Jag vet att jag inte har någon erfarenhet. Och utan chans till jobb är det jävligt tricky att skaffa sig erfarenheten som alla efterfrågar.

Jobbet på Femina som jag suktat efter gick till någon annan. Någon som jobbat på tidningen som redigerare tidigare och redan vet hur allt fungerar.
Jag ringde till Kompetens i Skåne, de som anställer folk till typ alla skånska tidningar. Och hon var ärlig och sa till mig att jag har för lite erfarenhet, dörren är stängd och jag kan se mig i stjärnorna efter ett jobb, typ. Jag frågade vad vi nyutexamnierade ska göra för att få erfarenhet, eftersom vi inte får jobb på grund av avsaknaden av erfarenhet. "Det är ju kanske lite sent att säga till dig. Men jag rekommenderar alltid studenterna att tänka efter noga vart de gör praktik eftersom det många gånger är den perioden som ger en fot in i företaget, och en chans till vidare jobb."

BAJS! Jag gjorde ju praktik på en sjukt bra tidning, och tack vare det fick jag i alla fall komma på intervju och göra arbetsprov på en annan inom samma förlag. Det var, är, en bra fot att ha inne. Men hepp och nej. Fan.

Jag grät och var ledsen en stund efter samtalet från Femina. Sen agerade jag desperat hemmafru och bakade en limepaj. En paj som jag inte ens vill äta för att jag hellre vill gå ner i vikt. Men den luktar gott.

Mailade VD:n på ett tjusigt reklambolag som jag sökt copyjobb på, som tidigare sagt att han ska återkomma. Jag sa att jag fortfarande är intresserad av tjänsten och bla bla bajs. Undrar om han också tycker att jag har för lite erfarenhet eller om han mer ser det som att jag på ett relativt enkelt sätt kan stöpas in i deras tänk.

Just nu orkar jag inte ens tänka C-arbete och väntar istället på Anticimex. För jodå. Vi har råttor under diskbänken. Och en begynnande vattenskada i duschen. Är inte livet underbart ibland?

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Usch och fy vad sån är jobbigt. Allt som du har nämnt alltså... Nån gång i livet måste jag väl också ta tag i allt sånt (hoppas dock att jag slipper råttorna under diskbänken, tycker att kakerlackorna i köket räcker). Men var lite deppig en tag(max två dagar) och sen är det bara att ta nya tag. Det löser sig alltid. Och hey, du är ju lyckligt kär. Och frisk. Det är ju fint :) Puss mitt hjärta.

2010-04-20 @ 15:41:02
URL: http://axxelandra.blogg.se/
Postat av: Mamma Karin

Det ordnar sej :) I morgon är en annan dag o full av överraskningar så upp med mungiporna o ta dej en bit paj. Bamsekram till min allra bästa Dott

2010-04-20 @ 16:09:40
Postat av: Annika Nykvist

Hej Minna! Jag vet precis hur den känslan är!! Det lustiga är att jag också tog till hemmafru tricket efter att jag deppat ihop en stund. Men, ja det är tungt ett tag. Men nu tar vi nya tag!!! Vi SKA ha ett jobb snart. KRAM TILL VÄRLDENS BÄSTA!!!!!

2010-04-21 @ 08:22:23
Postat av: Sanna

Jag håller med båda föregående skribenter. Det kommer att ordna sig, det gör det alltid. Och om du inte får jobb kanske du kan söka praktik på någon tidning till sommaren? Så får du mer erfarenheter och (förhoppningsvis) praktiklön. Det är ju alltid nåt. (Fast frågan är om de tar in praktikanter såhär sent.. Men det är ett förslag i alla fall!)



Ät lite paj, tänk på allt bra du har i livet och kasta dig ut i ansökningsvärlden igen. Det kanske finns någon del av mediebranschen som du inte sökt till än? Där kanske ditt drömjobb finns, utan att du vet om det?



Tänker på dig!

PUSS OCH KRAM

2010-04-21 @ 10:06:14
URL: http://sannalangvik.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0