Herregud. Låt mig inte bli sjuk!

Anna var sjuk redan när hon och Jonas kom hit på juldagen. Stefans hals bråkar och han känner sig hängig och nu känner jag att mitt huvud gör ont.

JAG VILL INTE VARA SJUK ÖVER NYÅR NÄR JAG SKA VARA MED DAVID!

Fan, jag var sjuk i höstas. En gång om året räcker. Det här är inte okej.

What to do?

-Minna

Sånt här är kul...för mig.

Snor det här från Fias bilddagbok, som snodde det av Bella. Vi är tjuvar hela högen.

vad står det i ditt 5e sms?
Hihi. Fint. Nu ska jag sova och drömma om dig. Pussar

vem ringde dig senast?
Säni

vem ringde du senast?
David

vad har du för bakgrundsbild på din mobil?
En gullig bild på David

vilket språk är din mobil på?
Svenska

vad heter din ringsingnal?
Maia Hirasawa - Matiis & Maia

hur många sms har du i din inkorg?
Omg. Om det ändå kunde stå så man slapp räkna...typ 100..

vad står det i ditt översta sms ?
"Hej darling. Kan du göra mig en tjänst? Kan du svara på det här sms:et. Jag vet inte om mina sms kommer fram. Tack sötis. Ps. Vi har det bra. Har precis ätit lunch. Nu ska vi promenera runt lite. Puss puss"

vad står det i ditt sms längst ner i inkorgen och vem är det från?
"Det är det. Jag saknar dig oxå. Visste inte att man kan bli beroende av en minna...det kan man" Från David, när vi ganska nyss träffats...

vad står det i ditt tredje sms uppifrån och vem är det från?
"Haha... Nu avr du söt... Klockan är ju bara 9 :P" Från lillebror Stefan

hur många sms har du i kategorin "skickat"?
ett endaste ensamt =)

Det här var väl roligt??

Haha

-Minna

Sanna. Klyftan. Susanna. Bästis.

Kärt barn har många namn.

Idag har jag och bästaste haft en heldag med shopping på Överby. Massa spring och massa timmar lönade sig.
Vi kom båda hem med jättefina saker. Bland annat en nyårsoutfit. Jag och David kommer matcha varandra grymt snyggt!

-Minna

Julestund har guld i mund

Julen förflöt lugnt och metodiskt hos familjen Torstensson. Jonas firade i Ö-vik så vi fick fira utan honom på självaste julafton.

Vi fyra resterande Torstensöner åt massa mat och skrattade och pratade och hade trevligt.
Pappa hade köpt en julklapp till hela familjen, ett sällskapsspel! "Med vilda gester" hette det och det var en succé. Herregud vad vi skrattade!

Julen var lika mysig som alltid.

För övrigt så kämpade jag i två dagar med en julklapp till finaste David. När kommentaren: "det var det finaste julklappen jag fått i hela mitt liv" kom så kändes det väldigt mycket värt den möda jag lagt ned på den.

Jag saknar D. Men snart är det tid för oss igen. Snart snart.

God fortsättning, som alla de äldre säger.

-Minna

Buster...

Vår röda fina katt ligger i mitt knä och spinner så klockorna nästan stannar. Han blir så glad av att vara nära. Buster-killen som föddes på min födelsedag, i min garderob, våren 1998. =)

Han har varit i slagsmål och har ett sår på nosen, stackarn. Men han säger till mig att jag skulle se den andra katten, han kan tydligen knappt gå längre.
Så är det nog. För Torstensöner är tuffingar - oavsett om man är två- eller fyrbent.

- Minna


Produktiv

Jag blev nyss klar med redigeringsuppgiften till kursen Tidningsredigering 2.

För att fira tar jag mig ett bad och bubblar en stund i mors och fars Jacuzzi.

-Minna

Det gick emot mig det här

Typiskt.
Typiskt att jag glömde viktiga papper i Piteå.
Typiskt att jag nu inte kan lösa en skoluppgift.
Typiskt att uppgiften ska lämnas in den 12:e och jag kommer till Piteå den 11:e,
Typiskt att min biljett inte går att boka om så jag kan åka tidigare och således fixa uppgiften.

Dammit dammit.

Alex, hoppas du kan kopiera papperen åt mig... Vad ska jag annars göra? Lämna in sent? Nej, det går inte om man heter Minna...

-Minna

Jag kom på det!

"Skatte- och avgiftsanmälan" heter den!

Och flygplanet heter Jetstream 32.



Nu slipper jag fundera på det mer =)

-Minna

Hemma... trallalalalala hemma aahahahah...

Att vänta i fyra timmar på Arlanda kan tyckas tråkigt. Men när jag satt där igår var det faktiskt riktigt trivsamt. Britneydokumentären var alldeles jättebra. Stackars tjej, kom hit så tar jag hand om dig!

När jag sett färdigt på dokumentären tittade jag ut genom fönstret och såg Thai air-kärran och drömde om att boarda den och flyga till Thailand istället för Trollhättan. En vacker dag. En vacker dag ska jag åka dit!

Det var rätt skönt att sitta i fyra timmar och betrakta männsikor, lyssna på musik och fundera. Jag valde att göra min mellanlandning till något trivsamt istället för att bli rastlös.

Till slut slog klockan boarding och jag klev på en liten kärra vars namn fallit ur mitt huvud. Jag sov tills det var dags för inflygning. Oj vad det är vackert med städer och alla ljus uppifrån.

Väl hemma åt familjen (minus Jonas) middag, drack vin, pratade och skrattade. Vi har så himla roligt tillsammans!

Idag har jag och mamma (mest mamma) bakat fudge och knäck. Och så har jag pratat med David, han inspirerade mig litegrand så nu ska det skaffas F-skatt. Jag har glömt vilken blankett man ska fylla i.. Klasskamrater (eller någon annan som vet), är det "skatte- och inkomstdeklaration" blanketten heter?!

Ikväll ska vi äta kex med ost. Och så ska vi dricka rött. Mums!

David. Jag saknar dig!

-Minna


Jag försov mig.

Mitt huvud vet att min kropp måste vakna av min alarmsignal. Så när till exempel Davids klocka ringer vaknar jag aldrig, för att jag inte behöver.

Igår fick jag en ny alarmsignal så idag har jag omedvetet snoozat i trettiofem minuter.

Det resulterade i ytterligare ett glaskras i köket.

Vad håller jag på med med våra glas?!

-Minna

Nu ska jag...

...sova alldeles ensam i lägenheten för första gången.
Ingen David som kommer och väcker mig med pussar i natt.


...


...


...


FAN VAD SKÖNT ATT HA HELA SÄNGEN FÖR MIG SJÄLV!

...yeah, right.


-Minna

Chokladkalendern

Nicole skrev i sin blogg att det var okej att äta upp de sista bitarna i chokladkalendern om man var ledsen.

Jag är inte ledsen men jag har blivit lämnad ensam i stora lägenheten. Det är inte ens lite synd om mig för jag har haft en toppendag med Sanna och Emme och ikväll kommer både Alex och Chili (och kanske Angelica en sväng)....

Men jag tycker det räknas ändå. Så nu äter jag upp dem.



-Minna

Nu har vi sagt hej då

Igår kväll kom Patrik hit, han och David skulle jobba i Stockholm idag så då sov han här. Jag tror inte att de är jättepigga idag för vi gick och till sängs vid ett och deras klockor ringde vid fyra.

Innan vi somnade pratade jag och David och bara kramades en massa. Tänk, jag tror minsann han också hade lite separationsångest. Finaste fining, shit vad jag kommer sakna honom. Och ja, jag vet att det bara är två veckor. Men det kan kännas länge det också.

Alltså det här med att säga hej då är verkligen inte min grej. Jag är nästan glad att jag var alldeles groggy när han gick imorse, för jag har en tendens att bli tjurig för att jag måste säga hej då. Ni vet så där jag-är-tre-år-och-får-inte-äta-godis-före-maten-tjurig.

Idag kommer underbaringarna Slem och Säni hit för att umgås (och hjälpa till att tömma vardagsrummet). Ni förstår, David kommer tillbaka till Piteå tre dagar före mig, då jag tänkte överraska honom med att ALLA vardagsrumsmöbler står överallt i lägenheten - förutom i vardagsrummet. Kan inte det bli en trevlig överraskning? "Och så kan allt bara bli svart...eller...jag vet inte."  (Yrrol, för er oinvigda).

MAMMAAAAA och PAPPAAA och JONAAAS och STEFAAAN och NYKVIIISTS och SANNAAAA, JAG KOMMER SNART HEM OCH JAG SAKNAR ER MAAAASSOR!!!!!!!

Och för övrigt laddar jag hem ny musik som jag kan fylla mobilen med och så laddar jag hem Britney-dokumentären. Jag har fyra timmars väntetid på Arlanda på fredag. Men nu jävlar, snart är jag redo för det också. Jag har In-design, filmer (Mirrors och Ronja Rövardotter) och musik. Nog fasen ska det bli lajban med Arlanda. Äh, ja.

-Minna

Baka baka liten kaka

Så var det återigen för årets julgodisbak. 2005 startade jag, Sanna och Stina traditionen att baka massa julgodis strax före jul. I år var såklart inget undantag, idag har jag, Stina och Jenny bakat. Vi startade dagen med storhandling av bakvaror på Ica och Coop, sen gick vi hem till tjejerna och satte igång.

När dagen var till ända hade vi knåpat ihop tio (eller elva?) sorters smaskigt julgodis. Vi var pyssliga och hade mysigt mest hela dagen. Massa härligt. När klockan slog sju och vi en efter en slog oss ner i soffan dog vi. Jisses vad trötta vi var. Det blev en sen kväll för oss alla tre igår, och att baka hela dagen tar på krafterna...

Jenny och Stina skalar skållad mandel som vi senare gjorde egen marsipan av.
Ingredienser
Här fixas garnerade marsipanbollar.
De första sorterna färdiga och halvfärdiga.

Dagen blev dåligt dokumenterad eftersom vi alla hade fullt upp med våra bakbestyr...

Hur som haver. Det var en härlig tredje advent.

Jag träffade Anna...

...i korvkioskkön, trodde ni kanske att jag skulle säga nu. Men nej, på Kalles träffade jag henne. Fina fina Anna som jag inte sett på jättejättejääättelänge. Jisses vad roligt det var att se dig igen min vän!

Och igår hade vi roligt på julsittning. Såhär snygga var jag och Alex by the way.



Vill ni veta hur jag mådde idag efter festen igår?
Idag har jag krossat en tallrik i golvet, den gick i tusen bitar. Jag har kastat ett vanligt glas lite för hårt i diskhon så det splittrades. Jag diskade vinglas och krossade det också. Jag har även fått en sylvass porslinsbit av den krossade tallriken rakt in i stortån. Vet ni hur mycket det blöder från stortån? MASSOR!
David frågade hur mycket de fina vinglasen kostar och jag svarade att jag inte ville veta och att de inte går att köpa längre, varpå jag fick svaret: "Då kanske du borde sluta göra sönder dem..."
Tackl för att du är så förstående älskling. Haha.

Hur som helst, efter allt svammel nu, vi har ahft en trevlig kväll på Kalles tillsammans med Daniel och Britta. Nu ska vi se The Departed, sen ska vi sova och imorgon ska jag, Stina och Jenny baka julgodis. Yeeeey!

-Minna

Är man ego...

...när man tycker det är jättekul att läsa sin egen blogg om och om igen?

Nu, fotoutställning.

-Minna

Intärnät

Åsså får man inte ens kolla facebook när man ska hålla sig vaken.
Typans.

-Minna

En kvällsblogg

Man brukar säga att man jobbar från morgon till kväll. Morgon till natt, är det okej?

David undervisade hela dagen idag och trodde han skulle vara hemma till sex. När klockan slog sex ringde han och sa att han skulle bli sen för han hade missat att göra en grej på jobbet. Det är absolut helt okej att han jobbar över, jag säger ingenting emot det.

Men nu börjar jag bli jättetrött och kramig. Det är inte skoj att gå upp efter att han gått på morgonen och gå och och lägga mig innan han kommit hem på "kvällen".

Så istället för att sova lyssnar jag på Maia Hirasawa och hoppas att han snart kommer så vi kan prata lite så jag kan gå och lägga mig sen jag vill pussas och kramas lite och kanske utbyta någar gulliga ord och apropå gulligt så var Lisa här förut hon hade med sig tre lussekatter en till henne en till mig och en till David men eftersom han inte var hemma så åt jag upp den  också förlåt mig älskling Lisa hade tagit en runda på stan och hon säger att det är billigt och rea på massa ställen så imorgon ska jag nog gå och köpa snygga strumpbyxor till julsittningen på fredag och så har dom total utförsäljning på Wedins och jag älskar skor så varför inte gå och se om jag kan hitta ett klipp Lisa hade hittat ett par tjusiga svarta lack med klack för fyrtionio kronor och det kan jag tycka att jag har råd med Alex har startat trenden med att skriva ett helt stycke utan punkt och hon tyckte att jag skulle testa för hon sa att det är svårt och det är det för man får inga tydliga avbrott och heller inga naturliga starter på meningar för det här är bara en enda megalång mening hänger ni med det kanske kommer en punkt snart men inte än och på tal om avslut eller saker som inte b.livit avslutade än förra nyårsafton när jag och Sanna var kalasfulla i Västerås på fallskärmsklubben avlade jag ett nyårslöfte som jag tänkte skulle vara busenkelt att genomföra jag skulle bli blodgivare och eftersom det fortfarande är 2008 har jag inte brutit mot mitt löfte så imorgon ska jag till blodcentralen och se om de vill ha mitt blod jag hoppas det jag pratade med Sanna förut och nu pratar jag och Längvik inte Gustavsson och berättade att jag ska dit imorgon och nu vill hon också följa med the more the merrier sägs det och jag håller med herregud tänk om jag ligger där en dag och vill ha eller snarare behöver blod då vill jag att det ska finnas massor så knäpp kappan ta på dig kängor gå till närmsta blodcentral kavla upp ärmen och ge blod du också och för dig som tagit dig ända hit i min jättejättejättelånga mening säger jag nu tack men inte god natt för David är inte hemma en men jag sätter i alla fall punkt.


-Minna

Rosa moln och pirrande mage

Jag är rätt trött av mig på kvällarna så jag går alltid och lägger mig en liten stund innan David, och hinner nästan alltid somna. Han brukar väcka mig när han kommer och igår var inget undantag.

Det speciella med gårdagen var hur han betedde sig. Han är inte personen som pratar ut om sina känslor. Han låter mig alltid veta att han tycker om mig, men igår... Åh. Han kramade mig hårt och länge och sa så underbara saker till mig. Han är så bra och så fin och så älskad. Jag låg i världens mysigaste famn och fick veta hur mycket han känner för mig. Mitt hjärta slog och det pirrade i magen. Jag somnade i armarna av den finaste killen jag någonsin träffat på.

Fina David, du gör mig till världens lyckligaste tjej!

Jag svävar på rosa moln och fattar inte hur jag kunnat ha sån tur.

Kärlek. Det här är kärlek.



- Minna

Guitar hero - world tour

David på trummor, Totte på gitarr, Minna på bas och Emil på sång. Vi rockade hela kvällen lång, ända tills grannen under ringde på dörren och bad oss sänka. Hon kunde inte sova, ens med öronproppar. Jag bad om ursäkt men tackade för att hon sa till (istället för att ringa störningsjouren). Klockan visade sig vara två så det kändes inte så farligt att stänga av och avrunda kvällen.

Totte och Emil gick hem och jag och David satt uppe och pratade till typ tre.

Idag har Chili varit på besök. Världens finaste lab!

Efter hemmapiff tar jag och David emot gäster i vår enkla boning. Välkommen hit och låt bjudas på lek, skratt och sång.

-Minna

Han är bra...

...den där David Thörnqvist. Jag var nere och så pratade vi om det jobbiga. Han kom med bra tankar och vinklar och förklarade saker han sagt. Och vips känns allt bättre.

Jag säger det kära vänner.
Underskatta aldrig ordens makt.

-Minna

Halvpanik

Killen som först inte skulle ta min lägenhet på Bäckis förrän första januari, ska ta den typ imorn. HJÄLP, det är äckligt och skitigt där så nu har jag panik. Jag ska städa som en idiot så jag kan få den besiktad i eftermiddag.

Och ikväll ska jag träffa Anna. Yes!

-Minna

"Åh, vad du är snäll mot mig.."

Idag har det redigerats foton, tagits foton, spelats GH (som belöning efter dagens plugg). Det har ätits - eller snarare frossats -  våfflor med massa grädde och sylt. Sanna och Alex är underbart sällskap. Me love.

David kom hem och var arg och sur. Han hade en pissdålig dag så han stängde in sig i sovrummet. Efter att tjejerna gått hem försökte jag prata lite med David, han somnade och jag väckte honom. Sen somnade han igen. Som den goda sambo jag är letade jag upp ett gott middagsrecept och smög ner till Ica. Jag köpte matvaror och en Lion-bar till mitt hjärta. När jag kom hem smög jag in i sovrummet och placerade chokladen strategiskt bredvid honom i sängen, ifall han skulle vakna av mitt brôt i köket. Han vaknade inte så jag väckte honom med en puss efter en stund och fick dagens första leende. 1-0 Minna!

Han tyckte jag var gullig som fixade och var så snäll och nu är han jätteglad. Bra va?

Jag är också glad. Massa glad.

Och mamma - GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!!
Jag har redigerat en bild idag. Vill du se?


Världens tuffaste och bästaste mamma!

Bamsekram

-
Minna

B-L-O-S-S-A B-L-O-S-S-A B-L-O-S-S-A glöggen heter blossa

Jag såg just den klassiska Blossa-reklamen på tv och jag blev genast julevarm i kroppen.

Hela dagen har däremot inte bestått av julegos i magen. Oh no, far from it. Morgonen började med en kaffekopp som hellre ville sprida ut sitt innehåll över vardagsrumsbordet än att hälla det i min mage. Davids dator, telefon, min lilla kamera, alla fjärrkontroller och diverse papper dränktes i kaffe. Det ljöd ett vrål och fula ord från min mun och David, stackaren, som låg kvar i sängen blev alldeles förskräckt.

Min dag har varit bajs. Sannas dag har varit bajs. Vi har haft en bajstråkig lärare på förmiddagen och hade INGEN ork att redigera på eftermiddagen. Vi tog istället en promenad till Ankars och plockade upp Nikon, vidare till Uddmansgatan och plockade upp Canon - sen gav vi oss ut på stan.
Efter fotografering var vi båda på bättre humör, men det skulle bli bättre. Vi åt god mat och sen spelade vi Guitar Hero. I etthundrafemtio minuter. När Emme kom för att hämta upp Sanna avslutade vi med en låt på Hard. Oh my god. Vilket träningspass!

David är på kontoret ikväll. Han skulle komma hem vid tio. Klockan är elva så jag antar att han har roligt eftersom han inte är hemma än. =)

För övrigt var det ett väldigt intressant avsnitt av Boston tea party idag. En timma sex... Ett swingesrspar hade sex live i programmet (okej, inte live, det var inspelat, men ändå). Det skulle aldrig visas på SVT. Det kan vara det som är skillnaden mellan public service och den kommersiella sfären.

I helgen fick jag tråkiga kommentarer. Ärliga och direkt från hjärtat och jag hatar att de sitter kvar.

-Minna

RSS 2.0