratat med David och börjat planera returresan till Piteå.

OCH KLOCKAN ÄR BARA TRE!!! Vad ska jag göra med resten av dagen?

Herregud. Jag kanske får baka bröd helt enkelt.

-Minna

Goodie

Jag kan vara världens snällaste kompis som går upp snoooortidigt för att skjutsa Alex till flygplatsen vid 06.20 imorgon!!

För övrigt skötte jag mig galant på Scenisk beredskap idag. Förra veckan var det ångest men idag var jag duktig. Fick kommentarer som: "Alltså Minna, du borde bli programledare!" och "Det låter trovärdigt och skitbra det du säger.".
Det kändes som jag fick en fet revansch från förra veckan då allting låste sig för mig och jag fick tårar i ögonen.

Ikväll har jag hängt med Alex. Hon skulle packa inför sin Israelresa men vi sprang mest omkring halvnakna och provade massa kläder och skojade om att hennes grannar tittar in och skriker: "Oooh look, sexy naked girl is naked again. AND she braught along a friend!"

-Minna

Härlig helg

I fredags kväll hade vi det jättemysigt jag, Lisa och Alex. Vi åt sushi och det var faktiskt gott. Men jag fick lova att följa med och äta riktig sushi någon gång. Färdigpacketerat är tydligen inte lika bra även om de godkände den vi åt.
Vi såg film och proppade fruktsallad, gav varandra massage, pratade och skrattade. Och vi njöt av att ha det mysigt tillsammans. Bäckismys kan vara det bästa! Det var skönt att bara slappa och slippa tänka så mycket.

I lördags lånade jag och David Lisas bil och gjorde stan. Vi började på Backen med Dollar, ÖoB och Djurmagasinet (vi kanske ska skaffa fiskar och ha i hans hemmagjorda akvarium, så vi kollade in utbudet). Sen åt vi lunch på Nodo, jag åt Viltskav med potatis och lingonsylt. MUMS! Det var inte igår jag åt det men jävlar vad gott det var (om än inte riktigt lika god som hemmagjord).
Jag lämnade in en film på Hemmakväll och köpte tre nya, bland annat Beck - I guds namn. När vi kom hem stoppade vi Beck i DVD:n och började titta. Det var en bra film men när polisintendent Margareta Oberg hade blivit mördad och skulle begravas blev det jobbigt för mig. Jag blev nedstämd och David kramade om mig extra hårt tills begravningsscenen var över. Fina han!

Igår kväll lagade David mästermiddagen med lövbiff fyllda med bacon, ost och örter. Till köttet avnjöt vi en mumsig risotto och sallad. Jag behöver aldrig mer laga mat =) Vi drack lite vin och hade bara jätemysigt. Kompisarna började ringa efter oss och tyckte vi skulle komma ut till Kalles. Först var jag inte alls sugen så David skulle få gå ut själv. Men ju längre kvällen led blev jag lite pepp. Så jag svidade om och halv tolv gick vi ut. Det var vasinnig kö på Kalles så vi entrade Pentryt. David är anti Pentryt så vi stannade bara och tog en öl innan vi gick mot Kalles igen. Kön var däremot sjuk fortfarande så vi gick hem och drack lite mer vin, la oss i sängen och somnade till tonerna av Dido.

Idag har jag inte gjort nånting!!! Inte mer än vår dunderfrukost. Jag, David och Lisa åt amerikanska blåbär- och hallonpannkakor med lönnsirap och ägg och bacon. Gott.

Nu är jag på Ankars hos den fina. Vi ska se film nu så jag har inte tid att blogga mer.

- Minna


Hemlängtan

Jag hade redan innan hemlängtan, men efter imorse suger det verkligen i magen. Jag vill hem och krama mamma och pappa och Jonas och Stefan.
Hon var gammal och sjuk i cancer. Men det är aldrig lätt när en gamling går bort. Min sista gamling, min mormor, fick idag somna in.

När lektionen i tidningsproduktion hade börjat fick jag beskedet av mamma. Jag gick raka vägen ut och ringde upp både henne och Jonas. Jag skickade sms till David så han kom och gav mig en kram och tittade så fint på mig och sa alla rätta saker. Sen ringde mamma igen. Jag sprang ut och in i klassrummet flera gånger men kunde inte bry mig mindre om jag störde undervisningen.

Jag sms:ade min Sanna och fick finaste orden tillbaka från henne.
Sanna, Alex och Emme förstod på mitt ansiktsuttryck vad som hänt och gav mig tröstande blickar som fick tårarna att återigen bränna under ögonlocken. Sanna satt och höll min hand och strök på mig. När det blev rast fick jag goaste kramen av Alex. Åh, fina underbara vänner och pojkvän!

Jag slappnade av litegrand och tänkte på annat fram till lunch. Vi gick till Kåren ett helt gäng och åt, David kom dit och gjorde sällskap. Återigen gjorde han alla rätta saker, kramade mig och frågade hur det var och om jag behövde prata. Han sa att han finns där för mig och att jag bara skulle säga till om jag behövde nåt. Tack! Han erbjöd sig att ändra sina kvällsplaner för att vara med mig, men jag tyckte inte det behövdes. Jag ska mysa med Lisa och Alex.

Efter lunch gick jag och Alex hem och slappade och lyssnade på Eva Cassidy. Nu är hon på jobbet och kommer hem klockan sju med sushi åt oss och Lisa. Sushi...kan bli spännande. Hur som helst ser jag fram emot en lugn kväll med fina vänner och fruktsallad och film.

Jag är okej, mest för att det inte känns verkligt tror jag. Det ledsna kommer och går i vågor. Tyvärr vet jag av erfarenhet att det blir ritkigt verkligt först när jag kommer hem till familjen. Så var det med både farfar, farmor och morfar. Ush. Nä. Efter mormor vill jag aldrig mer gå på begravning, inte på väldigt väldigt väldigt många år i alla fall. Nu räcker det.



När bilden togs var du fortfarande frisk, det var på min student och både morfar och farmor fanns med oss.
Din önskan var alltid att få vara med om dina barnbarns studenter. Stefan var sist förra året och du var med.
Nu är du återigen tillsammans med morfar, som du saknat så.
Ta hand om varandra. Ni är och kommer vara saknade.
Mormor. Vila i frid tillsammans med din andra hälft, min älskade morfar.

Den fina kommer

Efter mitt förra inlägg skruvade jag upp stereon och började plocka i lägenheten. Jag tog fram skolådan under sängen för att sortera och ta fram lite höstiga skor. Jag radade upp alla skor och räknade dem, för skoj skull liksom. Jag äger frickin TRETTIO par skor! Vad ska jag med alla till? Använda såklart. Fast nu är det bara 29, jag tog modet till mig och kastade favvisarna med lös sula. Det gör fortfarande lite ont i magen och jag har flera gånger funderat på om jag ska ta upp dem ur soppåsen igen.

Den fina ringde iallafall och berättade att Peab inte stjäl honom längre idag. Så om en timma ska jag möta upp honom utanför Thai Garden. Han ville bjuda mig på thai. Mummi. Biffarna som jag tänkt laga till får bli imorgon istället.

Tjipp o hej. Nu är det annat ljud i skällan.

-Minna


Rubrik

Idag har jag haft en härlig dag med Alex, Emme och Sanna. Vi träffades imorse för att effektivt arbeta med en uppgift i kursen Tidningsproduktion. Arbetade gjorde vi, men det där med effektiviteten var lite si och så. Vi fick iallafall gjort en del och är lite mer förberedda inför nästa veckas redovisning.

Efter kårlunch och krångel med en skrivare åkte jag, Sanna och Emme till stora staden. Jag skulle köpa linsvätska, deo och kanske en tröja. Vad kom jag då hem med? Jo, linsvätska, deo, ett par skor, ett linne, en tröja, en grenkontakt och en klocka. Vad hände?! Jag var hur som helst nöjd när jag kom hem och läste av och räknade ihop kvittona och insåg att jag inte överstigit 500 kr. Det ni!

Fina storebror ringde mitt under shoppingen och sa att han var stolt över mig. Han sa att han ofta är stolt över sina småsyskon men att han säger det för sällan. Underbara Jonas, jag är stolt över dig också, och över Stefan. Världens bästa syskon!

Dammit. David ringde nu. Han skulle kommit hit ikväll men måste jobba med Peab igen och det kan dra ut på tiden. Peab snodde honom igår och nu gör de det idag igen. Just nu gillar jag inte Peab och deras hemsida. Buhuu. Nu ska jag spela hög musik och greja och tänka på annat än Peab.

-Minna

Hello Saferide - The Quiz




You look nice alright
And I like the way you nod after everything I say
Like it actually means something to you


And I like your record collection
Townes and Jens with a hint of Rickie Lee
And you've cleaned up the bathroom, made a really nice soup
but a bit too much sci-fi in your shelf with DVD's

But there are things you need to know about me
I'm weak right now, so weak right now
I need proof before I dare to open this heart
So I've prepared a quiz for you

Would you freak out if I said I liked you?
Do you walk the line?
Is your IQ higher than your neighbours?
And is it very much higher than mine ?

Can you sleep when I grind my teeth?
Do you look away if I slob when I eat?
Will you let me be myself?
Can you at all times wear socks? Because I'm still scared of feet

And if I'd fall, would you pick me up?
If I'd fall, would you pick me up?

Do you talk in the middle of Seinfeld?
Do you read more than two books a month?
Do you get racist or sexist when you've had a few?
Is it fine if I make more money than you?

Have you slept with any people I work with?
Is there anyone you'd rather wish I'd be?
Do you still keep pictures of old girlfriends?
Are they prettier than me?

And if I'd fall, would you pick me up?
If I'd fall, would you pick me up?



Ibland känns det lite som texten i den här underbara låten. Speciellt då man träffat en ny människa. Det ska läras kännas och det undras och kluras.

Stina fick mig att plocka hem Hello Saferide och jag fastnade så för texten i den här låten. It´s nice!

Tankar igen

För några dagar läste jag ut boken P.S Jag älskar dig. Jag ömsom skrattade ömsom grät när jag läste den.
Alldeles nyss såg jag filmen med samm namn och ömsom grät ömsom skrattade.

Filmen var inte i närheten av boken men på något vis blir känslorna starkare när det finns bilder. När det är film. Även om det bara var en film väckte den tankar. Herregud vad lite man vet om livet, sitt eget liv.

Vad är rätt och vad är fel? När borde man hoppa och när borde man klamra sig fast vid det man vet är säkert? När är det rätt att ta språnget och chansa?

Filmen berörde mig. Det är en hemsk historia om en ung kvinna som alldeles för tidigt förlorat sin man på grund av en hjärntumör. Filmen/boken handlar om hennes kamp tillbaka till livet.

Jisses. Nu ska jag ta en dusch och starta dagen på riktigt.

Förresten, det gick bra hos tandläkaren. Fick samma ord som de senaste 22 åren. "Du har inga hål. Du har jättefina tänder - hela och rena. Du har ju knappt ens tandsten, bara pyttelite."

-Minna


Fast i Piteå ett tag till

Jag och Alex har länge tänkt att vi ska försöka läsa in utbildningen på två år istället för tre, alternativt läsa treans obligatoriska kurs i tvåan redan så vi kan läsa de sista poängen på distans.
Tidigare studenter har läst på detta vis men nu var det visst stopp.

Vi får inte läsa Medieteori C i tvåan för att de som bestämmer inte tycker det är bra för oss. Vi förstår deras argument men anser ändå att det är upp till oss hur vi vill lägga upp vår studietid...

Vissa blir glada att jag stannar i Piteå minst ett halvår extra, vissa kanske blir lednsa och själv vet jag inte riktigt vilket ben jag ska stå på. Mitt liv ändrar sig så snabbt hela tiden så det är väl bara att göra det bästa av situationerna dyker upp. Allt löser sig!

Åh jag missade skriva i förra inlägget om min, Sannas och Mandys dag i måndags. Vi satte oss i bilen klockan sju och jag styrde mot Haparanda. Ikea öppnade visst inte förrän 10 och vi var där redan 9 (mamma-syndrom att alltid vara för tidig). Turligt nog ligger Finland en timma före oss så vi åkte en kilometer, över gränsen och in i Finland, svängde vänster i rondellen och sen första höger. På vänster sida låg Aalko! Vi handlade lite sprit och diverse alkoholhaltiga drycker innan vi åter begav oss till Ikeas parkering. Smått skrattretande att vara första bilen på största parkeringen. Men, jag i ett nötskal.


Halv tio öppnade de dörrarna så vi gick in och tog en 10-kronors frukost. Sjukt billigt! Och mätta blev vi. Två timmar inne på Ikea, sen vidare till andra delen av parkeringen och besökte Skopunken, en Kosta Boda-outlet och CANDYWORLD! Det var godis så långt ögat nådde! Vi kom ut med varsin stor påse och funderade över vem som egentligen skulle äta upp allt :/


På vägen hem stannade vi i Luleå för shopping! Jag hittade snyggaste jeansen som faktiskt sitter tight! Känns som det var längsen jag hade byxor som satt riktigt bra så det kändes skönt att hitta ett par!


Sanna som hade med sin kamera tog lite roliga bilder under dagen. Bland annat på mig och Amanda i hoppborgen utanför MAX i Haparanda. Ska efterforska om bilderna kanske kan tänkas hamna någonstans publikt....


I tisdags hände nästa braiga sak. David kom! Han landade 22.20 så jag lånade Lisas räserbil och hämtade honom. Jag sov hos honom på Ankars och var med honom hela dagen igår. I natt sov han hos mig och vi båda vaknade med ont i kroppen. Nittiosäng är inte det bästa för två personer att sova i..


Skolan har ju som sagt dragit igång. Digitalfoto i tisdags kväll, scenisk beredskap igår kväll och Medieteori 2 i två timmar idag. Känns bra!

Ikväll kanske det blir en öl på Kalles. Imorgon ska jag iallafall till tandläkaren 07.20. JAG ÄR INTE TAGGAD. Jag tycker inte om människor som gräver i min mun med kalla och hårda instrument! Och så är de så fräcka och skickar ett påminnelse-sms bara för att jävlas! Jag har ju inte kunnat tänka på annat än att jag ska dit. Buhuu. Jag har aldrig haft ett hål så nu har jag säkert det bara för att de ska få göra det extra obehagligt för mig.
Det är i och för sig lite bra att de kan slipa till tanden där jag tappade en flis i somras....

Nu var det slutsvamlat!

-Minna


Fields of gold

Eva Cassidy får mig att vilja gråta. Låten Fields of gold är så vacker så det nästan är fruktansvärt. Jag får tårar i ögonen och tänker på hemska saker, bra saker, magpirr, död och lycka. Eva får mig att känna alla känslor på en och samma gång. Vackert är ordet. Vackert.

Det är ett tag sen jag uppdaterade.. Min och Davids turné var lyckad! Det var mysigt, roligt, lärorikt och lite tröttsamt efter för lite sömn och för mycket bilåkande. Vi hade en helg ledig i Stockholm då vi träffade Patrik och Daniel både fredag och lördag. Söndagen spenderade vi lite bakis tillsammans med Patrik hos Anna-Maria och Philip på Ekerö (?). Vi spelade ett spel. Jag och David var verkligen sämst. Man skulle kunna filmtitlar, skådespelares namn, årtal osv osv. Ni som känner mig vet att detta inte riktigt är min genre. Jag klarade typ två frågor.

På måndagen bar det av till Nacka och Sjöbo för att filma ett bostadsområde. Det kan ha varit världens svåraste plats att hitta till men fram kom vi och filmat och fotat blev det. Efter Nacka drog vi raka vägen (eller inte raka vägen, vi tog fel motorväg...) till Enköping och filmade ett vägbygge längs nya E18. VI FICK VARA MED OM EN SPRÄNGNING! Det var lite coolt, men inte så häftigt som vi trodde.. Vi fick iallafall ha tuff hjälm och väst på oss. När vi var klara tog vi vår lilla Fabia och drog till mamma pappa Torstensson för att campera över natten. Jag ville hem en sväng så 40 mil extra sådär på eftermiddagen kändes helt okej.

Tisdag morgon åkte vi till Göteborg och filmade Astra Zeneca. BAMSEHUS och svårt att hitta bra vinklar. Men det fixade sig. När vi var färdiga åkte vi till Olskroken och fina underbara Sanna. Hon jobbade så vi käkade mat på en thairestaurang innan vi tog hennes nycklar och kände oss som hemma i hennes lägenhet. Vi drack lite vin på kvällen och pratade och somnade alldeles för sent!!

Onsdag. Jag var trött. Vet seriöst inte när jag senast varit så trött. Vi åkte till Malmö och filmade om Stadion. Det gick bra och ganska snabbt. Jag kände mig otrevlig och tråkig för att jag var så trött så när vi väl var tillbaka i Helsingborg vilade jag litegrand. Helst hade jag velat ha en lugn kväll men så blev det icke. David hade en kompis som jag märkte att han gärna ville träffa så jag svalde min trötthet, bytte kläder och peppade upp mig för en kväll på puben. Efter lite mat och första ölen var jag faktiskt lite pigg och det var riktigt trevligt. Bitar av kvällen hade jag velat stryka, men det går inte. Får väl försöka förtränga istället för det var nog inte sååå farligt.
Snackade en massa med Björn om deras planerade skivsläpp. Intressant att höra hur det går till (även om jag inte minns jättemycket nu eftersom jag var lite full..Hrmpf)

I torsdags åkte jag tillbaka till Piteå. Angelica kom till mig för att sova över på kvällen. Vi drack lite vin och somnade sent. Hennes taxi gick 04.25 och hon gick utan att jag märkte det... Jag var nog trött.

I fredags var jag på stan med Sara och Elli mfl och tittade på nollorna. Efter en fika på Nodo med diverse folk var det dags för hemgång och tillfixning. Förfest hos Sara och Elli innan årets Kick-off på Kåren. Det var en skoj kväll...

I lördags var det förlovningsbjudning på Ankars för Sara och Elli. Det var mysigt som sällan skådat med plockmat och skumpa. Sara och Elli är verkligen så kära i varandra. Det lyser i deras ögon hela tiden och de ser så lyckliga ut. Jag önskar dem all lycka i världen och hoppas de får ett långt och lyckligt förhållande. Och så räknar jag med ett inbjudningskort till ett framtida bröllop, när det väl blir tillåtet för homosexuella i Sverige att gifta sig. Sara bara log och sa: "Det är bara att vänta.". Fina fina fina tjejer!


Sara och Elli 080813

Här kommer ett axplock bilder från turnén. Mer kommer på fejjan.

                       

RSS 2.0