I Härnösand

Det var väl inte så att jag trodde att jobbet som skolfotograf var busenkelt, men jag kunde aldrig i mitt liv förutspå hur otroligt mycket pill det är. Jag är alltså i Härnösand på en tio dagar lång utbildning inför höstens jobb som skolfotograf. Det låter ju helt klart vettigt att alla fotografer som är anställda av företaget ska ta likadana bilder, oavsett vilken fotograf i landet som tar den, just för att kunna kvalitetssäkra för kunden.

Tänk på det såhär så kanske ni hänger med. Det är inga problem att få en fin bild på tio exponeringar. Men tänk att alla tio ska bli bra. De ska förresten inte ens bara bli bra, de ska bli likadana. Alla personer ska ha samma vinkel på kroppen där huvudet ska vara vridet och på sned samtidigt som näsan ska vara rakt fram mot kameran. Du ska se till att alla kläder - och hår och smycken - ligger bra. Skärpan ska läggas och bilden ska tas precis när personen framför ser sådär härligt glad ut. Allt detta ska gå på cirka 45 sekunder per bild.

Jag älskar det!

Idag är andra dagen och jag är redan trött, fysiskt. Varje dag går vi från 8.00-17/17.30 och på kvällen ska det hinnas med socialisering med alla nya kollegor, mat ska ätas och det ska pluggar till morgondagens prov. Jajamen, prov varje dag. Jag fick full pott på dagens. Sweet bananas.

Hur som haver. Jag har det fint som fasen och människorna är trevliga. Jag umgås mest med en tjej som jag träffade redan på tåget. Hon är från Helsingborg. Är det inte fint att man ska behöva åka typ 90 mil FRÅN Helsingborg för att lyckas hitta en kompis där?

Kan tyvärr inte bjussa på några bilder. Alla jag tagit är i utbildningssyfte och inte ens med min egen kamera så.. nje. Men vi ska på promenix ikväll och då kanske jag pallar ta med mig kameran..

Ah just det. Man behöver ju ganksa mycket utrustning när man åker till nya skolor varje dag och riggar upp en hel "studio". SEXTIO KILO utrustning. Sextio kilo som ska bäras upp i lägenheten var eviga kväll då vi inte får lämna så mycket pengar i bilen under natten. Fyra trappor. Ingen hiss. Sextio kilo. Sweet fit jag kommer bli.

Tjo flöjt. Hoppas ni har det bra, alla ni fem som kanske läser detta.
Hej mamma, och hej Alex!

Kommentarer
Postat av: Alex

Hej hej Minna! Vad glad blir när du har uppdaterat. Tänk att det kan vara så roligt att läsa om din vardag;) Vad kul att du hittat en kompis till oss. Haha! Men hallå, sextio kilo?! Först läste jag sex och tyckte att det var mycket. Nu ska det ju bära mig (plus några fyllda mjölkpaket) upp för er mördartrappa. Din ass kommer ju bli stenhård. Nu ska jag jobba vidare. Puss

2010-08-10 @ 19:05:09
URL: http://axxelandra.blogg.se/
Postat av: Mamma Karin

Härligt att läsa att det går bra :) även om det är tufft. Får du tid så slå en pling. Bamsekram på dej

2010-08-12 @ 09:47:18
Postat av: Sofia Hellström

65 ;)

2010-08-12 @ 18:37:45
URL: http://www.bildwebben.com
Postat av: Alexandra

Men hallå! Jag har skrivit en lång kommentar till det här inlägget. Har du inte fått den??

2010-08-12 @ 22:12:19
URL: http://axxelandra.blogg.se/
Postat av: Mamma Karin

Hehehe du får ha lite tålamod Alex :)

2010-08-13 @ 19:05:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0