Stucken i örat

Så kom då det efterlängtade tandläkarbesöket till slut. Klockan elva plockade jag upp Sänibanäni på Källbo. Vi och räserskrutten drog till Luleå och hittade vår destination på första försöket. Bra där.

Självklart fick jag vänta en kvart efter utsatt tid innan jag fick komma in till käftis, allt för att bygga på min sjuka nervositet. Ska han fixera min käke? Ska jag få en spruta, eller räcker det med en? Är det visdomständernas rötter som trycker på leden? Den sista frågan diskuterade jag med Sanna i väntrummet och vi kom samstämmigt fram till att det vore ganska otroligt. Okej, då får jag kanske behålla tänderna...men man ska aldrig vara säker. Käftis har fått för sig att sno, nästan, ett helt tandfotbollslag av mig tidigare.

Hur som helst fick jag kanske världens snällaste käftisspecialist. Han gjorde saker med min mun och mina käkar som gjorde ont. Men han förklarade allt väldigt tydligt för mig, han förstod mig och min smärta, han tog mig på allvar och det resulterade i att jag fick stor respekt för honom.

Han slipade till min bettskena, som jag tydligen bet helt fel på. Shame on käftisarna i Piteå! Sen kom domen... Mitt problem kan bero på massa olika faktorer. Jag har en medfödd överrörlighet i händer, fingrar, rygg och förmodligen också i min käkled, vilket då kan betyda att min käkled rör sig alldeles för mycket och alldeles för lätt. "Det är ju ett medfött problem." Problem? Jag som alltid tyckt att min överrörlighet bara varit en kul grej. I was so wrong.

Yes, sen var det dags för mötets höjdpunkt. Kortisonspruta rätt upp i krysset! Jag är inte spruträdd, över huvud taget, så länge sprutan håller sig på rimligt avstånd från min mun. Ta hur mycket blod ni vill ha, vaccinera mig - det rör mig inte i ryggen. Men idag. Oooh idag. Tårarna var nära. Svetten porlade längs ryggen, rumpan och låren och jag var som klistrad i den gummibeklädda käftisstolen. Jag fick lägga mitt huvud på sidan och han tvättade av sprutområdet. Han sa att det kunde vara lite kallt när han tvättade. Jag skojade och sa att tvättningen inte är några problem, han får tvätta hur mycket han vill. Kan du inte tvätta hela vägen in så vi slipper sprutan? Hepp... När jag var tvättad låg huvude kvar på sidan, ögonen var slutna och trots att det gjorde ont var jag tvungen att gapa så stort jag bara kunde. När man gapar blir det större plats i käkleden och då blir det lättare att komma åt med sprutan. Tårarna var nära och jag önskade att jag hade mammas hand att hålla i, som när jag var yngre och ryckte massa bissingar.

Första sticket tog i käkbenet. Fan.
Andra sticket tog i käkbenet. Fan. Men det gjorde ju fatiskt inte så ont, stick gör inte så ont.
Innan proffskäsftis försökte en gång till klämde och kände han vart sjutton han skulle sticka. På tredje försöket hittade han in med hela nålen och började spruta. Jag hörde ett sssssss ssssssss ssssssss när han sprutade in kortisonet. Scary. Hela tiden pressade jag upp käken så mycket jag kunde. Det kändes som en kvart men det tog säkert bara 70 sekunder, eller nåt. Ändå länge, eller hur? Han stack in sprutan precis bredvid örat, precis där käkleden sitter. Det gjorde sjukt ont på slutet när hålan var alldeles fullproppad med gojs.

Nu är min ordination att inte tugga eller gapa på två dagar. Jag får äta soppa och gröt. Jag får inte sova på mage. Jag får inte använda bettskena och jag ska sluta med Pronaxen, för att vi ska se om det här fungerar.

Blir det bra nu i min högra käke får jag en spruta i vänster sida om två veckor när jag ska på återbesök.

När jag väl var klar där inne gick jag ut i väntrummet där fina Sanna suttit och väntat i en bit över en timma. Jag var tvungen att sätta mig ner och andas lite. Rösten bar knappt men jag var tvungen att berätta vad som hänt innan jag kunde gå någonstans, jag var fortfarande skakis. Vi käkade lunch på fina Thai Thai och försökte shoppa loss lite. Jag kom hem med ett rivjärn, en topp/klänning/tjosan och en persikokräm. I två timmar efter käftisbesöket var jag förvirrad som aldrig förr.

Yep, jaja, story is to be continued. Stay tuned och håll tummarna för att jag blir bra nu.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Det märks att du är inne i reportagesvängen. I like it. Ses snart!

2009-10-24 @ 10:42:36
URL: http://axxelandra.blogg.se/
Postat av: FotobyDenise [O R D & F O T O]

Hej vad har du haft för dig idag då?:)

Fin och absolut en läsvärd blogg du har!:D

Ha en bra kväll och kika gärna in på min lilla blogg(A);)

Kram Denise

2009-10-26 @ 17:58:17
URL: http://fotobydenise.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0